‘In ware vrijheid stromen’

Volle Maan in Maagd 24 februari 2024

Geschreven door: Manuela van der Knaap

7,9 minuten leestijd

Dit is de korte, maar krachtige beschrijving voor de volle Maan in Maagd van zaterdag 24 februari 2024. In dit artikel krijg je inzicht in de conflicten die er ontstaan rondom een diep verlangen naar vrijheid en hoe je de kracht van vrijheid optimaal kan laten stromen in verbinding en wijsheid. Dit is heel breed aan de orde. Hoe kunnen we alles oplossen wat is vastgelopen, dus ook in de wereld met alle systemen zoals de politiek en economie? Ik wens je veel leesplezier…

Verbinding met je binnenwereld

De Maan staat tijdens deze volle Maan in verbinding met de stroom van de Bron in Maagd. Dit betekent dat als we in afstemming naar onze binnenwereld gaan, we krachtige Goddelijke Bron begeleiding kunnen ervaren rondom deze volle Maan in Maagd. Als je vanuit angst of overleving je leven leeft en dus geen tijd hebt of neemt om in verbinding te zijn met wat er in jou leeft aan verlangens en gevoelens, dan kan het nu juist nog moeilijker zijn om daar bij te kunnen komen. Dan kan er een gevoel zijn ontheemd te zijn. Dit kan een angstig gevoel geven uit je basis te zijn en de verbinding met waar je thuis hoort kwijt te zijn. Het is juist rond deze volle Maan een super goed moment om te investeren om verbinding met je binnenwereld en je innerlijke roerselen te maken. Het kan je een enorme en zeer effectieve groei opleveren in bewustwording, verbinding met je Wezenlijke Zelf en de Bron. (Maan 3de huis conjunct Zwarte Maan (kanaal) in 4de huis in Maagd.)

Het gezin en thuis

Deze groei die ik in de alinea hierboven beschrijf, gaat over zuiverheid en eerlijk kijken en durven onderscheiden wat er in jouw leefomgeving eigenlijk allemaal speelt. Dus bijvoorbeeld in je gezin of medebewoners in jouw huis. Maar ook de omgeving rondom de plek waar je woont. Er wordt gevraagd om vanuit dienstbaarheid te kijken wat er nodig is voor de organisatie van het gezin of omgeving. Het meest zuivere inzicht krijg je door te voelen wat jouw werkelijk dient. Als je dat volgt, dan is het ook dienstbaar en zuiver naar de omgeving. Dan wordt duidelijk of je in deze organisatie een plek hebt en welke plek en dienst jij aanvult. (Zie astrologische verwijzingen in de alinea hierboven.)

Vrijheid en strijd

Doordat rond 22 januari 2024 Pluto Waterman in gegaan is, is er een enorme drang naar vrijheid voelbaar geworden. Bij het entree van Pluto in Waterman stond ook nog eens de Zon erbij en daardoor was er een superkrachtige beweging waarbij de innerlijke vraag omhoog kwam: ‘Hoe is het gesteld met mijn persoonlijke vrijheid?’ Er kwam een diepe beweging op gang die we in de wereld zien met de protesten die in heel Europa zijn losgebarsten. De vorige cyclus dat Pluto in Waterman stond hadden we de Franse Revolutie. Maar het zal nu anders gaan, omdat er ook een wisseling van tijdperken bij betrokken is van Vissen naar Waterman. De impact van Pluto in Waterman werkt op alle fronten door. Ook in je persoonlijke leven rondom relaties, verbindingen, werk, school, maar eigenlijk op alle gebieden. Omdat het om Pluto gaat is er de neiging om te strijden voor vrijheid en dat zal ook de ‘lagere’ octaaf van Pluto met macht en onmacht voelbaar maken. Maar in de ‘hogere’ octaaf van Pluto in Waterman worden we geïnspireerd om ware vrijheid te vinden en die vraagt om verbinding en gelijkwaardigheid en vriendschap. Dus ‘gooi niet het kind weg met het badwater’, maar laat los en laat het zijn zoals het is en ga met elkaar op zoek naar nieuwe mogelijkheden om het anders te doen. Laat het ontstaan en durf het niet weten toe te laten. Dan helpt Pluto in Waterman je om de nieuwe stroom en vorm te vinden vanuit liefde en ZIJN. Dan voel je met alles in je dat het klopt, wanneer je ermee in contact komt. Wacht op dat diepe gevoel voordat je beslissingen neemt. (De Heer van Pluto in Waterman is Uranus en die staat conjunct met Jupiter. Pluto conjunct Mars en Venus in Waterman 8ste huis. Diamant in Steenbok 7de huis.)

Tegenstrijdige krachten

Pluto, die in Waterman staat, is op zichzelf een tegenstrijdigheid. Pluto is verbonden in de lagere octaaf met macht en onmacht en Waterman is onder andere verbonden met vrijheid, vriendschap en gelijkwaardigheid. Dat zijn krachten die wanneer je leeft vanuit overleving, maar moeilijk met elkaar te verenigen zijn. Als je leeft vanuit macht en onmacht, kan dit een diepe onrust geven en een gevoel dat je er niet je vinger op kan leggen om het vast te pakken en te bekijken. Het voelt dan ongrijpbaar en alsof ieder moment alles kan ontsporen. De kracht van Pluto werkt voor de meeste mensen onbewust en is meer een generatieding en dus een periode waarin bepaalde krachten heersen en verandering komen brengen. Dat zien de meeste mensen pas achteraf, na de ongeveer 20 jaar durende periode waarin Pluto door een dierenriemteken loopt. Je kan deze kracht van Pluto in Waterman pas helder krijgen wanneer je bereid bent om echt los te laten en te accepteren wat er is in het moment (het NU), om vervolgens van daaruit door te bewegen naar een oplossing. Daarbij is de sleutel dat je je eigen belang loslaat en gaat voor een groter doel. Je kan meer lezen in de special die ik geschreven heb over Pluto in Waterman op de website: https://inzichten.com/de-kracht-van-zijn-met-wat-er-is/

Oplossen wat is vastgelopen

Doordat ook nog eens Cheiron, de kosmische, karmische wond, samen staat met de noordelijke Maansknopen in Ram is er een super grote druk die zorgt voor strijdbaarheid en een gevoel dat het nu echt anders MOET. Dit is een impuls vanuit een gevoel diep gewond te zijn en dat het niet meer klopt en er geen andere keus meer is dan moedig het nieuwe pad te gaan. Maar doe dat dus vanuit verbinding en met elkaar en sloop niet het oude. Met elkaar vaststellen dat het niet meer klopt en dat je het anders wilt, is de juiste manier om het nieuwe te laten ontstaan. Dat is misschien nog wel moediger dan alles te verbreken en alleen verder te gaan. Want als er geen bewustzijn is op de situatie bijvoorbeeld in het gezin, de omgeving of de situatie waar je uit wilt bewegen, dan ontstaan in een nieuwe situatie weer ongeveer dezelfde patronen, zoals oude hechtingproblematiek en trauma’s. In verbinding met elkaar en vanuit eerlijk kijken en dienstbaar zijn aan iets groters, aan het geluk van allemaal, is er groei, bewustwording en zijn er liefdevolle keuzes die je leven ook echt veranderen. Dit is het stromen in ware vrijheid, zonder ballast, vanuit het moment en niet weten waar het heen gaat. Dit is het nieuwe dat ons wordt aangedragen als basis voor het Watermantijdperk dat nu gaat ontluiken. Dit ontvouwt zich op alle gebieden om op te lossen wat vastgelopen is. Dus ook in de politiek, in de economie, in de gezondheidszorg enzovoort en ook in alle persoonlijke relaties en verbindingen. Het toverwoord is samenwerking. Het erkennen van de wond en dat het niet meer werkt is de sleutel.

Wil je nog meer lezen over Pluto in Waterman? Ik heb een special geschreven met de nieuwe Maan: https://inzichten.com/de-kracht-van-zijn-met-wat-er-is/

©Manuela van der Knaap van https://inzichten.com

ACTIVITEITEN VOOR GEÏNTERESSEERDE: 

Lekker bijkomen, helemaal in rust en ZIJN en op deze manier ook nog eens blokkades loslaten en van binnenuit laten ontvouwen van het nieuwe innerlijke multidimensionale energieveld. Doe mee met de wekelijkse meditatie-webinars om in evenwicht te komen of te blijven. Het eerstvolgende webinar vind je in de agenda op deze website en dit is de volle Maan van zaterdag 24 februari 2024 en start om 19:45 uur. Je kan vanaf 19:30 de webinarstudio binnenkomen. In het begin van het webinar rond 20:00 uur geef ik weer live uitleg over de actuele innerlijke en wereldse actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-volle-maan-24-februari-2024/ (Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

Het eerst volgende EENHEIDSBEWUSTZIJNS MEDITATIE WEBINAR daarna is op donderdag 29 februari 2024 & 15 februari is er een speciaal webinar voor integratie van het Eenheidsbewustzijn. Dit is een heerlijk webinar om in het EENHEIDSBEWUSTZIJN helemaal te ontspannen en weer bij jezelf te komen in zachtheid, stilte en ZIJN. DIT ZIJN NIEUWE WEBINARS ‘AARDEN IN JE OORSPRONKELIJKE NATUURLIJKE AARDING’ (buiten de Matrix). De Matrix (dualiteit) is aan het afbrokkelen en dat merk je in jezelf door pittige ongewone maar essentiële processen die zich aandienen. De scheiding tussen de Matrix en andere multidimensionale delen begint te verdwijnen en geeft heel veel ongemakken en intensivering van processen en voor sommige zelfs trauma’s die plotseling actief worden. De integratie en heling van deze multidimensionale delen van ons bewustzijn is nu dus extra nodig. Op deze avond doen we dat vanuit het zachte Eenheidsbewustzijnsveld. Je krijgt begeleiding van binnenuit om in je natuurlijke (Goddelijke) aarding te komen. Het eerstvolgende ‘Special’ webinar EENHEIDSBEWUSTZIJNS MEDITATIE WEBINAR is op donderdag 29 februari 2024: https://inzichten.com/events/special-meditatie-do-29febr24/ Om 20:00 uur geef ik (Manuela) nog LIVE uitleg over de actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20 uur.

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update vrijdag 23-2 & verwachtingen
Elektromagnetische update woensdag 28-2 & VOORUITZICHTEN

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over ‘In ware vrijheid stromen’

3 Gedachten

 1. Hannah zaterdag 24 februari 2024 om 14:21- Beantwoorden

  Dankjewel Manuela voor dit artikel. Het voelt als een warme aanmoediging om pijnlijke patronen op te lossen in verbinding met de situatie en personen die betrokken zijn, in plaats van een keus te maken vanuit een gebroken hart en proberen opnieuw te beginnen ergens anders. Ik voel meer dan ooit een enorme druk die ik (fysiek) niet meer aankan, alsof ik een circusaap ben die een kunstje heeft geleerd: hoe te leven zoals gewenst van buitenaf. Nu is er sinds vorig jaar sterk de uitnodiging om in mijn ware Essentie te stappen, maar zelfs dit heeft de circusaap geprobeerd te imiteren. Wat het niet kan, natuurlijk. Met extreme uitputting en emotionele instabiliteit tot gevolg. Nu weet ik niet goed wat te doen. Het voelt alsof ik niks wil doen, instorten.. behalve het minimale om in mezelf in leven en relatief gezond te houden. Misschien is dat wel de juiste stap.

  Bedankt nogmaals voor deze online portal, zo waardevol!

  🙏🌸

  • Manuela van der Knaap zaterdag 24 februari 2024 om 16:20- Beantwoorden

   In verbinding oplossen kan de conclusie geven om te stoppen met de verbinding. Dat is iets wat dan ontstaat. Veel sterkte Hannah

  • Mario Vollebregt maandag 4 maart 2024 om 11:57- Beantwoorden

   Wat een verhaal zeg maar …Ozo herkenbaar Hannah!!…BLIJF heel dicht bij je ZELF!! ..je zal zien dat het stukje voor stukje opgelost wordt en de ontbrekende puzzelstukjes meer en meer op zijn plaats gaan vallen.

   Dankjewel Manuela voor je al je werk en inzet!! .bedankt voor het delen van je verhaal Hannah!

   Groetjes Mario

   Manuela ook jij

Plaats een reactie