Helder bewustzijn in dualiteit

Volle Maan in Weegschaal 16 april 2022

Geschreven door: Manuela van der Knaap

12,5 minuten leestijd
Wat extra bpnus uitleg over de huidige situatie in deze YouTube video van mij.

In dit artikel vind je informatie over jouw persoonlijke proces en collectieve ontwikkelingen rondom de volle Maan in Weegschaal van zaterdag 16 april 2022. Je kan lezen over de huidige pittige innerlijke processen van de ‘kosmische wond’ en hoe je daar weer uit kan bewegen. Maar ook over een diepe heling die bezig is en die de massa van het collectief kan gaan bevrijden uit de illusie en manipulerend bedrog. Dit is een grote upgrade en bevrijding voor het spirituele eenheidsveld. Ik wens je veel leesplezier…

Lees je dit artikel liever op een witte achtergrond, open dat de pdf met het pdf icoontje bovenaan deze pagina.

De opmaat

In dit artikel beschrijf ik de belangrijkste processen die nu bezig zijn te ontvouwen. Ik zou nog veel meer processen kunnen benoemen, zoals de verbindende kwaliteit van deze volle Maan in Weegschaal, maar andere ontwikkelingen zijn nu belangrijker om te benoemen, zoals bijvoorbeeld de Neptunus samenstand met Jupiter. Dit is trouwens de laatste volle Maan in de opbouw naar het eclips-seizoen. De volgende nieuwe Maan is een gedeeltelijke eclips, gevolgd door een (optisch grotere) totale Bloedmaansverduistering op 16 mei 2022, die ook in Nederland en België zichtbaar is. En dat betekent dat dit voelbaar is in de diepte van de innerlijke processen, die knap pittig zijn en een soort van opbouw maken naar de belangrijke verankeringen van energieën voor het komende jaar. (Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen en laatste nieuwe Maan van 1 april was super pittig omdat deze samenviel met Cheiron in Ram in het 12de huis.)

Kosmische wond van afscheiding

Ik zie om mij heen dat veel mensen het zwaar hebben met de innerlijke processen, die heel erg diep gingen en nog steeds gaan. De laatste nieuwe Maan van 1 april 2022 was echt voor velen een bottleneck. We zijn namelijk begonnen met het helemaal opruimen van de kosmische wond, die is ontstaan toen we in de dualiteit van de Matrix zijn gekomen. Deze ‘kosmische wond van afscheiding’ werd steeds heftiger en intenser naar mate we verder daalden met onze trillingsfrequentie en gevangen raakte in steeds lagere dimensies van de realiteit. Deze wond is dus veel ouder en omvattender dan onze ervaringen op Aarde. (Nieuwe Maan in Ram: Zon, Maan en Cheiron in Ram in het 12de huis.)

Pijn van leven in de dualiteit

Deze kosmische wond van Cheiron in Ram was en is intens diep te voelen. Het gaat hier om de diepste pijn, verdriet en woede, die intens voelbaar zijn over het niet kunnen neerzetten en leven wie je Wezenlijk bent. Er kan een diep gevoel zijn vast te zitten in je schaduw. Je weet dat wat je leeft niet klopt, maar het lukte de afgelopen weken misschien niet om er van los te komen, vooral door de constante uitdagingen en vervormingen die leven in de dualiteit je brengt. Dit wordt praktisch zichtbaar in alles wat we denken te MOETEN, vooral van onszelf. En om dat bewust te zien bij jezelf is zeer pijnlijk. (De gecorrigeerde zwarte Maan in Tweelingen in het 8ste huis oppositie Priapus in Boogschutter in het 2de huis en Steenbok in het 3de huis. Nieuwe Maan 1 april 2022: Cheiron conjunct Zon en Maan in Ram 12de huis. Met deze volle Maan Cheiron in het 6de huis in Ram.)

Jezelf kwijt

Wat er nog extra bij kwam, is een verandering van de instroom van Bronenergie (zwarte Maan naar Kreeft). Daardoor gingen er nieuwe lagen van het AL-Bewustzijn open in ons en kwam er nieuwe ruimte om jezelf en je binnenwereld te ontdekken en te ontvouwen. Maar dat was helaas van korte duur, want vanaf 11 maart 2022 ging dit proces weer terug naar de oude Broninstroom van het afgelopen jaar. Velen raakte tussen 11 maart en nu (half april) zichzelf kwijt en ook de innerlijke verbindingen die op nieuwe lagen waren opengegaan. Hierdoor kwamen velen in ongrijpbare en depressieve omstandigheden, waardoor ze een soort van vast kwamen te zitten in een oud en diep proces en intense verwerking. Dit intense proces en patroon gaat terug naar de oorsprong van de dualiteit van de Matrix. Het is heel goed mogelijk dat je de steeds herhalende patronen helder te zien kreeg. En misschien zelfs ook diezelfde patronen die zijn ontstaan op andere lagen van je multi-dimensionale bewustzijn, tot aan het ontstaan van de afscheiding van dualiteit van de Matrix. We zijn nu op een heel praktische manier de beperkingen van de dualiteit van de Matrix aan het ontstijgen. We zijn deze patronen heel diep aan het oplossen in onszelf, zodat we er klaar voor zijn om het nieuwe bewustzijn van het Watermantijdperk ook praktisch te kunnen gaan leven. (Nieuwe Maan 1 april 2022: Cheiron conjunct Zon en Maan in Ram 12de huis. Met deze volle Maan Cheiron in het 6de huis in Ram.)

Doorgang naar het nieuwe

Maar op donderdag 14 april, vlak voor deze volle Maan gaat de instroom van Bronenergie weer opnieuw (voor een deel) naar Kreeft en kunnen we weer gaan doorstromen om nieuwe ruimtes van innerlijke beleving te openen en ervaren in onszelf. Dit kan voelen alsof er weer nieuw leven en ook nieuwe energie vanbinnen wakker wordt en dus wordt de doorgang naar de toekomst weer voelbaar. Dus dat is goed nieuws.  (Op 18 januari 2022 ging de gecorrigeerde zwarte Maan van Tweelingen naar Kreeft en op 11 maart weer terug naar Tweelingen, maar de ware (niet gecorrigeerde) zwarte Maan gaat vanaf 14 april weer naar Kreeft. Daardoor staat de (Bronenergie) zwarte Maan tussen 14 april en 5 juni 2022 in Tweelingen en Kreeft. De zwarte Maan gaat vanaf 5 juni helemaal naar Kreeft en blijft daar tot 9 januari 2023. Het vastzitten is Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen. Noordelijke Maansknoop in deze volle Maan staat conjunct Uranus en Mercurius in het 7de huis in Stier.)

Mentaal gevecht

In het huidige overlevingsmechanisme kan je echter wel blijven hangen in een mentale dialoog of zelfs een mentaal gevecht met jezelf (in het hoofd) en dan zet je jezelf steeds klem, omdat het lijkt alsof de inspiratie die ontvouwt, dus dat waar je echt blij van wordt, onmogelijk in een vorm of structuur te brengen is. Want vanuit het hoofd en het denken kan de inspiratie niet stromen. (De gecorrigeerde zwarte Maan in Tweelingen in het 8ste huis oppositie Priapus in Boogschutter in het 2de huis en Steenbok in het 3de huis.)

De stroom van vertrouwen

Wat er van ons gevraagd wordt in deze situatie is om controle vanuit het denken los te laten en je over te geven aan wat er dieper vanbinnen resoneert. Dan komt er vanuit innerlijke rust en zonder bemoeienis van het ego, dus zonder sturing, een nieuwe stroom op gang waarin je vanuit overgave weer vertrouwen kan voelen. Je wordt dan gedragen door je innerlijke Goddelijke stroom, die één is met de stroom van de Bron. Dan word je gedragen en komen de juiste structuur en vorm naar je toe. Die ontvouwen zich dan vanuit synchroniciteit en ontspanning. Daarin is het ook belangrijk dat je verbinding maakt met de omgeving vanuit je hart. De tijd van strijden tegen een vijand is voorbij. Iets is gewoon wat het is en het is daarin belangrijk dat je het niet ziet als positief of negatief, goed of fout, maar gewoon zoals het IS. En dan gaat het allemaal vanzelf en wordt je gedragen door de innerlijke Goddelijke stroom van het kosmische Hart. (Ware zwarte Maan in Kreeft in het 9de huis conjunct de gecorrigeerde zwarte Maan in Tweelingen in het 8ste huis oppositie Priapus in Boogschutter in het 2de huis en Steenbok in het 3de huis. Noordelijke Maansknoop in Stier in het 7de huis. Meesterschap van Cheiron in Ram in het 6de huis. Maan conjunct ascendant in Weegschaal.)

Gesplitst veld van eenheid

Nieuwe lagen van het AL-Bewustzijn voor het nieuwe Watermantijdperk kunnen nu op Aarde heel praktisch worden geïntegreerd. Sommigen zien het als een nieuw gouden licht dat neerdaalt. Met mijn laatste ‘Wortel Amethist voor EENHEIDSBEWUSTZIJNs webinar’ kon in het veld van het eenheidsbewustzijn een duidelijke stroom helder bewustzijn waargenomen worden. En dat is super goed nieuws. Ik zal het proberen uit te leggen wat er nu zichtbaar en voelbaar wordt. De energie van het eenheidsbewustzijn, dit is het veld van eenheid, van heelheid, van het kosmische thuis en dit is astrologisch gezien Neptuniaanse-energie. Deze energie is ongrijpbaar en voor het ego en het verstand niet te vatten. Dit veld is in de dualiteit van de Matrix gesplitst geraakt, zoals alles is gesplitst in donker en licht, goed en fout. Door deze splitsing kon deze energie van het eenheidsbewustzijn ook misbruikt worden. Er is vanaf begin april tot 12 juni 2022 een grote heling actief van deze Neptuniaanse energie door een samenstand van Neptunus en Jupiter in Vissen. Het is zo fijn dat hierin nu eindelijk diepe heling plaatsheeft. (Neptunus conjunct Jupiter in Vissen. Uranus conjunct Mercurius in het 8ste huis conjunct noordelijke Maansknoop in Stier. Neptunus sextiel Pluto in Steenbok. Neptunus sextiel noordelijke Maansknoop (Uranus en Mercurius).

Afb: gemaakt door Milena Blomqvist www.spiritinmatter.nl

Misbruik van spirituele energie

De schaduwkant, de ‘foute’ kant van Neptunus is bedrog, illusie, hypnose, verslaving, projectie, dader-slachtofferschap, manipulatie van de massa (collectief) met illusie via televisie en massahypnose en de waarheid verdraaien zoals het je uitkomt. Door deze vervorming kunnen wij (vooral als collectieve-massa) bespeeld worden door bijvoorbeeld illusionisten, politici en volksmenners die een plan hebben voor de massa van het collectief. Dit is misbruik van spirituele (Bron)energie. Nu begint er in dit gesplitste veld een helder bewustzijn te stromen en daardoor gaan wij (en ook het hele collectief) de vervormingen, manipulatie en ander bedrog of vervorming van dit veld waarnemen. En dus ook nep-spiritualiteit wordt helder zichtbaar, dit is spiritualiteit die met herhalende mantra’s en prachtige verhalen (vooral mentaal) iets tot stand wil brengen, maar deze spiritualiteit wordt niet echt beleefd. Het heldere bewustzijn dat nu in het eenheidsbewustzijn komt, maakt dit allemaal helder en zichtbaar. En de splitsing in het veld van heelheid en eenheid die wij hier in de dualiteit van de Matrix ervaren, wordt op deze manier weer heel en hersteld in zijn oorsprong. (Neptunus conjunct Jupiter in Vissen. Uranus conjunct Mercurius in het 8ste huis conjunct noordelijke Maansknoop in Stier. Neptunus sextiel Pluto in Steenbok. Neptunus sextiel noordelijke Maansknoop (Uranus en Mercurius).

Helderheid in het eenheidsbewustzijn

Er zijn twee nieuwe unieke mineralen die mij en het webinarveld vanaf januari begeleiden en die in mijn webinars al energetisch meedoen. Deze combinatie van mineralen helpt je herinneren hoe je bewustzijn, onvoorwaardelijke intense vrijheid en verfijnde bewuste verbindingen kan integreren in jezelf en de illusies van het gesplitste eenheidsbewustzijn achter je kan laten (het proces dat ik in de voorgaande alinea’s heb beschreven). Door te mediteren met deze mineralen help je ook om dit eenheidsbewustzijnsveld te ontwikkelen naar de volgende fase, waarin de tot voorheen ongrijpbare energie van heelheid en eenheid een super helder bewustzijn erbij krijgt. Deze mineralen zijn al helemaal klaar voor verzending en staan (hopelijk) volgende week in mijn webshop. Dit zijn de ‘Lemurische oerbewustzijnswortels’ en speciaal geslepen ‘Phi-vogel Wortel Amethisten’ (of in combinatie met een speciaal geopende Wortel Amethist, dat kan ook). Maar ook ik volg de universele stroom op een praktische manier, zodat het ook voor mij een fijne ervaring blijft om deze schatten met jou te delen en je daarmee iets heel moois te mogen aanreiken. Het is echt ongelofelijk om in deze tijd te leven en te mogen bijdragen aan deze bijzondere reis van ons bewustzijn.

Heb het goed…<3

©Manuela van https://inzichten.com 

KRIJG ALLE BERICHTEN VIA TELEGRAM BINNEN: Mijn telegramkanaal vind je door te zoeken in Telegram op ‘Inzichten.com nieuws 2.0’ (astrologische artikelen iedere nieuwe en volle Maan, YouTube video’s) Link naar het Telegramkanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

JAAR-ARTIKELEN OVER DE HUIDIGE PROCESSEN

Dit is het artikel bomvol met video’s en uitleg over de Totale Eclips van zaterdag 4 december 2021 & de jaarhoroscoop voor 2022: https://inzichten.com/de-magische-overwinning-van-het-hart/

Dit is het artikel over de bijna totale Maansverduistering van 21 november 2021 over het innerlijke proces van 2022: https://inzichten.com/een-hele-grote-sprong-voor-de-mensheid/

VOOR GEÏNTERESSEERDE:
Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en is een volle Maan van zondag 17 april 2022 om 19:45. LET OP!!! HET WEBINAR IS EEN DAG LATER DAN DE VOLLE MAAN. Daar is voor gekozen, omdat de Volle Maan pas laat helemaal vol is en de ervaring leert dat het belangrijk is de exact samenstand is afgerond voordat je het webinar verlaat. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-1-april-2022/  (Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .) Als je een ticket hebt gekocht voor een vorige nieuwe, volle Maan of Wortel Amethist webinar dat plotseling niet door ging, dan kan je dit ticket omzetten naar een ticket voor dit webinar. Stuur dan een mail naar Karin via inzichtencom@gmail.com zet erbij welk webinar-ticket je wil omzetten.

**Er zijn 1x per maand speciale webinars voor actuele thema’s verbonden met de aanschaf van een mineraal in mijn webshop. Het huidige speciale webinar is ingepland op maandag 9 mei 2022 VOOR EENHEIDSBEWUSTZIJN met de Wortel Amethist. JE KAN MEEDOEN ZONDER WORTEL AMETHIST. We hebben hele bijzondere ervaringen gehad met deze webinars. De ervaringen waren diepe heling, ervaren van heelheid, thuiskomen en omhulling, ervaren en integreren van de Bronenergie. Angsten en stress verdwenen bij veel mensen voor sommige deelnemers is dit zelfs blijvend veranderd. Dit proces met de Wortel Amethist is ondersteund in het openen en integreren van het vernieuwde AL-bewustzijn dat de dualiteit van de Matrix opheft. Dit is een geweldige ervaring voor jezelf, maar we leveren ook een grote bijdrage aan het collectief met het in evenwicht brengen van de polariteiten en het herstellen van verbindingen tussen de polariteiten, die nu zo ongelofelijk groot zijn. TIJDENS DIT WEBINAR WORDEN NIEUWE LAGEN VOOR HET EENHEIDSBEWUSTZIJN IN JEZELF HERINNERT EN GEINTEGREERD (ieder op het eigen niveau). Voor meer informatie kijk op de website:https://inzichten.com/events/special-wortel-amethist-voor-eenheidsbewustzijn-activatiemeditatie-ma-9mei22/

De praktijk is nog gesloten. We gaan de komende week stap voor stap wat werkzaamheden opstarten. Je kan lezen welke transformatie zich voltrekt in dit bericht: https://inzichten.com/van-sneltrein-naar-stoptrein/ Financieel is dit voor mij een grote ramp die zich nu voltrekt, maar wel noodzakelijk is. Overweeg eens om een hartdonatie te schenken als deze artikelen over de elektromagnetische updates en mijn astrologische artikelen je ondersteunen. Zodat ik deze updates gratis en open kan blijven aanbieden en schrijven. Als het echt goed voelt voor jou, dan ontvang ik graag zo’n opsteker. Resoneert het op een goede manier, dan is dit de link naar de Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/ )

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update vrijdag 15-4 & update vrijdagavond
#2 Heling van dualiteit in het Watermantijdperk

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over Helder bewustzijn in dualiteit

Plaats een reactie