Opheldering en de helende dialoog

Nieuwe Maan in Stier van 8 mei 2024

Geschreven door: Manuela van der Knaap

9,4 minuten leestijd

Dit is de korte maar krachtige beschrijving van de nieuwe Maan in Stier van woensdag 8 mei 2024, die voor de komende maand actueel zal zijn. Deze horoscoop laat een explosieve energie zien, met grote potentie voor heling en doorbraken op persoonlijk en collectief niveau. Met plotselinge inzichten en het zien van grotere verbanden in verbindingen en relaties, waarvan de heling mogelijk lichamelijke ongemakken kan geven. Ook kan je lezen in dit artikel over bijzondere situaties en doorbraken op collectief niveau die mogelijk zullen ontstaan de komende maand. Met een video van mij, over de huidige situatie tot september 2024. Ik wens je veel leesplezier…

Explosieve energie

Het is een bijzondere nieuwe Maan, die de processen voor de komende maand zichtbaar maakt. Nog steeds staan alle planeten aan 1 kant van de cirkel en dat betekent dat er een grote onevenwichtigheid is en dat er maar moeilijk vat gekregen kan worden op situaties vanuit de persoonlijkheid lagen in ons bewustzijn. Verder is er een scherpe en mogelijk zelfs explosieve energie en mijn verwachting is dat er tussen deze nieuwe Maan van 8 mei en volgende nieuwe Maan op 6 juni 2024 bijzondere dingen gaan gebeuren. Ik ga dit verder uitleggen voor het persoonlijke en het collectieve niveau.

Opheldering en actie

Op collectief niveau verwacht ik de komende periode voor de volle Maan van 6 juni 2024 doorbraken over de rol van de media in situaties uit het verleden (karmisch), zoals de covid-situatie. Het kan ook gaan om andere informatie die nu ineens helder wordt en op een pijnlijke manier weer omhoog komt om gezien en besproken te worden. Ook kunnen er uitspraken gedaan worden of publicaties komen die strijd creëren of situaties op scherp gaan zetten. Ook verwacht ik dat er nu ineens verbanden gelegd kunnen worden die voorheen niet bij elkaar konden worden gebracht en daardoor kan nu ineens het hele plaatje zichtbaar worden. Zoals ik al eerder in mijn video’s en artikelen heb gezegd en geschreven, verwacht ik dat de grote transformaties gaan komen in meerdere events. En de komende maand verwacht ik dus minimaal één van die events, misschien wel meer dan één. Het is echt een explosieve situatie, waar vanuit projectie of geloof en ideeën (die overigens helemaal niet hoeven te kloppen) plotselinge situaties kunnen ontstaan met strijd en agressie, misschien zelfs met oorlog. Mogelijk gaan er groepen mensen in beweging komen om zelf iets te doen aan situaties die nu zichtbaar worden en dus uit de slachtofferrol stappen en gaan handelen. Zoals berichten die nu rond gaan op sociale media voor het bestrijden van Chemtrails door azijn te verdampen. ( https://www.youtube.com/watch?v=E2BpgZlacgQ ). Maar dat kunnen ook minder onschuldige activiteiten zijn. Pas rond de volle maan van 6 juni 2024 is die periode helemaal voorbij. (Zwarte Maan in Maagd conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Weegschaal 6de huis oppositie Saturnus conjunct Priapus, Neptunus in Vissen conjunct in Ram: Mars, gecorrigeerde Priapus, noordelijke Maansknoop, alles hiervoor in het 12de  huis, conjunct Gelukspunt, Ascendant, Cheiron en Mercurius in het 1ste huis. Mars is vanaf 29-30 mei voorbij Cheiron, vlak voor de volle Maan op 6-6-2024. ) Pluto in Waterman 11de huis sextiel Neptunus, Mars en Priapus in Vissen 12de huis.)

Eenzaamheid, slachtofferschap en aanvallen

Op persoonlijk niveau kan er een intens gevoel van eenzaamheid zijn. De diepere laag eronder gaat over een groot verlangen terug naar thuis, naar de Bron en de Eenheid. Vanuit dat gevoel kan alle kracht uit je stromen en kom je mogelijk niet tot handelen op zo’n moment. Vanuit het actuele overlevingsmechanisme kan er ook een gevoel van slachtofferschap zijn en van daaruit je gelijk willen halen en terugslaan, mogelijk zelfs gaan aanvallen. Let in deze periode op wat je zegt, want dit kan verkeerd aankomen en karmische situatie in gang zetten of veroorzaken en grote gevolgen hebben. Karmische situaties zijn niks meer of minder dan iets dat niet goed afgehandeld wordt en blijft hangen in schuldgevoel en schaamte. Ook kunnen uitspraken uit het verleden opnieuw onder de aandacht komen om hangende zaken nu eindelijk op te lossen. (Saturnus conjunct Priapus, Neptunus in Vissen conjunct in Ram: Mars, gecorrigeerde Priapus, noordelijke Maansknoop, alles hiervoor in het 12de  huis, conjunct Gelukspunt, Ascendant, Cheiron en Mercurius in het 1ste huis. Mars is vanaf 29-30 mei voorbij Cheiron, vlak voor de volle Maan op 6-6-2024.)

Helende dialoog

Er kan een gevoel van diepe onwaardigheid, schuld en schaamte zijn vanbinnen. Als je deze gevoelens toelaat en niet gaat compenseren, door bijvoorbeeld veel te geven aan anderen, maar durft te onderzoeken, dan kan er innerlijk een dialoog op gang komen die helend is. Die dialoog kan opheldering geven over iets dat lang heeft gespeeld en verborgen was in jezelf, maar nu ineens helder kan worden en oplossen. Als je goed in het hier en nu bent en in verbinding met wie je eigenlijk in Wezen bent (je Kern), dan kunnen in de komende maand vooral verbindingen en verbanden in je bewustzijn komen en worden gezien, waardoor je (karmische) blokkades in je persoonlijkheid, maar ook in het lichaam kan ophelderen en oplossen. Ik zal een paar praktische voorbeelden geven. Zoals het ineens zien dat bepaald gedrag in jezelf veroorzaakt is door een specifieke uitspraak van je moeder of een vriendin die je diep heeft geraakt en gevormd. Of hoe je ouders met elkaar omgingen en hoe jij diezelfde ervaringen hebt in jouw relaties. Of hoe een talent zoals een helder en scherp bewustzijn, waarmee je nu op een prachtige manier anderen kan helpen, in het lichaam niet verwerkt kon worden in het verleden en blokkades heeft gevormd in het lichaam. Omdat het niet mogelijk was om zoveel inzicht en weten ook te verwerken op dat moment. De diepe heling gaat mogelijk gepaard met pijn en ongemak. (Zie astrologische verwijzingen in de alinea hierboven. Zwarte Maan in Maagd conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Weegschaal 6de huis. Venus conjunct nieuwe Maan, Uranus en Jupiter in Stier 1ste huis.)

Liefde en compassie

Het kan ook om situaties gaan met anderen om je heen. Dus dat je plotseling ziet waarom jij je altijd zo rot voelt in de omgeving van een bepaalde persoon of tijdens een bepaalde situaties. Je kan ook inzicht krijgen over situaties tijdens je jeugd of oude of huidige relaties met een partner, vrienden of vijanden. Daarin is liefde, mededogen en begrip om te beginnen naar jezelf het belangrijkste. Die liefde en compassie maken dat je diep kan helen en oude blokkades en wat er ‘mis’ is gegaan, kan loslaten en ook echt kan vergeven. Daarmee maak je jezelf vrij. Je kan ook meedoen met mijn meditatie-webinar om in het veld van onvoorwaardelijke liefde met meer gemak dit ook in jezelf toe te laten. Zoals ik in mijn vorige artikel al beschreef, https://inzichten.com/transparantie-liefde-en-concreet-loskomen-van-het-duale-leven/  is dit de grootste gift die we onszelf en multidimensionale Zelf kunnen geven en waarmee we alles wat krom is weer recht kunnen maken. Deze liefde en compassie halen de angel uit ruzies, maken dat je kan vergeven en alles weer heel kan worden. (Zie astrologische verwijzingen in de alinea hierboven. Tips voor het gebruiken van mineralen uit mijn webshop: De Cobalto Calciet voor multidimensionale heling en stabiliteit van de Liefde: https://inzichten.com/product/speciaal-geopende-cobalto-calciet/  Morion kwarts om jou woede, om te zetten naar een duidelijke NEE en een JA naar jezelf: https://inzichten.com/product/morion-kwarts/  Divine Lace Crystal om totale transparantie in jezelf en in het lichaam te herinneren: https://inzichten.com/product/divine-lace-crystal/ . Voor meditatie-webinar, kijk hier: https://inzichten.com/agenda/ )

Compassie en transparantie

We zijn in een nieuwe laag van ons proces van heling gekomen, waarin totale transparantie en durven om open te zijn over alles in jezelf zich aan het openen is. Dit kan alleen ontstaan in het lichaam wanneer liefde en compassie in de basis aanwezig zijn. Dan pas is zoveel helderheid te verteren en te verdragen. Deze maand staan astrologisch gezien de kracht van transparantie en helderheid samen met de kracht van liefde. Er is echt geen beter tijd om deze heling toe te laten in jezelf. Er kan pure magie ontstaan tijdens de heling die we nu doormaken in onszelf en in de wereld. Geniet er van… (Zie astrologische verwijzingen in de alinea Helende dialoog.)

Kijk je liever een video van mij, waarin ik uitleg geef over de actuele situaties tot september 2024: Kijk op mijn YouTube kanaal: Dit is de geknipte opname van de uitleg die ik heb gegeven in het begin van mijn meditatie-webinar van 2 mei 2024: https://youtu.be/1OrCLpwhWZ4

Heb het goed <3

©Manuela van der Knaap van https://inzichten.com

Mocht je het kunnen missen en het resoneert, dan wil ik je vragen om een hartdonatie te schenken om mijn werk te steunen en te zorgen dat het mogelijk blijft om het gratis aan te blijven bieden in 2024. Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/

ACTIVITEITEN VOOR GEÏNTERESSEERDE:

Lekker bijkomen, helemaal in rust en ZIJN en op deze manier ook nog eens blokkades loslaten en van binnenuit laten ontvouwen van het nieuwe innerlijke multidimensionale energieveld. Doe mee met de wekelijkse meditatie-webinars om in evenwicht te komen of te blijven. Het eerstvolgende webinar vind je in de agenda op deze website en dit is de nieuwe Maan van woensdag 8 mei 2024 start om 19:45 uur. Je kan vanaf 19:30 uur de webinarstudio binnenkomen. In het begin van het webinar rond 20:00 uur geef ik weer live uitleg over de actuele innerlijke en wereldse actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20 uur. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-meditatie-nieuwe-maan-8-mei-2024/ (Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

Het eerst volgende EENHEIDSBEWUSTZIJNS MEDITATIE WEBINAR daarna is op donderdag 2 mei 2024 is er een speciaal webinar voor integratie van het Eenheidsbewustzijn. Dit is een heerlijk webinar om in het EENHEIDSBEWUSTZIJN helemaal te ontspannen en weer bij jezelf te komen in zachtheid, stilte en ZIJN. DIT ZIJN NIEUWE WEBINARS ‘AARDEN IN JE OORSPRONKELIJKE NATUURLIJKE AARDING’ (buiten de Matrix). De Matrix (dualiteit) is aan het afbrokkelen en dat merk je in jezelf door pittige ongewone maar essentiële processen die zich aandienen. De scheiding tussen de Matrix en andere multidimensionale delen begint te verdwijnen en geeft heel veel ongemakken en intensivering van processen en voor sommige zelfs trauma’s die plotseling actief worden. De integratie en heling van deze multidimensionale delen van ons bewustzijn is nu dus extra nodig. Op deze avond doen we dat vanuit het zachte Eenheidsbewustzijnsveld. Je krijgt begeleiding van binnenuit om in je natuurlijke (Goddelijke) aarding te komen. Het eerstvolgende ‘Special’ webinar EENHEIDSBEWUSTZIJNS MEDITATIE WEBINAR is op maandag 15 maart 19:45 uur: https://inzichten.com/events/special-meditatie-do-2mei24/ Om 20:00 uur geef ik (Manuela) nog LIVE uitleg over de actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20 uur. & ook op woensdag 15 mei 2024 : https://inzichten.com/events/special-meditatie-wo-15mei24/

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update maandag 6-5 & VERWACHTINGEN
Elektromagnetische update vrijdag 10-5 & VERWACHTINGEN

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over Opheldering en de helende dialoog

5 Gedachten

 1. Anna Wirtz dinsdag 7 mei 2024 om 10:45- Beantwoorden

  Dank je wel, Manuela voor dit super heldere nieuwe maan artikel!!!!

 2. Aïa donderdag 9 mei 2024 om 17:31- Beantwoorden

  Jaa die transparantie en (zelf)liefde is nu aan het stromen, waarmee ik een hele oude wond omhoog kon halen en gaan helen die tot nu toe niet geraakt kon worden. Dankjewel Manuela, voor alle liefde die in je artikelen te voelen is. <3

  • Manuela van der Knaap vrijdag 10 mei 2024 om 12:49- Beantwoorden

   Zo fijn om te lezen over je ervaring. <3

 3. […] Opheldering en de helende dialoog […]

Plaats een reactie