Elektromagnetische update zaterdag 16-1 & UPDATE MAANDAG 18-1

Geschreven door: Manuela van der Knaap

32 minuten leestijd

Ik schrijf een update omdat er grote X-ray pieken waren die heel pittig zijn. Er was ook lichte Schumannresonantie, magnetische wisseling van de verbinding tussen de Zon en Aarde, gaten in de corona van de Zon en een nieuwe zonnevlek beide op de Aarde gericht, zeer verstoord magnetisch veld in Noord-Europa en een verwachte verhoging van zonnewind (bijna zonnestorm kp-4) voor zondag. In dit artikel ook een vooruitzicht voor de komende week.

Er waren in de nacht en vroege ochtend grote X-ray pieken (80 en 95 p/cm3), die zichtbaar werden in de zonnewind dichtheid. Dat was lang geleden dat we die hadden. De symptomen hiervan zijn door de plotselinge enorm hoge lichtfrequentie flink. Soms kan het een soort schok geven in je energielichaam en wordt geleidelijk gedurende de uren of dag erna pas de stress ontladen, waardoor je op dat moment ascentiesymptomen ervaart. Dit zijn dezelfde symptomen als bij zonnevlammen, zoals een overbelast zenuwstelsel, migraine of hoofdpijn, darmproblemen, ogen die plotseling slechter zijn, emotionele instabiliteit en enorme moeheid. Als je lekker in je stroom zit, dan wordt deze verhoogde lichtfrequentie gebruikt om verhoogt bewustzijn en inzichten te geven.

De elektronen zijn niet echt gecrasht (zwaar onderlichaam en zware gevoelens vallen dus mee), maar de elektronen in de ionensfeer zijn niet heel hoog in aantallen, dus de energiefrequentie kan nog wel wat zwaar aanvoelen.

De gaten in de corona van de Zon staan nu direct gericht op de Aarde. Dus de grove fluittonen in het hoofd en oren worden is weer sterker en omdat het grote gaten zijn blijft dat nog wel een dag of 2 op de Aarde gericht.

En er was een korte periode met Schumannresonantie activiteit later in de middag. Deze was gedeeltelijk, dus alleen de lagere frequenties werden geactiveerd en de intensiteit was laag (A1= amplitude 28). Maar de trilling was goed voelbaar alsof alles in je heel verfijnt begint te trillen en door je heen trekt.

Het magnetisch veld was op grond niveau in Noord-Europa voor de lagere breedte graden zeer verstoord, vooral in de middag. De metingen van de satelliet laten ook verstoring zien van het magnetisch veld, maar niet zo ernstig als in Noord-Europa. Er is in de grafiek weer duidelijk waar te nemen dat er een magnetische verstoring vanuit Europa komt. Lees meer in het hele artikel hieronder op de website. Als het magnetisch veld erg uit evenwicht is, dan is het soms moeilijker om te aarden. Je kunt dan afwisselend warm en dan weer koude voeten hebben, goed en daarna weer slecht geaard zijn. Ook het geheugen is zeer wisselend als het magnetisch veld zo uit evenwicht is.

Huidige energieën: Tijdens het webinar van de nieuwe Maan van woensdagavond 13-1 bracht intense vrijheid, licht, tinteling en spankeling van de nieuwe energie, met name in het onderlichaam. Vanaf de Jupiter-Saturnuspoort van 21-12-2020, heeft het onderlichaam het zwaar, door de integratie van het nieuwe licht en dat werd tijdens de nieuwe Maan webinar opgelost. De nieuwe energie kwam in de cellen en dat bracht lichtheid. Dat lukte alleen als alles wilskracht en controle werd losgelaten en het grote NIETS toegelaten kon worden. Tijdens deze integratie voelde de energie heel vreemd, maar de beloning van de bevrijding en lichtheid was groot. De leegte is enorm op dit moment, terwijl er wel iets van binnenuit op gang komt om in actie te komen. Dus dat voelt erg tegenstrijdig.

In dit artikel ook een vooruitblik voor de komende week. Je kunt hieronder in het artikel de grafieken vinden met uitleg. We beginnen met een overzicht voor de komende week en daaronder de beschrijving voor deze zaterdag 16-1 met grafieken met uitleg eronder en daarbij staan ook de ascentiesymptomen beschreven.

Heb het goed 💞

© Manuela van www.inzichten.com

UPDATE MAANDAG 18-1: En ja hoor, op maandag was daar eindelijk de lang verwachtte zonnewind verhoging, die binnenkwam in de Aardse atmosfeer. Het bleek geen kp-index level 4 (gele balken) te zijn, maar een maximum van kp-index level 3 werd bereikt. Vooral de zonnewind dichtheid liep het hardste op en was rond 18:45 op zijn hoogste punt rond 24 p/cm3 en na 22:30 weer in normale waarden. Maar toen begon de zonnewind snelheid op te lopen en de vooruitzichten voor de komende nacht is toch een kp-index level 4 (gele balken/ een bijna zonnestorm) die tussen 1:00 en 4 :00 uur vooral voor de lagere breedte graden actief zal zijn. Dus de symptomen van het razen van grove deeltjes door je heen van de plasma van de zonnewind met hoge grove fluittonen in de oren en het hoofd is dan extra voelbaar. Andere symptomen zijn intense moeheid, hoofdpijn, duizeligheid, emotioneel onevenwichtheid enz.) Daarna is eigenlijk het leed al geleden en zal de verhoogde zonnewind afnemen.

Ik wil ook nog even van de gelegenheid gebruik maken om te melden dat er op zondag om 14:30 uur Europese tijd een B-2.8 X-ray zonnevlam actief was. En tussen 00:00 en 4:00 uur waren er nog wat kleinere X-ray zonnevlammetjes van de A klasse (van A6 to A8). De symptomen van A-Klasse zonnevlammen zijn heel mild, maar kunnen in lichte mate een overbelast zenuwstelsel geven en hoofdpijn enz. (lees meer symptomen in het artikel hieronder bij de X-ray zonnevlammen.)

Er was ook Schumannresonantie actief op deze maandag 18-1. Deze was gedeeltelijk en mild en actief tussen 2:00 en 7:00 uur Europese tijd (UT+1) met een lage intensiteit (A1= 31). (Lees de symptomen hieronder in het artikel bij de Schumannresonantie.)

De elektronen waren gecrasht tussen 7:00 en 12:00 uur Europese tijd. Dat betekent dat je toen mogelijk het gevoel had lood in je schoenen te hebben, misschien meer zwaarte of een pijnlijk onderlichaam en de energie wat zwaarder kon aanvoelen. Het magnetisch veld is nog steeds onveranderd en vooral in Noord-Europa in de lagere breedtegraden ernstig verstoord. (zie grafiek bij de magnetische veld weergave in het artikel hieronder.)

In het artikel hieronder heb ik de nieuwe grafieken toegevoegd met uitleg eronder. Ik voeg de grafieken toe als updates onder de grafieken van zaterdag in het artikel hieronder.

Heb het goed 💞

© Manuela van www.inzichten.com

UPDATE MAANDAG 18-1: En ja hoor, op maandag was daar eindelijk de lang verwachtte zonnewind verhoging, die binnenkwam in de Aardse atmosfeer. (Het bleek geen kp-index level 4 (gele balken zie grafiek kp-index) te zijn, maar een maximum van kp-index level 3 werd bereikt.) Vooral de zonnewind dichtheid liep het hardste op vanaf 00:30 en steeg de hele dag door en was rond 18:45 op zijn hoogste punt rond 24 p/cm3 en na 22:30 weer in normale waarden. Er was ook een korte onderbreking van de verhoogde zonnewind dichtheid tussen 8:00 en 10:00 uur Europese tijd (UT+1). Lees over de symptomen verder naar beneden in dit artikel bij ‘Verhoogde zonnewind’ en ‘zonnestorm’ symptomen.
UPDATE MAANDAG 18-1: Dit is een weergave van de zonnewind snelheid, die pas in de avond begon op te lopen vanaf 22:15 Europese tijd (UT+1). De vooruitzichten voor de komende nacht is toch een kp-index level 4 (gele balken/ een bijna zonnestorm) die tussen 1:00 en 4 :00 uur vooral voor de lagere breedte graden actief zal zijn. Lees over de symptomen verder naar beneden in dit artikel bij ‘Verhoogde zonnewind’ en ‘zonnestorm’ symptomen.
UPDATE MAANDAGAVOND 18-1: Dit is een weergave van de vooruitzichten voor de gemiddelde breedtegraad. De vooruitzichten zijn bijgesteld en laten zien dat tussen 1:00 uur en 4:00 uur Europese tijd de zonnewind nog het meest verhoogd zal zijn en waarschijnlijk het niveau van bijna zonnestorm zal bereiken (kp-level 4 gele balk).

Vooruitzicht voor de komende week: (geplaatst op zaterdag 16-1)

Vanaf zondag 17-1 tot donderdag 21-1 wordt er een verhoogde zonnewind verwacht, waarschijnlijk een net niet zonnestorm (kp-index level 4 gele balken). Dit is de meest heftige verstoring voor de week. De elektronen zijn rond deze dagen ernstiger gecrasht (symptomen: zwaar onderlichaam en psychisch zwaar op de hand zijn). Maandag 18-1 komt een oude zonnevlek AR2794 opnieuw aan onze kant van het zonnestelsel. De verwachting is dat deze niet zoveel activiteit meer heeft en dus zal de impact voor de algehele lichtfrequentie meevallen (X-ray flux blijft dan waarschijnlijk hoger in de A-Klasse rond A3/A4) en zal ongeveer rond 22/23-1 vrijdag/zaterdag op de Aarde gericht staan. En er komt een nieuw gat in de corona van de Zon achter de Zon vandaan, waarschijnlijk zondag 17-1 pas goed zichtbaar. Deze staat dan vanaf woensdag/donderdag op de Aarde gericht, dan zijn de grove fluittonen het hardste. Er is zondag nog een wisseling van de magnetische verbinding tussen de Zon en de Aarde (HCC). Vanaf zondag 17-1 kan de aarding dan vreemd aanvoelen en het gevoel van slapende en verdoofde handen en voeten weer erger zijn. Omdat de magnetische verbinding tussen de Zon en Aarde de laatste weken zeer instabiel is, is dat gevoel van de slapende en verdoofde handen en voeten regelmatig aanwezig. Lees de symptomen van alles wat genoemd wordt in dit vooruitzicht in het artikel hieronder.

De Zon is weer terug gevallen in een slaapstand sinds vorige week en daardoor is het allemaal heerlijk mild. Vooral de verhoogde zonnewind tussen zondag en donderdag is wel uitputtend, omdat deze meerdere dagen duurt, met een stroom grove deeltjes die door je heen raast en die intense moeheid kan veroorzaken met nog andere ascentiesymptomen. De andere activiteiten zijn mild. Natuurlijk kunnen er andere plotselinge activiteiten zijn, maar daar zal ik op dat moment dan een update voor geven.

Dit is een vooruitzicht van de Kp-index vanaf 11 januari. De Kp-index is de meting van de verstoring van de beschermende magnetosfeer rond de Aarde. Vanaf zondag 17-1 tot donderdag 21-1 wordt er een verhoogde zonnewind verwacht, waarschijnlijk een net niet zonnestorm (kp-index level 4 gele balken). Dit is de meest heftige verstoring voor de week. De elektronen zijn rond deze dagen ernstiger gecrasht (symptomen: zwaar onderlichaam en psychisch zwaar op de hand zijn).
Dit een weergave van de zijkant van de Zon vanaf de satelliet Stereo A. Maandag 18-1 komt een oude zonnevlek AR2794 opnieuw aan onze kant van het zonnestelsel. De verwachting is dat deze niet zoveel activiteit meer heeft en dus zal de impact voor de algehele lichtfrequentie meevallen (X-ray flux blijft dan waarschijnlijk hoger in de A-Klasse rond A3/A4) en zal ongeveer rond 22/23-1 vrijdag/zaterdag op de Aarde gericht staan. En er komt een nieuw gat in de corona van de Zon achter de Zon vandaan, waarschijnlijk zondag 17-1 pas goed zichtbaar. Deze staat dan vanaf woensdag/donderdag op de Aarde gericht, dan zijn de grove fluittonen het hardste. Lees de symptomen in het artikel hieronder.

BESCHRIJVING VERSTORINGEN ZATERDAG 16-1:

Dit is een weergave van de zonnewind van de ACE satelliet. We zien voor het eerste weer na lange tijd een hoge X-ray piek die zichtbaar werd in de zonnewind dichtheid rond 1:15 uur Europese tijd (UT+1) van ongeveer80 p/cm3.

x-ray piek symptomen

De symptomen van zeer hoge X-ray pieken zijn hetzelfde als van X-ray zonnevlammen, maar omdat ze kort en heftig zijn leert de ervaring dat ons energiesysteem deze pieken vaak niet goed kan opvangen en dan in een soort van bevroren toestand komt, waar je dan geleidelijk gedurende de dag weer uitkomt. Soms zelfs dagen later kun je nog symptomen hiervan ervaren. Normaal is de zonnewind dichtheid altijd tussen 0,1 en 10 p/cm3. X-rays ioniseren in de zonnewind en laten meestal vooral in de zonnewind dichtheid een plotselinge hoge en korte piek zien. Dus dan snap je wel dat verhogingen rond de 75 p/cm3 en hoger, extreem zijn en ook extreme reacties kunnen geven in je lichaam en energielichaam met ascentiesymptomen. Verhogingen die lager zijn van 75 p/cm3 zijn beter te verwerken. Dit soort pieken kunnen soms zeer intens binnenkomen, waardoor van alles als het ware vastslaat, als in een soort van shock. De uren en dagen erna kunnen je lichaam en energielichaam dan geleidelijk het extreem hoge Gammalicht verwerken en dan pas komen geleidelijk de ascentiesymptomen. Maar bij iedereen werkt dit anders. Bij sommigen dus heel direct en bij anderen pas later. Ze geven mogelijk een gevoel van kwetsbaarheid en naaktheid. Ze brengen diep in ons zeer hoogfrequent Gammalicht. Dat Gammalicht geeft een reactie in onze laagfrequente, vastzittende gewoonten en lichamelijk ongemakken. Het brengt even heel direct licht in je waar het niet licht is en dat mogen wij dan vervolgens weer verwerken en in een nieuw evenwicht brengen.

Dit is een weergave van de zonnewind dichtheid van de satelliet Deep Space Climate Observatory (DSCOVR). We zien sinds lange tijd weer een hoge X-ray piek die zichtbaar werd in de zonnewind dichtheid rond 8:30 met ongeveer 90 p/cm3. De DSCOVR geeft meestal deze pieken niet weer, maar blijkbaar was deze langdurig genoeg om wel zichtbaar te worden. Het is bijzonder dan de DSCOVR en de ACE satelliet allebei een hoge piek weergeven, maar wel allebei op een andere tijdstip en dus niet dezelfde tijd. Dat is opmerkelijk. Lees de symptomen in de tekst van de alinea hierboven.
Dit is een weergave van de Schumannresonantie activiteit. Die was op zaterdagmiddag weer actief met een gedeeltelijke SR tussen 14:00 en 16:00 uur met een lage intensiteit. Dus dat was een lichte intensiteit, alleen voor de lagere frequenties in ons.
UPDATE MAANDAG 18-1: Dit is een weergave van de Schumannresonantie activiteit. Deze was actief tussen 2:00 en 7:00 uur Europese tijd (UT+1) met een lage intensiteit (A1= 31).

Schumannresonantie activiteit

De Schumannresonanties zijn golven van frequenties die steeds wijzigen door veranderingen in de druk in de Aardse atmosfeer. Deze Schumannresonantie activiteit ontstaat door onweer met bliksem en andere ontlading van deze druk in de beschermende magnetosfeer rond de Aarde. Ons lichaam kan intens reageren op deze frequenties, omdat deze corresponderen met frequenties van de hersenen en het lichaam. Hierdoor kunnen mensen ook krachtig ascentiesymptomen ervaren. Dit kunnen fijne en minder fijne ervaringen en lichamelijke reacties zijn. Full spectrum Schumannresonantie activiteit betekent dat ook de hogere frequenties in ons, in trilling en beweging komen. In deze periode van een full spectrum activiteit kun je dan ook met meer gemak de bijzondere openingen ervaren in het hogere bewustzijn van jezelf. Lees meer over ascentiesymptomen in de alinea ‘Waarom deze updates?’ onderaan dit bericht.

Dit is een weergave van de Schumannresonantie intensiteit. Die was actief tussen 14:00 en 16:00 uur Europese tijd (UT+1). met de hoogste piek rond 15:00 uur met een amplitude van 28 en dat is een lage intensiteit.
UPDATE MAANDAG 18-1: Dit is een weergave van de Schumannresonantie intensiteit. Deze was gedeeltelijk en mild en actief tussen 2:00 en 7:00 uur Europese tijd (UT+1) met een lage intensiteit. De hoogste piek was rond 2:00 uur Europese tijd met een intensiteit van amplitude 31. En dat is een lage intensiteit. maar kan wel heftig aanvoelen als er meer elektromagnetische verstoringen zijn.
Dit is de weergave van de reactie van de beschermende magnetosfeer op de zonnewind en andere kosmische invloeden. Op vrijdag was er een langere periode met kosmische stralingsalert tussen 4:00 en 16:00 uur en tussen 10:00 en 1:00 uur Europese tijd (UT+1) Op zaterdag was er tot 16:00 uur geen kosmische stralingsalert, maar de metingen in Potsdam laten zien dat er wel weer een kp-index die bijna 0 is en dus kosmische stralingsalert aangeeft en datKosmische invloeden komen dan veel dieper de atmosfeer is en je kunt deze ook horen met hoge verfijnde fluittonen/ruis.

Door de verwachte verhoogde zonnewind vanaf zondag 17-1, is er tot donderdag geen kosmische stralingsalert, maar tot dat deze nieuwe zonnewind binnenkomt is er wel een mogelijkheid tot kosmische stralingsalert.
UPDATE MAANDAG 18-1: Ondanks de verhoogde zonnewind waren er tocht periode met kosmische stralingsalerts tussen 7:00 en 13:00 uur en opnieuw tussen 16:00 en 19:00 uur Europese tijd (UT+1).

Kosmische stralingsalert symptomen

De verwachting is dat tot zondag de 17de (wanneer de nieuwe zonnewind binnenkomt) de kans op kosmische stralingsalerts hoog is. Ondanks de verhoogde zonnewind waren er tocht periode met kosmische stralingsalerts actief. Naar mate de alerts langer duren neemt de kracht van de symptomen toe:

Kosmische straling kan mogelijk ascentie symptomen geven. Naar mate de periode van de kosmische stralingsalert langer duurt, nemen de kans en de heftigheid van de mogelijke symptomen toe. Het is niet verstandig om te vliegen (vliegtuig) of te verblijven op grotere hoogte tijdens deze periode van kosmische straling, vooral op hogere of lagere breedtegraden (dichter bij de polen), omdat hoe hoger de breedtegraad, maar ook hoogte, hoe sterker en schadelijker de kosmische straling is volgens de experts en onderzoeken (zie afbeeldingen ‘Geomagnetic Score’ (Kp-index). Symptomen van deze kosmische stralingsalerts zijn emotionele en algehele instabiliteit, hartritme verstoringen (hartfladderen), emotionele instabiliteit en mentale zwakte wordt versterkt en nog meer. Dit zijn echte klachten, die situaties die in aanleg bezig zijn zich te ontwikkelen versterkt zichtbaar maakt tijdens zo’n periode van kosmische straling. Je kunt statische ruis horen/voelen en deze is hoogfrequenter en minder grof als van plasma die onderweg is naar de Aarde en uit een gat in de corona afkomstig is. Neem de klachten van de ascentiesymptomen wel serieus, het zijn echte klachten en bezoek je arts of therapeut als het nodig is.  Zie voor symptomen die wetenschappelijk zijn vastgesteld de afbeelding van SpaceWeatherNews  ‘Geomagnetic Score’ (afbeelding met de tekst van regenboogkleuren) onder Cosmic Ray Risks. In de alinea ‘Waarom deze updates?’ heb ik nog meer geschreven over ascentiesymptomen en wat je er aan kunt doen om weer in evenwicht te komen.

Energetisch heeft dat te maken met het openen van je ‘kosmische oren’ die bij het nieuwe energielichaam horen. Als deze geopend zijn, dan kun je de frequenties op een andere manier ontvangen en wordt het van oorverdovend naar een lichte frequentie op de achtergrond. Of het helemaal verdwijnt is mij nog niet duidelijk. (Tijdens mijn webinars wordt het nieuwe multi-dimensionale energielichaam geopend en dus ook deze kosmische oren en de andere licht-assen in het hoofd zijn daar een onderdeel van. Als de hersenhelften beter in evenwicht gebracht worden met activiteiten die horen bij de betreffende hersenhelft, dan kun je deze ‘Kosmische oren’ openen en op een andere manier de frequenties ontvangen. Als je bijvoorbeeld gewend bent om veel denk werk te doen, dan is meestal de linker hersenhelft (mannelijke deel) overactief en de rechter hersenhelft minder actief (vrouwelijke creatieve deel). Je kunt dan door creativiteit deze hersenhelft activeren en dan komt er meer evenwicht en integratie van de kosmische energieën en frequenties.

Dit is de weergave van de reactie van de beschermende magnetosfeer op de zonnewind en andere kosmische invloeden, gemeten in Potsdam Duitsland. We zien vanaf 16:00 uur op zaterdag 16-1 weer een kp-index level 0. Dus kosmische stralingsalert.

Verhoogde zonnewind

De verwachting is dat de zonnewind die binnenkomt op zondag 17-1 een net niet zonnestorm zal zijn (kp-index level 4):

Verhoogde zonnewind kun je herkennen aan een stroom van deeltjes die je door je heen voelt razen. Hoe sneller en intenser (dichtheid) de zonnewind is, hoe heftiger deze stroom voelbaar is. Dit kan mogelijk geestelijke en lichamelijke ascentiesymptomen veroorzaken die versterken wat er al in je leeft en wat gezien en omarmd wil worden. Je kunt meer lezen over ascentiesymptomen onderaan dit bericht in de alinea ‘Waarom deze updates?’

Symptomen zonnestorm

De verwachting is dat de zonnewind die binnenkomt op zondag 17-1 een net niet zonnestorm zal zijn (kp-index level 4), maar tijdens een zonneminimum (waar de Zon nu in is) kan een kp-index level 4 (gele balken) ook heel heftig voelen als een zonnestorm:

Verhoogde zonnewind kun je herkennen aan een stroom van deeltjes die je door je heen voelt razen. Hoe sneller en intenser (dichtheid) de zonnewind is, hoe heftiger deze stroom voelbaar is. Dit kan mogelijk geestelijke en lichamelijke ascentiesymptomen veroorzaken die versterken wat er al in je leeft en wat gezien en omarmd wil worden. Je kunt meer lezen over ascentiesymptomen onderaan dit bericht in de alinea ‘Waarom deze updates?’. Met een zonnestorm is dit nog allemaal wat heftiger. Concreet wordt de vernieuwing versneld ingezet. Het slaapritme kan verstoord zijn, je plotseling intens moe en uitgeput voelen en tijdens het praten woorden vergeten (magnetisch veld onrust), maar ook spierpijn en stijfheid kan een van de symptomen zijn die je mogelijk ervaart. Door de extreme zonnewind wordt dat wat niet in orde is extra goed voelbaar. In deze periode kun je ook plotseling versterkte allergische reacties hebben. Dus kijk uit met overgevoeligheden, die zijn in periode van elektromagnetische verstoringen extra kwetsbaar.

Dit s een weergave van de Zon van zaterdag 16-1: De Zon is helemaal tot rust gekomen. De zonnevlek die al een paar dagen zichtbaar was is nu toch tot wasdom gekomen en is een hele klein zonnevlek AR2796 geworden. Maar er zijn geen verwachtingen voor zonnevlammen voor deze zonnevlek. De gaten in de corona die er altijd zijn bij de noord- en zuidpool van de Zon, zijn vergroot en spuwen naar de richting van de Aarde plasma. Dus dat is wel voelbaar met grove fluittonen/ruis in oren en hoofd. De verwachting is dat deze gaten nog wel wat langer (nog een dag of 3) zo intens voelbaar blijven voor de hooggevoelige onder ons. En er komt een nieuw gat in de corona van de Zon achter de Zon vandaan, waarschijnlijk zondag 17-1 pas goed zichtbaar. Deze staat dan vanaf woensdag/donderdag op de Aarde gericht, dan zijn de grove fluittonen het hardste.
Dit is de magnetische weergave van de Zon. We zien dat de plage tot wasdom is gekomen en nu een zonnevlek nummer heeft gekregen. Deze is superklein. Staat nu op de Aarde gericht, maar er zijn geen verwachtingen voor zonnevlammen van deze kleine zonnevlek.

Gat in de corona van de Zon

De Zon heeft bijna altijd wel gaten in haar Corona. Via zo’n gat in de Corona van de Zon spuwt de Zon plasma de ruimte in. Als deze stroom plasma in de richting van de Aarde stroomt, dan komt deze meestal een dag of 2,5/3 later aan op Aarde. Tijdens een zonneminimum waar we ons nu in begeven (de Zon slaapt nu), gebeurt het ook regelmatig dat de zonnewindstroom (plasma) afkomstig uit een gat in de Corona van de Zon, op Aarde aankomt en niet of nauwelijks verhoogd is. Dan ervaren we geen ascentiesymptomen en blijft het elektromagnetische spectrum op Aarde onverstoord of nauwelijks verstoord. Hoog gevoelige mensen ervaren soms al ascentiesymptomen op het moment wanneer een gat in de corona zich opent. Zij horen de plasma als het ware aankomen, met hoge fluitende ruis in het hoofd of oren, die voor sommige mensen oorverdovend zijn. Energetisch heeft dat te maken met het openen van je ‘kosmische oren’ die bij het nieuwe energielichaam horen. Als deze geopend zijn, dan kun je de frequenties op een andere manier ontvangen en wordt het van oorverdovend naar een lichte frequentie op de achtergrond. Of het helemaal verdwijnt is mij nog niet duidelijk. (Tijdens mijn webinars wordt het nieuwe multi-dimensionale energielichaam geopend en dus ook deze kosmische oren en de andere licht-assen in het hoofd zijn daar een onderdeel van.)

Dit is de weergave van de X-ray stroom gemeten door de satelliet GOES 16. De plage op de Zon is tot wasdom gekomen tot ware zonnevlek AR2796. Daardoor is de X-ray lichtfrequentie weer wat gestegen naar A3. Klasse. Dat is een normale X-ray stroom. De afgelopen week was de Zon extreem rustig zonder zonnevlekken en dus was de X-rayflux heel erg laag. Er waren op zaterdag ook kleine X-ray zonnevlammen, maar die bleven in de A-Klasse en geven dus niet echt verstoringen. Tijden: 9:20 uur A8.29 (bijna B klasse) + 11:30 A7.2 + 15:20 A5.17 + 17:20 A5.88 Je ziet dat de X-ray zonnevlammen aan het zakken zijn, maar blijven hangen rond de A5/A6.

UPDATE MAANDAG 18-1: Op zondag om 14:30 uur Europese tijd was er een B-2.8 X-ray zonnevlam actief. En tussen 00:00 en 4:00 uur waren er nog wat kleinere X-ray zonnevlammetjes van de A klasse (van A6 to A8). De symptomen van A-Klasse zonnevlammen zijn heel mild, maar kunnen in lichte mate een overbelast zenuwstelsel geven en hoofdpijn enz. (lees meer symptomen in het artikel hieronder bij de X-ray zonnevlammen.)
Dit is de laatste grafiek van het magnetisch veld gemeten door de satelliet GOES 16. Het magnetische veld vanuit de satelliet gemeten is op zaterdag 17-1 in de nacht wat meer verstoord dan overdag, tussen 4:00 en 5:20 Europese tijd (UT+1). De rest van de dag was er een lichte onrust. Op grondniveau in Noord-Europa is de gemeten verstoring voor de lagere breedte graden was weer belachelijk verstoord. Zie grafiek hieronder.
De Arcjet (gele tekst) in de grafiek zijn de start en het stoppen van raketlanceringen die steeds een extreme reactie laten zien in het magnetisch veld. Dit keer op vrijdag 15-1 tussen 5:40 en 6:10 uur Europese tijd (UT+1). Lees meer over deze arcjets: https://arc.aiaa.org
UPDATE MAANDAG 18-1: Het magnetische veld gemeten door de GOES 16 satelliet laat vooral later op de dag onrust zien. De Arcjet (gele tekst) in de grafiek zijn de start en het stoppen van raketlanceringen die steeds een extreme reactie laten zien in het magnetisch veld. Dit keer op maandag 18-1 tussen 5:50 en 6:50 uur Europese tijd (UT+1). Lees meer over deze arcjets: https://arc.aiaa.org

Verstoringen magnetisch veld van de Aarde: de symptomen

Het magnetisch veld is vanaf dinsdag overdag weer rustig, dus onderstaande is niet zo aan de orde. Ik laat de tekst staan, zodat je zelf kunt herkennen wanneer het magnetisch veld wel weer onrustig wordt:

Als het magnetisch veld van de Aarde zo onrustig is, dan voelt dat voor ons mensen ook onrustig. Steeds wisselt de magnetisch kracht van de Aarde en daardoor kan van moment tot moment de Aarde verbinding anders voelen. Dat maakt dat aarden niet gemakkelijk is. Er kan steeds afwisseling zijn van moment tot moment met warme voeten en dan weer koude voeten, druk in het onderlichaam of weer doorstromen. En het maakt ook dat alles wat vastzit in beweging komt. Het kan ook voelen alsof er een conflict is in het onderlichaam en met name de onderbenen, van stromen die de weg kwijt zijn als het ware. Of je bent wel geaard, maar je voelt dat de verbinding die energetisch stroomt met de Aarde is gestopt of omkeert. Het magnetisch veld is verbonden met ons geheugen en dit kan dus schommelingen in de kracht van je geheugen geven, die dan mogelijk wegvalt terwijl je aan het praten bent en soms dan weer juist heel goed is.

Dit is een weergave van magnetometingen van het magnetisch veld op grondniveau in Noord-Europa. De verstoring is op deze zaterdag na 7:00 uur Europese tijd (UT+1) voor de lagere breedtegraden weer belachelijk groot.

Als de verstoring op de lagere breedtegraden erg verstoord zijn, dan zien we duidelijk een beweging vanaf de onderkant (onderste lijnen) zichtbaar naast de beweging van de andere metingen (lijnen). De onderste groene lijn zien we de laatste tijd enorm verstoord, dus hieraan kunnen we aflezen dat de verstoringen anders en intenser zijn dan normaal. Dat zou kunnen betekenen dat het magnetisch veld door de activiteit van de polen van de Aarde weer onrustig is in de Noordzee. De bovenste lijn zijn dichter bij de noordpool van de Aarde en de onderste lagere breedte graden in Noord-Europa aan de grond gemeten. Wat opvalt de laatste tijd is dat de beweging van de verstoring van onderen komt. De onderste groene lijn is sterker verstoord dan erboven. Dit wijst volgens mij op een bron op lagere breedte graden. Dus dat zou een verstoord veld kunnen zijn waarvan ik vermoed dat de kern in de Noordzee ligt voor de kust van Denemarken en boven de wadden eilanden in Nederland en wat een tijdelijke instabiele nieuwe pool zou kunnen zijn. Maar dat is pure speculatie en giswerk.

UITLEG OVER MAGNETISCHE POOLSHIFT: In Noord-Europa zijn de lage breedte graden steeds ernstig verstoord, wat volgens mij laat zien dat er een verstoring is op de lagere breedte graden net boven Nederland vermoed ik. Wat de oorzaak is weten we niet, maar ik vermoed dat het te maken heeft met de magnetische poolshift van de Aarde. Dan ontstaan er meerdere magnetische polen over de globe heen en het vermoeden is dat er een zo’n punt boven Nederland en voor de kust van Denemarken ligt. Dit is niet stabiel, maar is er waarschijnlijk af en toe en verdwijnt dan weer en dat is ook wat we zien in de weergave van al deze grondmetingen van het magnetisch veld in Noord-Europa.
UPDATE MAANDAG 18-1: En nog steeds is het magnetisch veld gemeten op grondniveau voor de lagere breedtegraden in Noord-Europa ernstig verstoord. Zie voor symptomen van een onrustig magnetisch veld hierboven.
Dit is een weergave van de elektronen in de ionensfeer rond de Aarde. De elektronen zijn licht gecrasht en er zijn dus lichte symptomen. De energie is daarom vooral in het onderlichaam wat zwaarder en je kan misschien wat meer confrontatie hebben met de zwart kijkers in jezelf. Als de zonnewind zondag binnenkomt zullen waarschijnlijk de elektronen extra gecrasht zijn.
UPDATE MAANDAG 18-1: Dit is een weergave van de elektronen in de ionensfeer rond de Aarde. Deze waren tussen 7:00 en 12:00 uur gecrasht. Dat kan een gevoel geven van zwaarte in het onderlichaam en in de psyche.

Elektronencrash

Tijdens een elektronencrash zijn de elektronen rond de Aarde in de ionensfeer sterk verminderd in aantal. Daarom is dan de magnetische kant van het elektromagnetische spectrum op Aarde extra sterk voelbaar. De elektronencrash kan druk geven in het onderlichaam, alsof je de Aarde in gedrukt wordt, met pijn in de benen, heupen, voeten enz. In de psyche is er confrontatie met minder leuke eigenschappen van jezelf. De zware en laag trillende eigenschappen melden zich. Dit is tijdens een crash versterkt aanwezig. Ook zijn veel mensen knorrig en zitten slecht in hun vel met als gevolg overal opstootjes en mogelijk zelfs ruzies. Er wordt tijdens een elektronencrash licht, helderheid en beweging gebracht in de vastzittende diepte van je psyche in alles wat is weggestopt om te kunnen functioneren volgens de eisen van de dualiteit. Dus best een confronterende periode van confrontatie, opruimen, inzicht en grote groei.

De Aarde magnetische verbinding met de polen van de Zon is al een paar weken erg instabiel en wisselt steeds van magnetische verbinding met de polen van de Zon. (HCC) De heel situatie is dus nog steeds niet echt een stabiel en we zien dan ook een grillige situatie. De verwachting is dat deze instabiele situatie nog wel een tijdje zo blijft. De onstabiele situatie geeft dezelfde symptomen als wanneer de Aarde de ongewone magnetische verbinding maakt met de noordpool van de Zon (groene stralen). Dus dan kun je mogelijk toch een vreemd gevoel ervaring in je aarding en slapende voeten en handen.

Er was zaterdag 16-1 een wisseling van de magnetische verbinding tussen de Zon en de Aarde. Vanaf 4:00 uur was deze magnetische verbinding even helemaal los tot 15:00 uur Europese tijd. Dit geeft dan dat verdoofde gevoel in voeten en handen even extra sterk. Er is zondag nog een wisseling van de magnetische verbinding tussen de Zon en de Aarde (HCC). Vanaf zondag 17-1 kan de aarding dan vreemd aanvoelen en het gevoel van slapende en verdoofde handen en voeten weer erger zijn. Omdat de magnetische verbinding tussen de Zon en Aarde de laatste weken zeer instabiel is, is dat gevoel van de slapende en verdoofde handen en voeten regelmatig aanwezig. Het kan ook mogelijk je aardeverbinding wat moeilijker maken. (lees de symptomen hieronder.)

Heliospheric Currentsheet Crossing (HCC) en symptomen

Onze normale magnetische verbinding van de Aarde is die met de negatief geladen zuidpool van de Zon. Meestal switchen we een keer per 3 weken voor een paar dagen naar een verbinding met de positief geladen noordpool van de Zon. Dit noemen we de Heliospheric Currentsheet Crossing (HCC). Meestal duurt deze switch een dag 5 tot een week. Maar al heel 2020 is dit ritme enorm verstoord. De eerste helft van 2020 waren we tot eind mei bijna alleen maar verbonden met de negatief geladen zuidpool (‘normale’ magnetische verbinding met de Zon, dit zijn de rode stralen op de afbeelding) en daarna maanden de meeste tijd met de positief geladen noordpool.( ‘abnormale’ magnetische verbinding met de Zon, dit zijn de groene stralen in de afbeelding.) In de periode van de Heliospheric Currentsheet Crossing (HCC) (Groene stralen) wanneer we dus verbonden zijn met de magnetisch positief geladen noordpool van de Zon, dan lijkt de Aarde een intern conflict te hebben met de stroom zonnewind en kosmische deeltjes die door haar heen stroomt via de polen. Maar dat is slechts mijn persoonlijke ervaring en waarneming en dit is dus niet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.  Het magnetisch veld is in deze periode erg onrustig en reageert veel heftiger op verstoringen. Maar dat is dus slechts mijn eigen observatie. Ons geheugen is verbonden met het magnetisch veld van de Aarde en kan in deze periode ook mogelijk wat minder stabiel zijn.

De Heliospheric Currentsheet Crossing kan mogelijk voelen als een verandering in de manier waarop je verbinding maakt met Aarde. Mensen ervaren vaak een slapend en doof gevoel in de benen en voeten en aarding is dus anders en soms wat moeizamer. En het voelt voor veel mensen vreemd aan.

Magnetisch veld tijdens een HCC

Het magnetisch veld is tijdens een Heliospheric Currentsheet Crossing (HCC) altijd extra verstoord, is mijn persoonlijke ervaring. Het lijkt dan wel alsof er een soort van conflict is in de interne magnetische stroming van de Aarde. De Aarde maakt in deze periode anders dan normaal, een magnetische verbinding met de positief geladen noordpool van de Zon. Het magnetisch veld is verbonden met ons geheugen, dus het kan zo zijn dat het geheugen soms plotseling heel goed is of juist wegvalt tijdens gesprekken. Ook zorgt het magnetisch veld dat je goed geaard bent en verbonden met de Aarde. Dus dat wordt met verstoringen veel ingewikkelder en daardoor ook met het aanwezig zijn in het NU.

Heb het goed… 💞

© Manuela van www.inzichten.com

WAAROM DEZE UPDATES? (en over ascentiesymptomen)

Deze updates worden geplaatst om je te informeren als er onrust is in het elektromagnetische spectrum op Aarde en wanneer er iets onderweg is naar de Aarde vanaf de Zon of space. Ons lichaam is opgebouwd uit elektromagnetische pulsen en daardoor kunnen lichaam en psyche enorm reageren op deze veranderingen en verstoringen in het elektromagnetische spectrum. Deze verstoringen versterken wat er al uit balans is bij jou.

Ze versterken wat er in je leeft en op dat moment aanwezig is. Dus als je ontspannen bent en in de flow zit, dan wordt dat versterkt. En naar mate je steeds meer in je eigen autonome soevereine energieveld komt kun je ook steeds beter in verbinding blijven met de grotere krachten van de Bron en de Aarde en kosmisch Hart en blijf je met meer gemak in je eigen flow en heb je dus minder ‘last’ van de elektromagnetische verstoringen. (Ik schrijf over het soevereine autonome energieveld in mijn astrologische artikelen en we bouwen dat veld van binnenuit op tijdens mijn webinars.)

Dus iedereen ervaart andere symptomen. Symptomen zijn bijvoorbeeld: hoofdpijn, duizeligheid, hartfladderen, stijfheid, plotseling intens moe zijn, misselijkheid, plotseling wazig of scherp zien, maar ook diepe angst en onmacht/macht ervaren, enz. Je kunt deze onbalans weer in evenwicht brengen door met je bewustzijn aanwezig te zijn zonder oordeel of zonder te willen dat het weg moet. Dus gewoon ZIJN met de grote Z. Dit kun je doen met mineralen (edelstenen/kristallen), door te ademen met wat er IS of het toepassen van yoga, chi-kung, cranio sacraal, Holistic pulsing, helende massage, meditatie, wandelen in de natuur of in de tuin/grond werken en nog meer… Ik verkoop in mijn praktijk en webshop grote ruwe kosmisch geopende Hematiet (wakker multi-dimensionaal Wezen). Deze zijn ook geweldig om mee te zitten, omdat ze je helpen om alles wat niet Wezenlijk bij je hoort los te laten. (deze kosmisch geopende Hematiet werkt anders als ‘gewone’ Hematiet. Ze werken in het hele energielichaam tegelijk en openen het kosmisch Hart (bolletje op het middenrif.) en de opbouw van de basis van het nieuwe energielichaam. Ze kunnen worden opgestuurd en worden ervaren in een telefonisch mini consult.) Mijn webinars zijn ook een manier om dit evenwicht te herstellen. (onderaan dit bericht staat een link.

LAATSTE ARTIKELEN OVER DE HUIDIGE PROCESSEN

Je kunt in mijn actuele artikelen lezen over de innerlijke processen die nu actief zijn. Want ook al is de elektromagnetische situatie stabiel, de openingen die gemaakt zijn mogen alsnog geïntegreerd worden:

*Artikel over de nieuwe Maan van woensdag 13 januari 2021: ‘Bewuste en slimme revolutie’.

*Het jaarartikel voor 2021 (van de Zonsverduistering van maandag 14 december 2020). ‘Welkom in het Watermantijdperk’

*En deel 2 van het jaarartikel 2021: ‘Doorgang van oud naar nieuw’

*De Maansverduistering van maandag 30-12. (innerlijke processen voor het komende half jaar)

VOOR GEÏNTERESSEERDE:

Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en is op DONDERDAG 28 JANUARI 2021 om 19:45 MET VOLLE MAAN. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-volle-maan-28-januari-2021/ (Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

Deel deze post op social media

Elektromagnetisch update dinsdag 12-1 & update donderdag 14-1
Elektromagnetische update woensdag 20-1 & Update donderdag 21-1

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over Elektromagnetische update zaterdag 16-1 & UPDATE MAANDAG 18-1

Plaats een reactie