Liefde en de heilige strijd van het hart

Volle Maan zondag 28 maart 2021

Geschreven door: Manuela van der Knaap

10,2 minuten leestijd

De energie en het intens diepe proces van deze volle Maan in Weegschaal van zondag 28 maart 2021 is al weken voelbaar in een opbouw. Het gewonde hart is intens voelbaar, maar er ontluikt een nieuw wapen van liefde en verbondenheid. Er wordt een diepe oude wond in ons geheeld, op persoonlijk en collectief niveau, die vanuit andere lagen van ons bewustzijn (Orion) nog steeds actief zijn. Er ligt een klem of claim over de wereld en die zijn we innerlijk aan het helen. Lees meer…

Claim of klem over de Aarde

De transformerende energie functioneert op zijn toppen. Er zijn diepe verschuivingen bezig in de basis van het bestaan, voor iedereen. Het is intens, de energie rond deze volle Maan, bijna niet te dragen, zo diep worden verdriet, boosheid en angsten voelbaar. Het toelaten van deze pijn herstelt de liefde, rust en veiligheid als basis van het leven. Maar niet zonder slag of stoot, het kost wel wat bloed, zweet en tranen. En misschien zijn de transformaties niet zo zichtbaar in de wereld of in jezelf, omdat er ook heel veel angst is. Controle en macht/onmacht zijn maximaal zichtbaar en zeker voelbaar. Alsof er een klem of een claim over de Aarde heen ligt die voelbaar wordt en bevrijd wil worden. (Pluto in Steenbok sextiel Mercurius in het 5de huis conjunct Neptunus in het 6de huis in Vissen. Zon, Cheiron, Venus en het gelukspunt in Ram in het 6de huis. Venus is Heer van zwarte Maan in Stier in het 7de huis conjunct Uranus en niet gecorrigeerde zwarte Maan in het 8ste huis in Stier.)

Moederhart

Veel mensen ervaren die claim of klem ook in zichzelf. Dat kan op het gebied van je werk of gezin of vriendschappen. Waar ervaar jij die onvrijheid, claim of klem? Kinderen zijn meestal erg open en ontvankelijk en vooral de kinderen kunnen deze klem of claim in zichzelf en in de wereld heel sterk voelen. Ik zie hoe intens het is voor mijn eigen kind en voor andere kinderen om mij heen. De huidige maatregelen die in Nederland op scholen van kracht zijn, veroorzaken veel leed en een maximale verdeeldheid. En dit heeft zeker zijn effect op kinderen die hun spontaniteit aan het verliezen zijn en een zorgelijke hoeveelheid kinderen is somber of zelfs depressief. Mijn moederhart bloedt. (Pluto in Steenbok sextiel Mercurius in het 5de huis conjunct Neptunus in het 6de huis in Vissen. Zon, Cheiron, Venus en het gelukspunt in Ram in het 6de huis. Venus is Heer van zwarte Maan in Stier in het 7de huis conjunct Uranus en niet gecorrigeerde zwarte Maan in het 8ste huis in Stier.)

Video over de situatie die op scholen speelt in Nederland. Drie moeders aan het woord. : https://www.youtube.com/watch?v=DPK-QEqRcEs

Liefde als wapen

De liefde is gewond. De moederliefde, vaderliefde, de liefde voor je buurman of buurvrouw, vriend of vriendin, onbaatzuchtige liefde voor het volk en voor elkaar. En het schreeuwt om aandacht en om hersteld te worden. Vanaf de nieuwe Maan (13 maart 2021) is er een nieuwe stroom wakker geworden, waarin er bewustwording is gekomen over de kracht van de liefde. We worden ons bewust dat we niet kunnen bestaan zonder verbonden te zijn met elkaar en liefde te delen en te laten stromen. Het gaat om strijden voor vrijheid en de menselijke maat, maar we strijden met een gewond hart. (Demonstraties enz.) De kracht van liefde, vrede en ergens VOOR gaan in plaats van tegen, zijn de nieuwe bewust geworden wapens van het hart. (Noordelijke Maansknoop conjunct Mars in Tweelingen in het 9de huis. Mars is Heer van Venus, Cheiron, Zon in Ram 6de huis oppositie Maan in Weegschaal.)

Je kan meer lezen over het indalen van het vernieuwde AL-bewustzijn dat actief is vanaf de nieuwe Maan, en het wakker worden van de massa in de twee laatste artikelen: ‘Bevrijding naar een 5D maatschappij’ van de nieuwe Maan van 13 maart 2021: https://inzichten.com/19533-2/ en het extra artikel ‘Universeel AL-bewustzijn, oorsprong van alles dat bestaat‘: https://inzichten.com/universeel-al-bewustzijn-oorsprong-van-alles-dat-bestaat/

Foto is gemaakt door Marleen en is met toestemming geplaatst.

De revolutie begint vanbinnen

Ook zien we onderdrukking van vrouwen en het vrouwelijke weer oplaaien, maar ook hier zijn doorbraken die bereikt worden. Het hart, het niet rationele, het intuïtieve, de menselijke maat in de mens, gaat staan omdat de pijn niet langer te negeren is. Dit gebeurd bij IEDEREEN van binnen of je nu gevoelig bent of niet. De één kan het beter wegstoppen dan de ander. Maar dit is wat de revolutie ontketend. Van binnenuit, door je eigen pijn serieus te nemen en uit te spreken. (Pluto in Steenbok sextiel Mercurius in het 5de huis conjunct Neptunus in het 6de huis in Vissen. Zon, Cheiron, Venus en het gelukspunt in Ram in het 6de huis.)

Open dialoog

Het is van het grootste belang bereid te zijn om een open dialoog te hebben met elkaar en actief aan de slag te gaan met de verschillen in visies en meningen en dit te kunnen zien als een verrijking in plaats van iemand met een andere mening weg te zetten als een ‘complot wappie’ of ‘slapend schaap’. Door deze dialoog is het mogelijk dat er een nieuwe visie ontstaat, die de heelheid en verbondenheid juist faciliteert en nieuwe invalshoeken en oplossingen zichtbaar maakt. Dit kan zelfs met humor en lichtheid en hoeft niet zwaar te zijn, maar kan juist verrijkend zijn. Er zijn al staten in de Verenigde Staten die helemaal gestopt zijn met de lockdowns en waar met cijfers aangetoond wordt dat de virusdruk voorbij is. Ook op politiek niveau is de open dialoog wenselijk en aan de orde. (Noordelijke Maansknoop conjunct Mars in Tweelingen in het 9de huis. Mars is Heer van Venus, Cheiron, Zon in Ram 6de huis. Zwarte Zon in het 9de huis. )

Video: Del Bigtree voormalig Main-Stream-Media journalist van FOX news en heeft nu zijn eigen show  ‘The Highwire’. Deze video gaat over Florida en Texas die stoppen met de lockdown en de cijfers die dat onderbouwen.): https://www.youtube.com/watch?v=QDflVmiheR8

Klem of claim ervaren

Ik kom nog even terug op de claim of klem die over de Aarde en ons mensen heen lijkt te liggen. Afgelopen zondag 21 maart had ik een extra webinar georganiseerd om de intense huidige processen extra ondersteuning (van binnenuit) te bieden. Daar gebeurde iets bijzonders met een groot deel van de deelnemers. Er werd een klem of claim in de nek voelbaar, alsof iets ons bij het nekvel vast had en er geen andere keus was om te doen wat er opgedragen werd. Dit bleek een oude programmering te zijn die diep in de botten van de nekwervels en bovenkant nek zat en doorwerkte de ruggengraat in. Alsof er geen eigen keuze was om je hart te volgen en voor jezelf te zorgen. Deze klem in de nek liet maximale manipulatie, macht en controle van buitenaf voelen. Door onvoorwaardelijk aanwezig te zijn bij wat zich liet ervaren, kwam er ruimte in iets heel ouds en pittigs dat ooit in de basis van het bestaan was geprogrammeerd en heel diep in de botten zat. Er kwam een enorme zachtheid vanbinnen en vanbuiten werden we ook omgeven door een wolk van liefde. De hardheid en de klem of claim, gaven zich niet zomaar gewonnen. Maar stap voor stap is deze kracht bezig om opgelost te worden door de zachtheid, liefde en onvoorwaardelijkheid, waardoor de eigen Godskern het proces kon dragen en verbonden met de Wezenskracht van de Aarde. Ik vermoed dat dit proces ruimte en tijd nodig heeft om compleet op te lossen en daar zullen de volgende webinars waarschijnlijk wel aan bijdragen, net als de speciale webinars voor de Wortel Amethist, die ondersteunend is voor de integratie van het vernieuwde AL-bewustzijn. (Zwarte Maan in Stier in het 7de huis conjunct Uranus en niet gecorrigeerde zwarte Maan in het 8ste huis in Stier oppositie overleving Priapus in het 1ste en 2de huis in Schorpioen. Zwarte Zon in het 9de huis oppositie Diamant conjunct IC. Gelukspunt, Venus, Cheiron en Zon in Ram in het 6de huis.)

Herinneringen van Orion

Wat helder werd is dat deze klem of claim heel erg oud is en verbonden met ervaringen die ons bewustzijn heeft opgedaan in andere dimensies tijdens de afdaling in de Matrix en de stof (materie) in. Vooral de ervaringen opgedaan in het sterrenstelsel Orion hebben aan de wieg gestaan van deze diepe programmeringen. Op Orion heeft het bewustzijn maximale controle en macht en onmacht ervaren. Situaties die lijken op wat nu in China is begonnen te ontstaan. Diepe sociale controle met het verdienen van sociale credits. Op Orion was de controle zo intens dat iedere afwijking, van bij wijze van spreken een millimeter, zwaar en disproportioneel werd bestraft. Dat heeft diepe sporen van angst achtergelaten in het bewustzijn en onze multi-dimensionale opbouw die nu weer in ons geopend worden. Doordat het AL-bewustzijn (heelheid) nu helemaal aan het indalen is, tot in de diepste vezels van het lichaam, kunnen deze diepe wonden van onze menselijkheid en het hart geheeld worden. Dus zo diep is de pijn en de heling die nu vrijkomt in iedereen en in het collectief en die nu zo aangeraakt wordt door de huidige corona-maatregelen.

Toestaan

Geef er aan toe, durf de pijn toe te laten, zodat je het kunt helen. Neem de ruimte en tijd om deze heling toe te laten. Het kan ook voelen alsof je echt niet meer verder kunt en rust moet nemen. Het kan misschien voelen alsof je dit niet aankunt, zo diep is deze pijn en herinnering. Maar weet dat als jij je overgeeft in onvoorwaardelijkheid aan dat wat in jou aandacht vraagt, dezelfde onvoorwaardelijkheid ervoor zorgt dat de Godsvonk, de goddelijke lagen in jou, het roer over kan nemen. Je geeft je als het ware over aan je eigen goddelijke Godskern (Zelf). Deze heling vanuit de goddelijke lagen in jezelf worden altijd gedragen door iets wat groter is dan jij. Je wordt dan gedragen in het proces door het AL-bewustzijn en de multi-dimensionale oerkracht van de Aarde en de Bron die zich het laatste jaar op nieuwe niveaus openbaren. Door jouw eigen stukje te helen, helen we het collectief en het bewustzijn op Aarde. (Zwarte Maan in Stier in het 7de huis conjunct Uranus en niet gecorrigeerde zwarte Maan in het 8ste huis in Stier oppositie overleving Priapus in het 1ste en 2de huis in Schorpioen. Zwarte Zon in het 9de huis oppositie Diamant conjunct IC. Gelukspunt, Venus, Cheiron en Zon in Ram in het 6de huis.)

Heb vertrouwen, heb het goed…💞

©Manuela van der Knaap van www.inzichten.com

VOOR GEÏNTERESSEERDE:
Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en is op MAANDAG 29 maart 2021 om 19:45 rond de volle Maan. (LET OP!!! het webinar is een dag na de volle Maan, omdat deze te laat op de avond vol is, waardoor we tijdens het webinar niet de volledige energie van de volle Maan kunnen integreren. Daarom pas op maandag het webinar. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-volle-maan-29-maart-2021/ (Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

Er zijn speciale webinars voor de Wortel Amethist die je in mijn webshop kan aankopen. Deze speciale webinars voor de Wortel Amethist zijn ondersteunend voor de integratie van het vernieuwde AL-bewustzijn. Voor meer informatie voor het speciale webinar op donderdagavond 25-3 om 19:45: https://inzichten.com/events/extra-actuele-online-activatie-meditatie-25-maart-2021-290-485/

Overweeg eens om een hartdonatie te schenken als deze artikelen over de elektromagnetische updates en mijn astrologische artikelen je ondersteunen. Zodat ik deze updates gratis en open kan blijven aanbieden en schrijven. Als het echt goed voelt voor jou, dan ontvang ik graag zo’n opsteker. Resoneert het op een goede manier, dan is dit de link naar de Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/ )

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update woensdag 24-3
Elektromagnetische update donderdag 25-3 & vrijdag 26-3

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over Liefde en de heilige strijd van het hart

Één gedachte

 1. Annelies Woensdregt zaterdag 27 maart 2021 om 19:12- Beantwoorden

  Dag Manuela,

  Ik herken die claim, klem heel erg. De laatste tijd duurt het heel lang, voor healingen “uitgewerkt” zijn, als het ware. Alsof er tot op het bot, of dieper gegaan moet worden, wil het omgezet worden.
  Voor een maand of twee ging het eigenlijk supersnel, dat mensen erdoor heen waren.

  En Del Bigtree van the high wire geeft geweldig nieuws, volg hem al een poos.

  Liefs, Annelies Woensdregt

Plaats een reactie