JAARHOROSCOOP 2023 DEEL 2: ‘Transitie naar Goddelijke basis van het leven’

Totale Maansverduistering 8 november 2022

Geschreven door: Manuela van der Knaap

26,1 minuten leestijd

In dit artikel lees je de innerlijke processen voor het komende jaar 2023, die de totale Maansverduistering in Stier van dinsdag 8 november 2022 verankert in ons bewustzijn. Je kan lezen over het overlevingsmechanisme die er vooral op lichamelijk niveau flink inhakt. Met ons innerlijke proces bewegen we de ruimte van de dualiteit van de Matrix uit en naar een natuurlijke aarding. Het belooft een jaar van transitie te worden met grote veranderingen voor je dagelijkse bestaan. Ik wens je een geweldig, gezond en liefdevol 2023 en veel leesplezier…

Heb je DEEL 1 van de jaarhoroscoop 2023 nog niet gelezen? Deze gaat over de maatschappelijke processen voor 2023 en de grote transitiemomenten.

Als je het artikel liever leest op een witte achtergrond, download en open dan de pdf bovenaan de pagina.

Totale Maansverduistering praktisch

Er was een totale Maansverduistering op dinsdag 8 november 2022 die valt op de 17de graad in Stier. De verduistering is zichtbaar in Azië, Australië, de Stille Oceaan en in de Verenigde Staten van Amerika. Op de plaats waar de totale verduistering zichtbaar was, daar is de imprint het grootste. En omdat het om een Maansverduistering gaat, is de impact vooral in de binnenwereld van de psyche en haar ervaringen en dus voor de meeste mensen onbewust. Dit artikel beschrijft dit innerlijke proces dat groei en bewustwording brengt voor het komende jaar.

Heftig voor China

Bij de landen waar de totale Maansverduistering te zien was, zijn ook landen zoals China, waar de digitalisering en een dwingende structuur van een systeem voor de maatschappij met het verdienen van social credits, het meest maximaal is doorgevoerd. Dus in landen zoals China die ook de totale Maansverduistering hebben gezien, heeft deze Maansverduistering een langdurig heftig effect voor de mensen en het systeem. De opdracht voor het komende jaar is: bevrijding uit het maatschappelijke systeem en het leven ontdekken in verbinding met je eigen natuurlijke aarding, vanuit je innerlijke levensstroom en in verbinding met de natuur van de aarde. Een hele kluif met alles wat zich aan het ontvouwen is. Voor de maatschappelijke vooruitzichten met de grote belangrijke astrologische keerpunten voor het komende jaar kan je mijn jaarartikel lezen over de gedeeltelijke Zonsverduistering van 25 oktober 2022. (Zuidelijke Maansknoop conjunct Mercurius, Zon en Venus in het 10de huis oppositie noordelijke Maansknoop in het 4de huis conjunct Uranus.)

Of kijk de YouTube video met informatie over de huidige processen. https://www.youtube.com/watch?v=g5-e1RzwhBE

Macht en onmacht over je bestaan

Het overlevingsmechanisme voor het komende jaar laat een proces zien van autoriteitsconflicten, het onder de loep nemen en afstoten van verantwoordelijkheden en zien waar je te streng bent voor jezelf, maar ook macht en onmacht over lichamelijke klachten en het bestaan in het algemeen. Mogelijk ervaar je dat niets loopt en lukt, alsof de rem op je leven staat. Pluto regeert ook over de dood en verbonden met het overlevingsmechanisme is het mogelijk dat meer mensen zullen overgaan naar andere niveaus van het bestaan, door de dood heen. Dit gaat ook over de egodood en het groeien naar de stilte van het ZIJN en het claimen van je bestaan. Verderop in het artikel lees je meer over hoe je hier doorheen kan gaan en kan transformeren/transmuteren. (Priapus conjunct Diamant en Pluto in het 1ste huis in Steenbok. )

Afb: Dit is het sterrenbeeld Schorpioen.

Schorpioenclichés

Alle Schorpioenclichés zoals angst, wantrouwen, manipulatie, sturen vanuit belangen, macht en onmacht, wraak, vasthouden aan het oude, frustratie, vernietiging en jaloezie, zijn vanbinnen rond deze totale Maansverduistering extreem goed voelbaar. Als deze gevoelens in jezelf nog aanwezig zijn, dan zal je ze zeer waarschijnlijk in volle omvang gaan voelen. Wat er van ons gevraagd wordt, is deze gevoelens te bevrijden in onszelf en om te zetten naar een gezonde doortastendheid, een onderzoekende houding en andere zuivere Schorpioen-eigenschappen, zoals transparantie, loslaten, acceptatie in het NU en dat het dus mag zijn wat het IS. Dan zie je wat het werkelijk is en hoef je vanuit macht en onmacht situaties en andere mensen niet te veranderen. Er is wel een noodzaak om keuzes te maken en zaken los te laten die niet stromen of niet meer kloppen. Het voordeel daarvan is dat je niet in gevecht gaat en dus ook je energie niet verliest, maar loslaat en voortbeweegt naar iets, iemand, een verbinding of een situatie die wel heilzaam is. Op deze manier richt je jezelf op je JA-stroom en waar je wel kan stromen. Je groeit dan in vertrouwen en door verbinding te maken met het nieuwe en niet vast te blijven houden aan het oude. (Zuidelijke Maansknoop conjunct Mercurius, Zon en Venus in het 10de huis oppositie noordelijke Maansknoop in het 4de huis conjunct Uranus.)

Wat versterkt of verzwakt je innerlijke stroom?

Jouw persoonlijke JA-stroom volgen wordt op zijn zachtst gezegd echt wel een uitdaging dit jaar, omdat we enorm geconfronteerd kunnen worden met beperkingen in het systeem van onze maatschappij en de systemen die we zelf in ons leven hebben gecreëerd en waar wij ons aan conformeren. Dit betekent dat het voor het komende jaar belangrijk is om te gaan onderscheiden waar je mee in contact gaat en waarmee niet. Het gaat om gezonde begrenzing van jezelf en verbindingen met anderen. Wat laten wij binnen in ons leven, waar verbinden wij ons mee en waar kan het in de binnenwereld en het hart wel stromen? Dus er wordt diepgaand onderzoek gevraagd of je wel verder moet gaan op de weg die je bent ingeslagen en of iets je innerlijke stroom dient of juist verstoort. En dit vraagt om keihard en vaak confronterend eerlijk te zijn naar jezelf en je belangen en noden. (Noordelijke Maansknoop op de 14de graad van Stier. Zwarte Maan en zwarte Zon in Kreeft 7de huis oppositie gecorrigeerde Priapus conjunct Diamant, Priapus en Pluto in Steenbok 1ste huis. Zwarte Maan en Priapus staan in een T-vierkant met Cheiron in Ram 3de huis. Vanaf 9 januari gaat de Bronenergie stromen in Leeuw tot 3 september en nog een staartje tussen 15 december 2023 en 16 januari 2024 (gecorrigeerde zwarte Maan).)

Beperkingen

Zo komen we ook beperkingen tegen als we vanuit de innerlijke hart gedragen stroom iets neerzetten in de wereld. Deze beperkingen kom je vooral tegen in structuren waar je in wordt gedwongen, doordat je gebruik maakt van diensten van mega-bedrijven en elders in de maatschappij. Vanaf 2008 sinds Pluto in het dierenriemteken Steenbok staat, is er in toenemende mate een situatie ontstaan waarin de strakke structuren van grote bedrijven zijn gaan dwingen. In de  maatschappij waren er al dwingende structuren, maar het is echt flink erger geworden vanaf 2008. We merken dat inmiddels de hele dag, dus bij bijna alles wat we ondernemen in de maatschappij. Zoals technische giganten als Microsoft en Apple, Samsung, Adobe, Facebook, Instagram, Telegram, pakketbezorging door DHL, PostNL, KPN, Tennet (Elektriciteit), Netflix en de mega supermarkten en voedselgiganten zoals Unilever, Amazon, Bol.com en zo nog veel meer. Bij bijna alle bewegingen in de maatschappij waarmee we iets neerzetten, zijn deze gigantisch grote bedrijven betrokken. Je moet echt enorm je best doen om er niet mee in aanraking te komen. Maar het grote probleem bij de grote megabedrijven is dat de Ziel eruit is. Er zijn dwingende structuren die eigenlijk niet functioneren, maar waar je als klant wel aan vastzit. Vooral als jij of je situatie niet binnen de parameters vallen. Met deze totale Maansverduistering ga je je zeer waarschijnlijk meer bewust worden van deze beperkingen die eigenlijk niet (meer) passen in je leven en die vaak een flinke hoeveelheid frustratie opleveren. Mogelijk kan je ergens het komende jaar geen gebruik meer maken van diensten van deze mega-bedrijven als je niet voldoet aan nieuw eisen die zij gaan stellen (sociaal credit systeem?) (Noordelijke Maansknoop op de 14de graad van Stier. Zwarte Maan en zwarte Zon in Kreeft 7de huis oppositie gecorrigeerde Priapus conjunct Diamant, Priapus en Pluto in Steenbok 1ste huis. Zuidelijke Maansknoop conjunct Mercurius, Zon en Venus in het 10de huis oppositie noordelijke Maansknoop in het 4de huis conjunct Uranus.)

Loslaten wat je innerlijke stroom blokkeert

Als je het verder gaat onderzoeken, dan zijn er voor de medewerkers van deze megabedrijven vaak ook situaties die niet kloppen (milieu, uitbuiting enz.) en deze bedrijven misbruiken jouw data. Alle betrokkenen worden compleet machteloos gemaakt. Je komt dan mogelijk tot de conclusie dat je je liever niet wilt verbinden met deze bedrijven. Je hebt er helaas een dagtaak aan om deze megabedrijven te omzeilen en soms kan je er zelfs niet omheen. Maar dit zijn wel de zaken die het komende jaar spelen en om te kunnen stromen in de nieuwe energie en aarding moet er kritisch gekeken worden naar je contacten. Zodat het natuurlijke leven je kan dragen en je bestaansrecht claimt. Het gaat om het loslaten waar jij niet vrij kan stromen, samen met de natuurlijke stroom van het leven en van de aarde. Dat is de opdracht voor het innerlijke leven die de horoscoop van de totale Maansverduistering laat zien voor het komende jaar. Vrijheid gaat de komende jaren een enorm grote rol spelen vanaf maart 2023 en ook opgelegde sociale verplichtingen. Bewustwording en keuzes maken om vrij te blijven zijn daarin van groot belang. (Noordelijke Maansknoop op de 14de graad van Stier. Zwarte Maan en zwarte Zon in Kreeft 7de huis oppositie gecorrigeerde Priapus conjunct Diamant, Priapus en Pluto in Steenbok 1ste huis. Zuidelijke Maansknoop conjunct Mercurius, Zon en Venus in het 10de huis oppositie noordelijke Maansknoop in het 4de huis conjunct Uranus. Vanaf 9 januari gaat de Bronenergie stromen in Leeuw tot 3 september en nog een staartje tussen 15 december 2023 en 16 januari 2024 (gecorrigeerde zwarte Maan). En Pluto gaat Waterman in voor het eerst op 24-3-2022.)

Jaar van transitie

Het komende jaar 2023 is een jaar van grote transities. Saturnus gaat in maart 2023 naar Vissen en kan mogelijk nogal wat chaos geven en moeite om zaken vorm te geven. En Pluto gaat ook in maart 2023 naar Waterman. Dan zal tot 2044 de onderste steen worden bovengehaald rondom vrijheid, gelijkwaardigheid, broederschap, sociaal gedrag (sociaal credit systeem?), technologie, elektriciteit, licht, vernieuwing en bewustzijn. Tijdens de transitie van Pluto door Waterman zal de maatschappij onherkenbaar veranderen door nieuwe technologie, woon- en leefvormen. Dit zal de basis vormen voor het nieuwe Watermantijdperk. In januari 2023 gaat de instroom van Bronenergie naar Leeuw en zal daar tot eind van het jaar blijven. We worden door deze stroom van de Bron geïnspireerd om creatief te zijn en nieuwe vormen van scheppen en stromen te vinden. Eigenlijk gaat het erom om jezelf weer opnieuw uit te vinden met een fijne stroom van manifestatie de wereld in. Een thema rondom deze stroom is onvrij sociaal gedrag (sociaal credit systeem) en identiteitsproblemen (digitale identiteit?) wanneer je in je overlevingsmechanisme zit. Kortom, 2023 is een jaar met enorme vernieuwing en transitie naar een nieuwe manier van leven op aarde. Je kan meer lezen over deze thema’s voor 2023 in het andere maatschappelijke jaarartikel van mijn hand. (Zuidelijke Maansknoop conjunct Mercurius, Zon en Venus in het 10de huis oppositie noordelijke Maansknoop in het 4de huis conjunct Uranus. Noordelijke Maansknoop op de 14de graad van Stier. Vanaf 9 januari gaat de Bronenergie stromen in Leeuw tot 3 september en nog een staartje tussen 15 december 2023 en 16 januari 2024 (gecorrigeerde zwarte Maan)

Tijd is rekbaar

Tijd die is verbonden met de klok, is een creatie die bij de dualiteit van de Matrix hoort. Door onze oorspronkelijke innerlijke stroom te volgen merk je dat tijd niet vast is, maar rekbaar. En de laatste maanden heb je misschien ervaringen gehad die je lieten zien dat tijd rekbaar is en zeker niet vast. Het ene moment lijkt de tijd stil te staan en andere momenten is er plotseling tijd verdwenen. Er zijn ook mensen die ervaringen met tijd hebben die magisch zijn en praktisch gezien niet mogelijk zijn. Zoals de tijd die via de klok uren aanwijst die al geweest zijn. Dus dan is het plotseling verifieerbaar uren vroeger. Dit zijn voor mij allemaal signalen dat de Matrix aan het breken is en we ieder persoonlijk door deze beperking van tijd heen breken. (Zuidelijke Maansknoop conjunct Mercurius, Zon, Venus in Schorpioen oppositie noordelijke Maansknoop conjunct Uranus en de Maan in het 4de huis in Stier met een T-Vierkant naar Saturnus in Waterman in het 2de huis. Vanaf 9 januari gaat de Bronenergie stromen in Leeuw tot 3 september en nog een staartje tussen 15 december 2023 en 16 januari 2024 (gecorrigeerde zwarte Maan)

UITLEG VAN DE HUIDIGE SITUATIE VANUIT KOSMISCH PERSPECTIEF

Waar is ons bewustzijn?

De opdracht voor 2023 is om los te komen van angst en het systeem en van binnenuit weer een natuurlijke verbinding te maken met de aarde en met het lichaam. Ik zal bij het begin beginnen om vanuit het grotere kosmische plaatje uit te leggen waar we ons nu in bevinden en waar we dus uit gaan bewegen. Dit is vanuit het perspectief van de reis van ons bewustzijn. We zijn vanuit het Oorspronkelijke AL-Bewustzijn begonnen met Scheppen. Daar zijn verschillende Scheppingen uit voortgekomen. De eerste was de Schepping van de Multi-versa, de tweede was de Schepping van het universum en daarna kwam er een ‘artificiële’ schepping, een nep schepping dus. Dit noemen sommige de Matrix. Hierin is ons bewustzijn gevangen geraakt en zijn de meeste Wezens hun directe verbindingen met de Oorspronkelijke Bron en het Al-Bewustzijn verloren.

Oorspronkelijke volledige Flower of Life

Hierbij is de Oorspronkelijke Flower of Life misbruikt, want de Flower of Life bestond al voor dit misbruik en dus buiten de Matrix. En zoals wij ons misbruik niet zijn, zo is de volledige Flower of Life ook zijn misbruik niet, maar het is iets Wezenlijks. De ware functie van de Oorspronkelijke volledige Flower of Life is dat het een kaart, een template is van alle voorgaande Scheppingen. Deze template geeft de doorgangen aan waar het oorspronkelijke bewustzijn doorheen is gegaan en geeft ook de verbinding met het Oorspronkelijke AL-Bewustzijn door. Maar deze energielagen kan je alleen maar openen wanneer je dat vanuit je kosmische Hart doet (Wezensessentie) en als het materiaal en de verhoudingen van de Volledige Flower of Life kloppen. Ik heb verbinding vanuit mijn binnenwereld/Wezensessentie met die oorspronkelijke functie van de Oorspronkelijke volledige Flower of Life. Deze draagt de oerverbinding met het Oorspronkelijke AL-Bewustzijn (en mijn Wezensessentie kan deze ook openen in de Flower of Life).

Vastzitten in materie

Wat mij getoond werd, is dat de Flower of Life (net als wij) binnenstebuiten is gekeerd (binnen werd buiten en buiten werd binnen) in de Matrix en dat een deel van de Volledige Flower of Life is gebruikt om de Metatron Kubus en de basis geometrie van de materie te creëren. Deze had een veel lagere trilling, andere verhoudingen en randen en maakte dat de binnenwereld en vooral het vrouwelijke niet meer konden stromen. Ik ga hier nog wel een video over maken, waarin ik dit verder uitleg. Er werd als het ware een soort nepmaterie gecreëerd. En zo is ons bewustzijn steeds verder gezakt de lage frequenties in, met als resultaat dat we vastzitten met ons bewustzijn in een leven dat ons niet echt dient en die het stromen van de binnenwereld niet ondersteunt.

Einde van de Matrix

Wat er nu aan het gebeuren is, is dat een aantal hele grote cycli aan het eindigen zijn en nu is er de mogelijkheid een andere afslag te nemen voor de mensheid. Vanaf het moment dat de Matrix met haar dualiteit gecreëerd is, is de mensheid bezig om individualiteit te  ontwikkelen in zichzelf en daarin was de Matrix ook dienstbaar. Maar nu zijn we op het punt gekomen waarin de herhaling van doorgeschoten macht en controle de ontwikkeling van het bewustzijn van de mensheid niet meer dient. Dit is een mogelijkheid voor ons bewustzijn om onze oorspronkelijke verbinding met de Oorspronkelijke Al-Bewustzijn weer op te pakken en dus is de afscheiding van de Matrix niet meer nodig voor verdere ontwikkeling. Het zou alleen maar meer van hetzelfde worden, met herhaling van zetten.

‘Artificiële’ ruimte

De natuur, met haar planten, mineralen en dieren is vrij gebleven van de Matrix (wel indirect geraakt door gedrag van de mens) en zijn in het Melchizedek-bewustzijn gebleven, verbonden met de levende stroom van het Oorspronkelijke AL-Bewustzijn. Van geest tot stof stroomt het AL-Bewustzijn door in de natuur. De aarde is een bijzondere planeet en haar Wezensessentie is net zo’n ankerpunt voor het Oorspronkelijke AL-Bewustzijn als de Bron. Ons bewustzijn is door de creatie van de Matrix in een ‘artificiële’ ruimte gekomen, met een soort van ‘nepaarding’. De natuur heeft de oorspronkelijke verbinding van geest tot stof met het Oorspronkelijke AL-Bewustzijn wel behouden. Ik noem het ‘de Goddelijkheid in de materie’. Maar de meeste mensen zijn deze verbinding met zichzelf en deze Goddelijkheid in de materie helemaal kwijt. (Noordelijke Maansknoop in Stier conjunct Uranus 4de huis.)

Afb: De afbeelding is van de tektiet Agni Manitiet en het destillaat van een Oervaren/boom Wollemia, zijn in de webshop te koop. https://inzichten.com/shop/

Goddelijkheid van de materie herinneren

Voor mij komt de informatie en de veranderingen altijd op mijn pad via ervaringen, herinneringen en zaken die mij ‘toevallen’ in synchroniciteit en ontmoetingen. Wat mij getoond is de afgelopen tijd, ook via de meditatie-webinars, is dat we er nu aan toe zijn om deze Goddelijkheid in de materie te gaan openen, te herinneren. Ik had een ervaring met een nazaat van een Oerboom die de grote ijstijd heeft overleefd en ik kreeg te ervaren hoe het voelt om ook op lichamelijk niveau de bescherming van het ego los te laten. Door deze ervaring heb ik begrepen dat het ego pure bescherming is voor het leven in de Matrix. En die egobescherming, dat hebben we dus tot in het stoffelijke opgebouwd en het wordt nu tijd om het los te laten. Want deze afscheiding van egobescherming hoort niet bij ons. Ik mag het destillaat van deze Oerboom doorgeven, je vindt het in de webshop. (Zwarte Maan in Kreeft oppositie Priapus in Steenbok conjunct Pluto 1ste huis in T-vierkant met Cheiron in Ram 3de huis.)

Egobescherming loslaten

Er kwam nog een hulpmiddel naar mij toe, om ons te helpen herinneren dat ons lichaam helemaal autonoom is en van oorsprong eigenlijk niets nodig heeft van buitenaf. Deze tektiet is gevormd op Java door een meteorietinslag. Wat ik heb mogen openen in de Agni Manitiet brengt een warm en liefdevol levensvuur terug, helpt het lichaam herinneren dat het fysiek autonoom is en brengt veiligheid ook op fysiek niveau. Hierdoor is met meer gemak de egobescherming van het lichaam los te laten. (Zwarte Maan in Kreeft oppositie Priapus in Steenbok conjunct Pluto 1ste huis in T-vierkant met Cheiron in Ram 3de huis.)

Verlichting in het lichaam

Er is nog een ander mineraal dat kan ondersteunen in het herstellen van het Oorspronkelijk AL-Bewustzijn in het lichaam en dat is Satyaloka Azeztuliet. Zoals ik met dit Wezentje samenwerk, helpt het herinneren hoe je verlichting kan ervaren in het lichaam. De speciaal geopende facethandgeslepen hangertjes openen een hoogfrequente heldere stroom van ruimte en licht bij een ieder vanbinnen tot op fysiek niveau. Met al deze hulpmiddelen die op mijn pad kwamen, kreeg ik weer de bevestiging dat alles wat ‘nodig’ is om te herinneren als vanzelf naar mij toekomt en het is heel fijn dat ik het zo kan doorgeven. Hiermee functioneer ik vanuit mijn innerlijke Goddelijke stroom en brengt het mij vreugde en heelheid. En ook ik kom beperkingen tegen van het maatschappelijke systeem en de materie via de praktische zaken, die daarna soms een uitdaging vormen. (Zwarte Maan in Kreeft oppositie Priapus in Steenbok conjunct Pluto 1ste huis in T-vierkant met Cheiron in Ram 3de huis.)

Van geest tot stof

Wat ons nu te doen staat, is de autonome Goddelijkheid tot in de materie van ons lichaam weer terug te vinden en daarmee weer vrij en autonoom verbonden te zijn met de aarde, zoals de natuur. Om weer van geest tot stof verbonden te zijn met de natuurlijke stroom van het Oorspronkelijk AL-Bewustzijn, hebben we dus keuzes te maken, te begrenzen en los te laten wat niet past in de stroom. Zoals ik eerder in het artikel al praktisch heb uitgelegd. (Zwarte Maan in Kreeft oppositie Priapus in Steenbok conjunct Pluto 1ste huis in T-vierkant met Cheiron in Ram 3de huis. Zuidelijke Maansknoop conjunct Mercurius, Zon, Venus in Schorpioen oppositie noordelijke Maansknoop conjunct Uranus en de Maan in het 4de huis in Stier met een T-Vierkant naar Saturnus in Waterman in het 2de huis.)

Begrenzen en keuzes maken

Lichamelijk kan deze transformatie ook pittig zijn en het is heel goed mogelijk dat je niet goed geaard bent tijdens dit proces, omdat je aan het shiften bent tussen een Matrix-aarding en een natuurlijke aarding vanuit je Wezensessentie. Tijdens mijn webinars begeleid ik de deelnemers om deze kosmos-aardeverbinding vanuit je Wezensessentie te maken van binnenuit. Om in je dagelijks leven op een praktische manier te kunnen aankomen in je nieuwe bestaan op aarde vanuit een natuurlijke aarding, betekent dit dat als je zaken tegenkomt die je innerlijke stroom niet ondersteunen, je deze verbindingen los zal moet laten. Het is dus ook nodig om te begrenzen en keuzes te maken. (Zuidelijke Maansknoop conjunct Mercurius, Zon, Venus in Schorpioen oppositie noordelijke Maansknoop conjunct Uranus en de Maan in het 4de huis in Stier met een T-Vierkant naar Saturnus in Waterman in het 2de huis.)

Van wantrouwen naar vertrouwen

Heb je gevoelens van schaamte, schuld, wantrouwen, jaloezie, macht en onmacht? Dan hebben die in het verleden de kans gekregen te groeien, omdat je jezelf bent kwijtgeraakt in de dualiteit. Door omstandigheden heb je jezelf in de steek moeten laten en nu is de weg terug om jezelf weer helemaal te erkennen in je ware kracht. Een voorbeeld: Als er veel wantrouwen is, dan is er een situatie geweest die onveilig was en waar ook een reden was tot wantrouwen. Als dit een trauma heeft veroorzaakt, dan ben je vast komen te zitten in het gevoel van wantrouwen en blijft de ervaring zich herhalen tot het moment waarop je samenvalt met jezelf en het oorspronkelijke wantrouwen ziet en erkent. Van daaruit zal de situatie zich helen en de oorspronkelijke kracht in jou, kan zich dan stap voor stap herstellen. Dan wordt wantrouwen omgezet naar zuivere waarneming en kan vertrouwen in jezelf en je waarneming weer de basis zijn. (Zuidelijke Maansknoop conjunct Mercurius, Zon, Venus in Schorpioen oppositie noordelijke Maansknoop conjunct Uranus en de Maan in het 4de huis in Stier met een T-Vierkant naar Saturnus in Waterman in het 2de huis.)

Wederopbouw vanuit het hart

We gaan in 2023 van binnenuit in een nieuwe fase van wederopbouw komen. Van groot belang is dat we van binnenuit de innerlijke stroom volgen en niet in de fuik stappen van klaargezette systemen waarin we onze vrijheid, zelfstandigheid, eigen verantwoordelijkheid en autonomie verliezen. Daarin is onderscheid en bewustzijn nodig van welke krachten je toelaat en welke niet. We laten een bestaan vol met betekenisloze materie en veel innerlijke leegte en eenzaamheid, achter ons als de eb en we bewegen ons naar de volheid van de (over)vloed. De 14de graad in Stier waar de noordelijke Maansknoop staat en die in de horoscoop aangeeft waar de manifestatie naartoe ontwikkelt, gaat in deze horoscoop voor het komende jaar over het samen spelen en het geboren laten worden van vele nieuwe vormen die de mensen diep zullen raken in het hart. Daar is actie en veel moed voor nodig. De Maanverduistering valt in de Schorpioen-Stier as en dit is een dierenriem-as met veel diepte en transformatie. En met Venus erbij betekent dat een transformatie van het hart. Deze totale Maansverduistering zal grote impact hebben op de liefde en de harten van de mensheid. (Noordelijke Maansknoop 14de graad Stier. Zwarte Maan en zwarte Zon in Kreeft 7de huis oppositie gecorrigeerde Priapus conjunct Diamant, Priapus en Pluto in Steenbok 1ste huis en met een T-vierkant naar Cheiron in Ram 3de huis. Vanaf 9 januari gaat de Bronenergie stromen in Leeuw tot 3 september en nog een staartje tussen 15 december 2023 en 16 januari 2024 (gecorrigeerde zwarte Maan).

Explosie van nieuwe manifestaties

Kort gezegd laat de hogere octaaf van de 14de graad van Stier zien dat we het komende jaar weer dieper in contact mogen komen met de Bron in onszelf, die de creatieve stroom waarmee we ons leven manifesteren, voedt. De uitleg van Koppejan inspireert en heeft het over de pre-materie. Dit is het moment vlak voordat het idee in een manifesterende stroom komt en dus in een materiële vorm. Om deze stroom toe te laten is het nodig stil en vrij te zijn, zodat je vanuit die vrijheid op een speelse manier nieuwe vormen kan ontvangen en tot manifestatie kan laten komen in de materie en het concrete. Er wordt dus van ons gevraagd om de ratrace van het met wilskracht gecreëerde bestaan (zonder stilte en pauze), los te laten en terug te keren naar de staat waarin we speels en vrij waren als kind. Vanuit deze staat van vrije speelsheid, kunnen er vele nieuwe zaken tot manifestatie gaan komen. Zoals bijvoorbeeld vele nieuwe toepassingen voor (vrije) energie of het opruimen van plastic in het milieu. Het belooft een explosie van vernieuwing en nieuwe manifestaties te worden, die dan echt niet meer te stoppen is. Dan gaat hopeloosheid over in vreugde en gejubel en vieren we het tot stand komen van een constructief plan om de aarde te helpen herbouwen, met elkaar, samen. (Noordelijke Maansknoop 14de graad Stier boek Koppejan ISBN 90-202-1673-2. Zwarte Maan en zwarte Zon in Kreeft 7de huis oppositie gecorrigeerde Priapus conjunct Diamant, Priapus en Pluto in Steenbok 1ste huis en met een T-vierkant naar Cheiron in Ram 3de huis. Vanaf 9 januari gaat de Bronenergie stromen in Leeuw tot 3 september en nog een staartje tussen 15 december 2023 en 16 januari 2024 (gecorrigeerde zwarte Maan).

Leven wie jij in Wezen bent

Als je de natuurlijke aarding kan maken in jezelf, dan herstelt de Goddelijke stroom van het Oorspronkelijke AL-Bewustzijn zich in je dagelijks leven en ook op lichamelijk niveau kan de Goddelijkheid weer in de materie herinnerd worden en stromen. Er is een groot verschil tussen hoe wij verbonden waren met het Oorspronkelijk AL-Bewustzijn voordat we in de Matrix kwamen en wat nu mogelijk is. We waren collectief en we zijn nu individuele Scheppers geworden en dat was het doel van deze Schepping. Dan wandel je op de nieuwe aarde in vrijheid en stroomt het Oorspronkelijk AL-Bewustzijn door je heen. Deze stroom brengt je vertrouwen, rust en veiligheid en diep weten wie je in Wezen bent. Dit is een grote stap voor de mensheid voor het komende jaar, die iedereen individueel maakt en zo door ons heen stroomt het collectief in, waar dan de veranderingen zichtbaar zullen worden. (Noordelijke Maansknoop 14de graad Stier boek Koppejan ISBN 90-202-1673-2. Zwarte Maan en zwarte Zon in Kreeft 7de huis oppositie gecorrigeerde Priapus conjunct Diamant, Priapus en Pluto in Steenbok 1ste huis en met een T-vierkant naar Cheiron in Ram 3de huis. Vanaf 9 januari gaat de Bronenergie stromen in Leeuw tot 3 september en nog een staartje tussen 15 december 2023 en 16 januari 2024 (gecorrigeerde zwarte Maan).

Een feestje van manifestatie

Het komende jaar inspireert de Bron ons om van binnenwereld tot binnenwereld, vanuit je gevoel en de gevoede volheid van de stroom van de Bron, samen te gaan manifesteren. Dus de ander ook echt te ont-moeten op gevoelsniveau en in de eigen unieke innerlijke ruimte. Dan zal de inspirerende stroom van ideeën je raken en wordt alles gedragen door iets wat groter is dan de som der delen. Dan kan ieder zijn of haar specialisme (autoriteit) zonder moeite laten stromen en dan ontstaat er een feestje van manifestatie. Het nieuwe wordt dan geboren in alles wat we gezamenlijk aanraken. Ik wens je een geweldige doorgang naar de nieuwe basis van het leven op aarde. Ik zal je bij iedere nieuwe en volle Maan een update geven op mijn website van de nieuwste ontwikkelingen en innerlijke processen, soms met een YouTube video erbij. Je kan natuurlijk ook meedoen met de meditatie-webinars, waar ik steeds in het begin live uitleg geef over de actuele processen en waar ieder persoonlijk van binnenuit de vernieuwing door laat stromen en de multi-dimensionale blokkades in liefde en ZIJN als vanzelf oplossen (transformeren/transmuteren). (Zwarte Maan in Kreeft zwarte Zon in Kreeft 7de huis. Vanaf 9 januari gaat de Bronenergie stromen in Leeuw tot 3 september en nog een staartje tussen 15 december 2023 en 16 januari 2024 (gecorrigeerde zwarte Maan.)

Heb je DEEL 1 van de jaarhoroscoop 2023 nog niet gelezen? Deze gaat over de maatschappelijke processen voor 2023 en de grote transitiemomenten.

Heb het goed…

©Manuela van der Knaap van https://inzichten.com

Mocht je het kunnen missen en het resoneert, dan wil ik je vragen om een hartdonatie te schenken om mijn werk te steunen en te zorgen dat het mogelijk blijft om het gratis aan te blijven bieden in 2023. Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/

❤️

Afb: Dit zijn de retrograde periode voor 2022 & 2023. Lees meer over retrograde Mercurius en wat dit mogelijk voor jou kan betekenen.

ACTIVITEITEN VOOR GEÏNTERESSEERDE:

**Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op de website en is van de totale Maansverduistering dinsdag 8 november 2022. In het begin van het webinar geef ik weer live uitleg over de innerlijke en wereldse processen van TOTALE MAANVERDUISTERING EN HET KOMENDE JAAR. We starten met de meditatie rond 20:15-20:30. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-totale-maansverduistering-8-november-2022/   Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

**NIEUWE WEBINARS ‘AARDEN IN JE OORSPRONKELIJKE NATUURLIJKE AARDING’ (buiten de Matrix). We hebben de afgelopen maand de volgende stap genomen voor de integratie van het Eenheidsbewustzijnsveld. We breken uit de Matrix en komen aan in onze natuurlijke Goddelijke aarding. Je kan hier meer over lezen in het jaarartikel deel 2.
We gaan tijdens dit ‘special’ webinar dus een combinatie maken met het mediteren met de ‘WORTEL AMETHIST’ om het EENHEIDSBEWUSTZIJN te integreren & de volgende stap ‘AARDEN IN JE OORSPRONKELIJKE NATUURLIJKE AARDING. DIT IS EEN SPECIALE WEBINAR VOOR HET ERVAREN VAN DE COMBINATIE VAN DE AGNI MANITIET EN HET DESTILLAAT VAN DE WOLLEMIA. Het is het fijnste als je meedoet samen met het mineraal en het destillaat. Ook de Satyaloka Azeztuliet doet mee, omdat deze ook belangrijk is voor het openen van de natuurlijke oorspronkelijke aarding tot op fysiek niveau. Dat is ons uitgangspunt. JE KAN OOK MEEDOEN ZONDER DE PRODUCTEN. De eerst volgende ‘Special’ webinar is op donderdag 12 januari 2023: Voor meer info: https://inzichten.com/events/special-voor-eenheidsbewustzijn-oorspronkelijke-aarding-actuele-online-activatie-meditatie-do-12jan23/ & vrijdag 27 januari 2023: https://inzichten.com/events/special-voor-eenheidsbewustzijn-oorspronkelijke-aarding-actuele-online-activatie-meditatie-vr-27jan23/

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update dinsdag 1-11 & VOORUITZICHT
Elektromagnetische update zondag 6-11 & VOORUITZICHT

Laatste nieuws

***De praktijk is gesloten tussen 13 en 21 juli 2024, dus die week worden er geen pakketten verzonden***

In augustus gaan we naar de slow modus en om alles weer in orde te maken voor het najaar. We verzenden de bestellingen in augustus alleen op 21 augustus. Dus zorg dat je voor die tijd je bestelling hebt geplaatst.

JE KAN GEWOON AANKOPEN

NIEUWE EN VOLLE MAAN ARTIKELEN & WEBINARS GAAN WEL GEWOON DOOR.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Sugar Blade Laser uit Mongolie (Heling en herstel van licht in het hart en van daaruit alles) United Colors of Happinez Crystal (Interne multidimensionale communicatie en heling, herstel van lichtheid en blijdschap. Nieuwe vormen van creatie.). En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over JAARHOROSCOOP 2023 DEEL 2: ‘Transitie naar Goddelijke basis van het leven’

4 Gedachten

 1. Fons zondag 6 november 2022 om 23:56- Beantwoorden

  Weer een prachtig stuk van hoop en verbinding.
  Problemen zijn er om opgelost te worden en dit suggereert dat we dat eindelijk door hebben.
  Bedankt!

  • Manuela van der Knaap maandag 7 november 2022 om 12:01- Beantwoorden

   Dank je. Zo is het. Bewustzijn vergroten is wat er nodig is.<3 en de stroom van het hart natuurlijk ook <3
   hartegroet van Manuela

 2. Elisabeth nicolaers vrijdag 18 november 2022 om 12:05- Beantwoorden

  wat een krachtig en hoopvol webinar gisteren avond met Agni Manitiet en destillaat.
  een heel andere energie dan de andere webinars!
  Ik vermoed dat er nog gaan volgen
  hartegroet aan iedereen
  Elisabeth

  • Manuela van der Knaap vrijdag 18 november 2022 om 20:41- Beantwoorden

   Het was een bijzondere ervaring om helemaal te aarden in de Goddelijke oorspronkelijk aarding en aarde (buiten de Matrix). En dat was een bijzondere ervaring. Dit was een extra webinar speciaal voor deze transitie die ook in het jaarartikel wordt genoemd. De nieuwe en volle Maan webinar helpen vooral om de actuele energieën te integreren en in de stilte en rust te komen van je Wezenlijke Zelf (godsvonk). Er is met dit speciale webinar een nieuwe lijn geboren voor meditatie-webinars, want hierin hebben we nog veel te ontdekken en te openen in onszelf. Dus dat is zeker de moeite waard om daar extra meditatie-webinars voor te organiseren, dus dat heb je goed aangevoeld Elisabeth.
   Hartegroet van Manuela

Plaats een reactie