‘De nieuwe Yin-Yang verbinding’

Nieuwe Maan in Tweelingen 6 juni 2024

Geschreven door: Manuela van der Knaap

12,3 minuten leestijd

Dit is de beschrijving voor de nieuwe Maan van donderdag 6 juni 2024 en dus voor de processen van de komende maand. Er is zich een essentiële transformatie aan het voltrekken in de verbinding tussen de vrouwelijke Yin en mannelijke Yangkracht in ons en in de wereld. Deze is essentieel om de dualiteit te helen, de Matrix los te laten en de hemel op aarde te Scheppen. Lees in dit artikel wat zich aan het voltrekken is, met een mooie uitleg over een verschuiving die compleet nieuw is. Ik wens je veel leesplezier…

Lees je liever op een witte achtergrond, open dan het pdf document bovenaan het artikel

Essentiële transformatie

Voor de mensheid is er een belangrijk keerpunt bezig om tot rijping te komen. In essentie verandert de verbinding tussen onze vrouwelijke Yin-kracht in de binnenwereld en de naar buitengerichte Yangkracht van het mannelijke. Deze heling had haar doorbraak rond de volle Maan van 23 mei 2024 en is nu met een afronding bezig. Deze transformatie is essentieel om Eenheid en het stromen van de Wezenlijke Essentie te kunnen herstellen. Je kan meer lezen hierover in het astrologische artikel hierover: https://inzichten.com/2024/05/bevrijden-van-je-wezens-essentie-de-grote-doorbraak/ Tijdens het meditatie-webinar en in mijn eigen proces heb ik nog meer inzicht gekregen over de essentie van wat zich nu aan het voltrekken is en ik zal proberen er zo optimaal mogelijk woorden aan te geven in dit artikel.

Onbalans van dwingende Yangkracht

Vooral rond de volle Maan van 23 mei 2024 en de week erna, werd de kracht van het mannelijke die in onze wereld alles overheerst en zo’n enorme onbalans creëert, gedwongen naar binnen te gaan. Er moest gekeken worden naar deze onbalans en die werd ook keihard gevoeld. Misschien heb je het zelf gemerkt dat je vastzat in een activiteit die of systeem dat je dwong over je grenzen te gaan of je veel te veel heeft gekost aan levensenergie of iets anders van waarde (geld?), omdat je moest leveren wat nodig was om overeind te blijven. Of misschien viel dat bij jou mee, maar was je deelgenoot van zoiets bij iemand in jouw omgeving. We kregen dus het karma (onafgeronde zaken) te voelen van de te veel naar buiten gekeerde mannelijke Yangkracht. (Rond de volle Maan van 23-5-2024 stond Mars conjunct Cheiron en de noordelijke Maansknoop in Ram. Vanaf ongeveer oktober 2023 stond Cheiron conjunct de noordelijke Maansknoop in Ram.)

Vrijkomen van frustratie en woede

Astrologisch begint nu eindelijk de karmische focus, die al vanaf oktober 2023 op de mannelijke Yangkracht lag, los te komen. Doordat in mei Mars ook nog eens bij deze focus stond, leek het wel of helemaal niets meer met gemak van de grond kwam. Veel mensen waren intens moe, alsof die onbalans van de Yin- en Yangkracht in de wereld, het dagelijks leven en in jezelf tot een hoogtepunt kwam en maximaal gevoeld moest worden. Vanaf woensdag 29 mei 2024 kwam er een doorgang vrij, omdat Mars eindelijk voorbij de karmische kracht van Cheiron in Ram bewoog. Misschien heb je zelf ook op die dag gevoeld dat er iets veranderde. Deze opening kan maken dat opgekropte woede en frustratie ineens vrij kan komen, maar die kan je dus ook ontmoeten uit de omgeving. Of je kan eindelijk wel uiten of doen wat je eerder niet lukte en afrekenen of loskomen uit iets wat niet meer klopt voor jou. (Zie astrologische verwijzingen onder de alinea hierboven.)

Lichtkracht voor de Yinkracht

De Yinkracht kreeg juist de laatste maand een extra focus van licht en heling en ook deze nieuwe Maan van 6-6-2024 laat deze kracht en focus zien. De Yinkracht in ons is sterk verbonden met de (multidimensionale) binnenwereld en vanuit deze kracht ervaren wij de verbinding met het oorspronkelijke Licht van ons AL-Bewustzijn. Vanuit de Yinkracht zijn velen die vastgelopen zijn in de Yang gerichte wereld, bezig met innerlijk (energetisch) werk. Met de focus al jaren op onze Wezenlijke essentie en om deze te ontdekken, vrij te maken en te integreren in het dagelijks leven. Dit zichtbaar worden vanuit deze kracht, lukt eigenlijk maar zelden en al helemaal niet op een groot podium in de maatschappij, want die herkent de Goddelijke genialiteit van deze kracht helemaal niet en geeft en heeft er dus geen aandacht voor. Want het komt bij de gemiddelde mens die leeft vanuit het hoofd, helemaal niet binnen. (Eerst Venus conjunct Jupiter en Uranus in Stier en later in Tweelingen (Jupiter en Venus). Deze nieuwe Maan staat Venus conjunct de nieuwe Maan in Tweelingen in een ruime conjunctie met Mercurius conjunct Jupiter in Tweelingen en conjunct Uranus is Stier alles 9de huis.)

Herstel van de balans

Wat er is veranderd in onszelf, maar ook voor de wereld, dat kreeg ik te zien tijdens een innerlijk proces. De essentie gaat om het herstel van de verbinding tussen de Yin- en Yangkracht en de autonome autoriteit van beide krachten. Tijdens de afdaling in deze Schepping hebben we namelijk eerst een Matriarchaat gehad, waarin de vrouwelijke Yinkracht dominant was. Daarna ontstond het Patriarchaat, waarin de mannelijke Yangkracht dominant was en waarin wij nu nog steeds leven. Ik zal het vertellen in de vorm van een verhaal. Dat wat nu aan het keren is, dat gaat om herstel van de autonome autoriteit van de vrouwelijke Yinkracht en mannelijke Yangkracht. Dus beide in hun eigen essentie en de verbinding tussen beide krachten. (Vanaf oktober noordelijke Maansknoop conjunct Cheiron in Ram, afgelopen maand Venus conjunct Jupiter en Uranus en Priapus conjunct Neptunus, gaat als je Goddelijke Kernkwaliteit (zwarte Maan) er doorheen stroomt voor heling van de heelheid/eenheid en daarin is het mannelijke en vrouwelijke essentieel.)

De aardse leemtempel van het vrouwelijke

De autonome autoriteit van de vrouwelijke Yinkracht werd getoond als een tempel gemaakt van aardse leem, simpel, met kleine (of geen) raampjes. Het vrouwelijke liet zich zien in haar tempel van leem, waar het licht krachtig bezig was te schijnen, maar niet naar buiten kwam. Sterker nog, het ging helemaal niet over naar buiten schijnen. De focus lag in de tempel, vanbinnen. Het gaat de vrouwelijke kracht slechts om haar eigen ervaring in haar creatie en het ervaren en leven van haar licht en bewustzijn. De kracht van Yin is eraan toe meer zichtbaar te worden in de wereld. Misschien voel je vanbinnen een drang om zichtbaar te zijn en uit te stromen vanuit je Wezenlijke Essentie. (Groot driehoek: Pluto in Waterman 5de huis driehoek zwarte Maan in Maagd conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Weegschaal beide 1ste huis conjunct Ascendant. Driehoek Mercurius en Jupiter in Tweelingen conjunct Uranus in Stier alle 9de huis. Achtbaan: zwarte Maan in Maagd conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Weegschaal beide 1ste huis conjunct Ascendant oppositie Saturnus 6de huis, conjunct Priapus, Neptunus in Vissen conjunct gecorrigeerd Priapus in Ram 7de huis. Super Galactisch Centrum 1.44 Weegschaal. Zwarte Zon Kreeft 10de huis oppositie Diamant Steenbok 4de huis.)

De kleurrijke kathedraal van het mannelijke

Bij de mannelijke Yangkracht werd een tempel getoond die eigenlijk meer op een luxe kathedraal leek, met prachtige gekleurde glas-in-loodramen. Het mannelijke stond buiten de tempel en was bezig al dat prachtigs waar te nemen. Er was helemaal geen focus op de binnenkant van de tempel. Hij dacht er nog niet eens aan om naar binnen te gaan. Toen het mannelijke naar binnen ging in de tempel, was deze helemaal leeg aan de binnenkant en alleen een zwak licht bescheen de muren. Het mannelijke werd zich bewust van dit zwakke licht en zei: ‘Maar het was allemaal ook zo prachtig, die creaties met schitterende kleuren en vormen. Ik wilde daar zo graag mee bezig zijn, mijn energie aan geven, dat ik helemaal vergeten ben waar ik vandaan kom. Dat mijn basis hier is, in deze tempel.’ Het mannelijke knielde op één been en boog zijn hoofd op een nederige manier, werd stil en richtte zijn aandacht naar binnen. Zijn licht verlichtte steeds meer de tempelwanden aan de binnenkant van de tempel en werd steeds krachtiger, totdat hij alleen nog maar licht was en zichtbaar was als één groot stralend lichtlichaam. Dat krachtige licht scheen door de glas-in-loodramen van prachtig gekleurd glas naar buiten. Hij pakte met een pincet een stukje licht uit zijn borst en gooide dat door de ramen heen naar buiten. Dat stukje licht werd in de wereld een prachtige transparante kleurrijke edelsteen. Een prachtige creatie die de wereld in vloog en zeker veel aandacht trok door de grote schoonheid.

Elektrisch energetisch vuur

In de meditatie-webinars is het thema steeds dat de Ware Essentie (Wezensessentie) in de wereld zichtbaar gaat worden en ook zichtbaar zal zijn. Er is steeds tijdens de laatste meditatie-webinars een elektrisch, energetisch vuur dat op de huid voelbaar is en dat in de aura brandt en uitstraalt en daar bezig is iets te bevrijden. Het voelt alsof de subtiele kracht van de Ware Essentie vrijgemaakt wordt, maar op een nieuwe manier. Het is een zeer subtiele kracht, die ook door het fysieke stroomt en het vuur maakt de weg vrij naar een praktische verbinding in de wereld. In combinatie met het verhaal dat ik hierboven heb beschreven, wordt het voor mij zeer duidelijk dat de verbinding tussen het mannelijke en vrouwelijke aan het vernieuwen is. (Zwarte Maan in Maagd en Weegschaal 1ste huis bij nieuwe Maan, groot driehoek zie astrologische verwijzingen onder de alinea: De aardse leemtempel van het vrouwelijke.)

Het vergeten vreugdevolle Scheppen

Doordat de mannelijke Yangkracht helemaal niet meer verbonden was met zijn eigen tempel, werd de innerlijke Goddelijke stroom die verbonden is met het oorspronkelijke AL-Bewustzijn, vergeten. Dus de ware stroom van met vreugde Scheppen werd ook vergeten. En kon er een wereld en een realiteit ontstaan die ontdaan was van gevoel, licht, empathie, vreugde, bewustzijn en alle kwaliteiten van het Goddelijke Wezenlijke en waar de Schepping en wat onze creaties de moeite waard maakt. Het Goddelijk Wezenlijk Scheppen is een kracht die verbindt, i.p.v. uitsluit en slachtoffers maakt. (Noordelijke Maanknoop 7de huis conjunct Cheiron en Mars in Ram 8ste huis. Zwarte Maan in Maagd en Super Galactisch Centrum in Weegschaal conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Weegschaal1ste huis oppositie Priapus conjunct Neptunus 7de huis.)

Wezenlijke verandering

Door wat zich de laatste maand heeft ontvouwd in ons en in de wereld, kwam er weer focus om de vrouwelijke Yinkracht en voelden we de pijn en frustratie van een te ver naar buiten gekeerde mannelijke Yangkracht. Er is vanbinnen echt Wezenlijk iets aangeraakt in deze periode en de komende tijd verwacht ik dat dit verder zal ontvouwen. Maar de basis in de verbinding is gelegd, diep vanbinnen tussen onze Yin- en Yangkracht. Beide krachten zijn in een nieuw evenwicht gekomen. Er is gelijkwaardigheid en verbinding nodig tussen Yin en Yang, om in eenheid en heelheid te kunnen functioneren en om het Wezenlijke praktisch te kunnen leven en zichtbaar te maken in de wereld. Maar deze verandering gaat er ook voor zorgen dat het licht en de genialiteit van de Goddelijke essentie ook waargenomen en herkend kunnen worden op andere lagen van bewustzijn. (Zie astrologische verwijzingen onder de alinea: De aardse leemtempel van het vrouwelijke.)

Optimaal evenwicht tussen actie en rust

De komende nieuwe Maan van 6 juni heeft een focus op het lichaam en het belichamen van het Wezenlijke Zelf en het herstellen van de verbinding in alle orgaan-isatie van onszelf. Dit kan betekenen dat lichamelijke ongemakken zich extra melden, maar het gaat vooral om bewustworden van hoe het met jouw innerlijke verbindingen in de organen en tussen jouw vrouwelijke en mannelijke kant gesteld is. Zijn jouw actie en rust in evenwicht of kan je ze in een nieuw optimaal evenwicht brengen? Dat is waar de heling ligt de komende maand. Daar is een grote kosmische kracht en inspiratie bij betrokken. Dus maak tijd om naar binnen te gaan. Ik ben er weer met mijn meditatie-webinarveld om je naar binnen te begeleiden voor een krachtige transformatie en herstel van verbindingen. Je bent van harte welkom. (https://inzichten.com/agenda/ Zie astrologische verwijzingen onder de alinea: De aardse leemtempel van het vrouwelijke.)

Ik wens je een hele fijne maand met veel transformatie, licht en liefde.

Heb het goed <3

©Manuela van der Knaap van https://inzichten.com

Mocht je het kunnen missen en het resoneert, dan wil ik je vragen om een hartdonatie te schenken om mijn werk te steunen en te zorgen dat het mogelijk blijft om het gratis aan te blijven bieden in 2024. Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/

https://www.youtube.com/watch?v=1OrCLpwhWZ4

In mijn laatste video vertel ik over de veranderingen die gaande zijn in ons en in de wereld: https://www.youtube.com/watch?v=1OrCLpwhWZ4

 

ACTIVITEITEN VOOR GEÏNTERESSEERDE:

Lekker bijkomen, helemaal in rust en ZIJN en op deze manier ook nog eens blokkades loslaten en van binnenuit laten ontvouwen van het nieuwe innerlijke multidimensionale energieveld. Doe mee met de wekelijkse meditatie-webinars om in evenwicht te komen of te blijven. Het eerstvolgende webinar vind je in de agenda op deze website en dit is de nieuwe Maan van donderdag 6 juni 2024 start om 19:45 uur. Je kan vanaf 19:30 uur de webinarstudio binnenkomen. In het begin van het webinar rond 20:00 uur geef ik weer live uitleg over de actuele innerlijke en wereldse actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20 uur. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-meditatie-nieuwe-maan-6-juni-2024  (Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

Het eerst volgende EENHEIDSBEWUSTZIJNS MEDITATIE WEBINAR daarna is op donderdag 13 juni 2024 is er een speciaal webinar voor integratie van het Eenheidsbewustzijn. Dit is een heerlijk webinar om in het EENHEIDSBEWUSTZIJN helemaal te ontspannen en weer bij jezelf te komen in zachtheid, stilte en ZIJN. DIT ZIJN NIEUWE WEBINARS ‘AARDEN IN JE OORSPRONKELIJKE NATUURLIJKE AARDING’ (buiten de Matrix). De Matrix (dualiteit) is aan het afbrokkelen en dat merk je in jezelf door pittige ongewone maar essentiële processen die zich aandienen. De scheiding tussen de Matrix en andere multidimensionale delen begint te verdwijnen en geeft heel veel ongemakken en intensivering van processen en voor sommige zelfs trauma’s die plotseling actief worden. De integratie en heling van deze multidimensionale delen van ons bewustzijn is nu dus extra nodig. Op deze avond doen we dat vanuit het zachte Eenheidsbewustzijnsveld. Je krijgt begeleiding van binnenuit om in je natuurlijke (Goddelijke) aarding te komen. Het eerstvolgende ‘Special’ webinar EENHEIDSBEWUSTZIJNS MEDITATIE WEBINAR is op donderdag 13 juni 19:45 uur:  https://inzichten.com/events/special-meditatie-do-13jun24/ Om 20:00 uur geef ik (Manuela) nog LIVE uitleg over de actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20 uur. & donderdag 27 juni 19:45 uur:  https://inzichten.com/events/special-actuele-online-activatie-meditatie-27-juni-2024/

 

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update woensdag 29-5 & VOORUITZICHTEN WEEK
Elektromagnetische update zaterdag 8-6 & VOORUITZICHTEN WEEK

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over ‘De nieuwe Yin-Yang verbinding’

Plaats een reactie