Transformatie van relaties naar de nieuwe tijd

Geschreven door: Manuela van der Knaap

10,5 minuten leestijd

In dit artikel kun je lezen over de veranderingen waar velen met hun relatie nu doorheen gaan. Dit is een persoonlijk, maar zeker ook een collectief proces. Dit artikel maakt de veranderingen zichtbaar. Collectief gezien is dit de verschuiving van het Vissentijdperk naar het Watermantijdperk. Verder vind je ook nog wat informatie over wat actuele zaken voor de laatste maanden van 2017. Zoals het wegvallen van doelen, het ontstaan van een neutrale stilte in jezelf en je leven, waarin veel tegenstrijdigheden kunnen oplossen. 

In het dagelijks leven is pijnlijk zichtbaar geworden dat oude vormen niet meer kloppen en ook in relaties wordt er gezocht en geprobeerd om nieuwe vormen te vinden. Dit artikel gaat over de omvorming van relaties van het oude geprojecteerde bewustzijn naar het eenheidsbewustzijn van het Watermantijdperk. Collectief hadden we het afgelopen jaar een activatie van genezing en vernieuwing op relatie gebied. *1 Voor velen zal de komende maanden zeer waarschijnlijk vooral veel vernieuwing, loslaten en transformatie brengen, op vele gebieden, maar ook op het vlak van relaties. Het voorwerk is gedaan het afgelopen jaar. Het gaat nu echt doorpakken voor de voorlopers. Deze omvorming van relaties die ik hier beschrijf blijft actueel voor iedereen die de stap naar de nieuwe energie in het dagelijks leven maakt. Dus ook als dit nog even op zich laat wachten, omdat je nog niet alle uitgeleende delen  ( geprojecteerde inhoud ) van jezelf in de ogen kunt kijken en omarmen en daarmee weer in eigendom nemen.  

Heling relaties

Het is een flinke stap die de voorlopers nu aan het nemen zijn, om een derde dimensie relatie gebaseerd op dualiteit waarin we leven, om te vormen naar een nieuwetijdsrelatie. Vanaf september 2016 tot 10 oktober 2017 ging Jupiter door Weegschaal heen en werd dit proces van heling van verbindingen en relaties uitvergroot en daarmee voelbaar om vervolgens geheeld te worden. We zijn vooral verbindingen die vervuild zijn geraakt aan het opschonen. Dus welke facetten van jezelf heb je ontkend in jezelf en geprojecteerd op de ander. Deze moeten worden gezien en teruggenomen worden uit het projectie mechanisme van de relatie.   

Superheling

Omdat de zwarte Maan ( instroom van Bronenergie ) door Boogschutter loopt is in 2017 de werking van Jupiter erg krachtig. En Jupiter is al de krachtpatser van ons zonnestelsel en stimuleert heling, plezier en veerkracht. Maar in 2017 bemoeit De Bron zich als het ware met de standen van Jupiter en daardoor worden we aangesproken om eenheid te herstellen waar in 2017 Jupiter zijn invloed heeft. ( Jupiter is heer van Boogschutter en de zwarte Maan stond in Boogschutter in 2017 tot 10 oktober 2017. Na 10 oktober 2017 gaat Jupiter door Schorpioen ) Heling wordt dan Superheling. In 2017 was het thema van heling ‘verbindingen’ en vanaf 10 oktober 2017 vragen macht en onmacht over het vinden van de juiste vorm voor je leven, acceptatie, transformatie van de vorm en loslaten onze aandacht.   

Jupiter F

Verlangen naar jezelf

In een ( langdurig ) bestaande ‘liefdesrelatie’, waarin jullie ook met bewustwording bezig zijn, is de kans groot dat het ook in jouw relatie rommelt. Het is goed mogelijk dat je een sterke verlangen hebt naar alleen zijn of om even helemaal alleen je eigen leven en energie te ervaren, los van de relatie. Het voelt misschien niet persé zo dat je uit elkaar wilt, maar het moet wel anders, het wringt, de oude vorm klopt niet meer. Dit is vooral nodig om je energiesysteem uit oude mechanismen los te maken en de vernieuwing toe te staan. Maar ook om jezelf opnieuw uit te vinden. Dit proces van het vinden van je eigen expressie is nog krachtiger geworden vanaf eind april 2017 toen de Noordelijke Maansknoop in Leeuw ging lopen. De Noordelijke Maansknoop in de horoscoop geeft de richting aan waarheen wij ons ontwikkelen en momenteel is dus de individualiteit en zelfexpressie steeds zeer krachtig in beeld. Deze astrologische stand is actueel tot ongeveer half november 2018.  

Ruimte in de relatie

In een bestaande relatie is de moeilijkheidsfactor om echt ook je individualiteit te ervaren meestal groter. Er is veel respect, vertrouwen en ruimte nodig om in deze periode als individu ook te kunnen groeien. En om helemaal je eigen koers te vinden en ervaren. Ook moeten beide partners bereid zijn het proces aan te gaan en onder ogen zien wat je van jezelf op de ander projecteert. Dat wat je op de ander projecteert, zijn de zaken die je wel in je rugzakje hebt, maar in jezelf afwijst. Als het niet lukt om beide los te komen uit de oude projecties en vorm, dan is de kans groot dat de relatie uit elkaar spat. Vooral deze laatste maanden van 2017 zal de nadruk liggen op transformatie. Het afgelopen jaar kan een gevoel je overheerst hebben steeds maar compromissen te moeten sluiten in je relatie. ( Jupiter als heer van de zwarte Maan in Weegschaal. ) Het is het eigenlijk allemaal net niet. *2   

Nieuwe ‘liefdesrelatie’

Als je een nieuwe liefdesrelatie hebt, dan kan het zijn dat het verliefd zijn wordt overgeslagen en je direct op een zelfstandige manier in vrijheid, vriendschap en gelijk-waardigheid verbinding maakt. Dan vorm je direct de relatie vanuit de nieuwe energie.  

Omvormen relatie

Zij die daar aan toe zijn, zijn heel praktisch de dualiteit in zichzelf en het leven aan het helen, zodat je echt concreet kunt gaan leven met het brandpunt van de dagelijkse realiteit in de 5de dimensie. *3 In de oude 3D relatie werden de man-vrouw energieën gespiegeld, geprojecteerd. Het was erg moeilijk om uit de zuigende werking van de oude relatievormen te blijven, omdat het dan nodig was om continu bezig te zijn met bewustwording en groei.  

Projecties

In de dualistische relatie leent de man, zijn vrouwelijke component uit aan de vrouwelijke liefdes partner ( Venus in de horoscoop van de man ). En bij de vrouw wordt haar mannelijke component uitgeleend aan de mannelijke liefdespartner in haar leven ( Mars in de horoscoop van de vrouw ). Er ontstaan verwachtingen en projecties en natuurlijk ontstaan er problemen in de relatie als de eerste verliefdheid voorbij is en de roze bril afgaat. Dan blijkt die ander niet te passen in het beeld dat je had.

Nieuwetijdsrelaties

Zij die daar aan toe zijn, zijn zich los aan het maken uit deze oude geprojecteerde ( uitgeleende ) vormen van relaties. Relaties in het Watermantijdperk zijn gebaseerd op gelijkwaardigheid, vrijheid en vriendschap. En misschien zelfs nieuwe vormen van relaties, meer in een groepsvorm volgens de Watermanprincipes. Het samengestelde gezin, kan daar een voorloper van zijn of andere initiatieven voor nieuwe woonvormen http://www.omslag.nl/wonen/waarom.html . Deze omvorming van de oude naar de nieuwe energie van relaties die ik beschrijf blijft actueel voor iedereen die de stap maakt van oude naar nieuwe energie.

Transgenders

Als uiting van de nieuwe vormen van relaties en verandering van man-vrouw polariteit naar mens zijn, zien we een enorme opkomst en aandacht voor transgenders. Transgenders voelen zich niet prettig in het lichaam van de man of vrouw waarin zij geboren zijn en ondergaan in hun leven een operatie en/ of hormoon behandeling om te kunnen switchen van geslacht. Vele transgenders geven aan zich niet echt man of vrouw te voelen en zich niet echt fijn te voelen bij de polarisatie van het lichaam. In de nieuwe energie is de dualiteit tussen mannelijk en vrouwelijk innerlijk opgelost. Voor een transgender is oude gepolariseerde man-vrouw energie innerlijk meer een eenheid en zijn beide sterk vertegenwoordigd. Dat het transgenderschap nu zo in de belangstelling staat, is voor mij een teken dat er iets heel dieps aan het veranderen is in de polariteit van het man-vrouw bewustzijn. *4  

Seksualiteit

In deze overgangsfase van oud naar nieuw valt de oude seksuele aantrekkingskracht weg. Er kan vooral behoefte zijn om zuiver de eigen energie te voelen en deze niet te vermengen, zoals dat in de oude seksuele verbinding tot stand kwam. Ook hierin is het zoeken naar nieuwe vormen van seksualiteit, ook hier weer gebaseerd op de Watermanprincipes, dus gelijkwaardigheid, vrijheid en vriendschap. We mogen loskomen uit de oude Vissentijdperk manieren van verbinden. Geef elkaar de ruimte om gewoon zichzelf te ervaren, zonder dat de projecties en verwachtingen je vasthouden in het oude. Alleen slapen is een goede manier om gemakkelijker je energie los te maken uit de verstrengelingen met de ander. Het is heel goed mogelijk dat het doorschieten in egoïsme een onderdeel is van de leerweg hierin.   

Kundalini

De laatste maanden van 2017, *7 kunnen ondanks alles zorgen voor een krachtige seksuele stroom. Maar ik vermoed dat deze stroom naar binnen wordt gericht om daar omgezet te worden in Kundalini energie, voor transformatie van innerlijke autoriteit, evenwicht man-vrouw energie en autonomie. *5   

Helingsmethode

Ook andere relaties, zoals vriendschappen en therapeut, leverancier met de klant zijn aan het veranderen waar dat mogelijk is naar de nieuwe energie van het Watermantijdperk, dus vanuit gelijkwaardigheid, vrijheid en bewustzijn. Met de krachtige Leeuw energie van het vuur driehoek nu en de Noordelijke Maansknoop in Leeuw tot voelen we dat we niet meer heling willen halen bij een ander, maar deze van binnenuit willen laten ontstaan. Ook hierin mogen we nieuwe vormen vinden om met elkaar te helen. De voorlopers hebben deze vormen al ontwikkeld en wachten erop om nog meer onder de aandacht te komen. Zo werk ik in mijn praktijk met de kosmische horoscoop en mineralen, geometrie en paarden, waardoor vanuit gelijkwaardigheid en samenspel heel praktisch van binnenuit ervaren en ontvouwen kan ontvouwen wie je eigenlijk in Wezen bent. De vorm die gevraagd wordt gaat om innerlijke ervaring en openen, uitpakken.  

Laatste maanden van 2017

Vanaf 10 oktober 2017 gaat Jupiter door Schorpioen lopen en worden we aangesproken om de compromissen te beëindigen en alles te zien voor wat het is. Dan kom je los uit eventuele belangen en kan de nieuwe vorm voor een relatie of andere situaties pas optimaal ontstaan. De transformatie en het loslaten kan dan pas echt een vlucht nemen. Als het niet lukt om dat wat er is aan te kijken in jezelf en in je leven, kan dit een gevoel geven van onmacht, wanhoop, angst, macht, misselijkheid en buikpijn. De kracht van Jupiter blijft tot half december krachtiger dan normaal verbonden met de energie van de Bron en wordt daardoor tot die tijd uitvergroot en verbonden met het zoeken naar eenheid. Dit betekent dus dat manipulatie en belangen weinig ondersteund worden. Als je vanuit een belang iets bedacht hebt, dan schiet de creatie als het ware steeds uit je handen en verandert steeds van vorm. Het gevoel overheerst dan dat er iets niet klopt. Hierdoor ontdek je dat je niet vanuit onvoorwaardelijkheid en eenheid aan het creëren bent.   

Van duaal naar eenheid

Met deze krachten in de laatste maanden van 2017 vallen nog meer dan voorheen alle doelen weg; De oude passie in je leven is verdwenen en dan ontstaat een neutrale Stilte. De stilte maakt dat je verstorende gedachten, pijnen, belangen, persoonlijkheidsaspecten van zich laten horen. Je kunt dan twee afgescheiden kanten van hetzelfde onderwerp ervaren, bijvoorbeeld: overcompenseren van gevoelens van niet goed genoeg zijn door teveel te geven en dan vervolgens ( tegelijkertijd ) boosheid ervaren omdat je niet voldoende kunt vragen voor de diensten die je levert. Dit dus, terwijl je vanuit overcompensatie te veel gegeven hebt. Als je beide kanten er gewoon laat zijn en ze allebei waarneemt, maar niet meer kiest voor één van beide, dan kan er iets anders voor in de plaats komen dat uit de diepte van je Wezensessentie komt. In de neutrale stilte kunnen de duale tegenstrijdigheden oplossen. Een nieuwe autoriteit staat op, van weten in het niet weten met een diepe verbinding met je intuïtie, die je er doorheen loodst. *6   Nummers *1 t/m *6 in dit artikel zijn bronvermeldingen en astrologische verwijzingen :

*1 Jupiter in Weegschaal drie keer oppositie Uranus in Ram.
*2 2017 drie keer en ook langer actief door de conjunctie met zwarte Maan : Saturnus (conjunct zwarte Maan) in Boogschutter driehoek Uranus in Ram. In oktober 2017 vuurdriehoek Noordelijke Maansknoop in Leeuw driehoek Uranus in Ram en Saturnus (conjunct zwarte Maankanaal ) in Boogschutter.
*3 Pluto in Steenbok, zwarte Maan in Boogschutter conjunct Saturnus.
*4 Versterkt in oktober 2017: Cheiron in Vissen oppositie Mars en Venus in Maagd, vierkant Zwarte Maan in Boogschutter conjunct Saturnus.
*5 Zwarte Maan in Boogschutter conjunct Saturnus driehoek Noordelijke Maansknoop in Leeuw.
*6 Zwarte Maan in Boogschutter conjunct Saturnus, heer Jupiter in Schorpioen, vierkant Cheiron in Vissen.
*7 Met Jupiter in Schorpioen, als heer zwarte Maan in Boogschutter.
Vanaf 13 december 2017 gaat ook de gecorrigeerde zwarte Maan Boogschutter uit, naar Steenbok toe, waardoor de werking van eenheid door Jupiter heen wegvalt.

Deel deze post op social media

Structuren voor de nieuwe tijd
SPIEGELBEELD nov 2017: Zonsverduistering augustus 2017 - Deel 1

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over Transformatie van relaties naar de nieuwe tijd

Plaats een reactie