‘Welke essentie breng jij in de vorm?

Volle Maan in Leeuw woensdag 16 februari 2022

Geschreven door: Manuela van der Knaap

11,1 minuten leestijd

Dit korte artikel beschrijft de energieën en processen die rondom de volle Maan in Leeuw van woensdag 16 februari 2022 actief zijn. Over ontluikende schoonheid en frustratie om de juiste vorm te vinden om het uit te drukken. Het oude drukt zich uit met woorden van vrijheid, maar doorspekt met eigen belangen. Lees over de innerlijke processen rondom eigenwaarde, het vinden van de juiste vorm en de zeer intense maar essentiële lichamelijke transformaties. Ik wens je veel leesplezier…  

Het nieuwe volle Maan artikel voor de volle Maan van 18 maart 2022 zal zondagavond 13-3 of maandag 14-3 op de website komen. Het meditatie-webinar voor de volle Maan gaat wel gewoon door.

Als je dit bericht graag wil lezen op een witte achtergrond, dan is er een pdf beschikbaar rechtsboven aan de pagina.

Hoe dan?

Deze beschrijving beperkt zich niet tot het planetaire, maar gaat voorbij aan de vorm en het fysieke van de planeten. De planeten zijn slechts brandpunten voor deze processen en ontwikkelingen. Deze volle Maan laat vanuit het overlevingsmechanisme in meer of mindere mate een gevecht zien met het ego, eigenwaarde en het neerzetten van jezelf. De geestdrift en de plannen zijn groot(s), maar er is maar moeilijk vat te krijgen op situaties en daardoor is het ook onduidelijk hoe het allemaal heel praktisch in de vorm kan en mag komen. Dus dat roept frustratie op, vreemde beperkingen en voor sommigen misschien zelfs een vreemd gevoel van in een vacuüm te zitten. (Priapus in Boogschutter en gecorrigeerde Priapus in Steenbok conjunct Pholus in het 5de huis. Saturnus is Heer van Pluto in Steenbok en staat ongeaspekteerd.)

Ontluikende schoonheid en frustratie

Daarnaast is er de neiging tot manipuleren met woorden, een soort mindfuck. De mind bedenkt iets met een handigheidje, maar daar zit dan mogelijk een belang achter. Je kan het zelf zijn die hier in terechtkomt, of de ander doet dit en frustreert jou, omdat je de controle of belangen in de woorden kan voelen. Maar het kan ook gewoon zo zijn, dat het de onmacht is die je ervaart als controle, omdat er iets uitgedrukt wil worden waar je maar geen vat op krijgt of niet de juiste woorden voor kan vinden. Ik geef je graag een voorbeeld over wat ik zelf heb ervaren afgelopen week: Donderdag gaf ik een speciaal meditatiewebinar met de wortel Amethist voor het Eenheidsbewustzijn. Dit webinar is heel bijzonder en opent poorten voor je, waardoor je de ruimte krijgt om in je eigen binnenwereld van je multi-dimensionale Zelf van alles op te halen, te organiseren, openen en integreren. Mijn andere webinars faciliteren dit ook, maar dit speciale webinar is gericht op het vernieuwde AL-Bewustzijn en het integreren daarvan. Dus het is echt een webinar voor deze tijd, dat je kan helpen ontwikkelen naar wie je in Wezen bent, ieder op zijn of haar eigen niveau. Iedereen die meedoet is super enthousiast over wat ze ervaren en over de zachte kracht van eenheid in het veld. Maar iedere keer als er weer zo’n webinar is, heb ik het gevoel als een roepende in de woestijn harder te moet roepen dan ik zou willen om het zichtbaar te maken. En daar ben ik zo onderhand echt gefrustreerd over. Want het is echt iets moois en daar zou je niet mee moet leuren. Anderen ervaren het overigens helemaal niet als leuren, geven ze mij terug, maar voor mij voelt het wel zo. ‘s-Nachts kreeg ik vanuit mijn multi-dimensionale Zelf informatie over het webinar van die avond. Dus ik besloot hier iets over te schrijven op mijn Telegramkanaal, zodat de speciale toevoeging voor die avond ook voelbaar en zichtbaar zou worden. Maar alles wat ik er over schreef voelde als te veel of niet de juiste woorden als dragers van de informatie. De intentie was zuiver, maar de juiste woorden voor het dragen van de informatie en energie werden niet gevonden, vond ik. Echt super frustrerend als je ergens enthousiast over bent, maar niet de juiste toon en woorden kan vinden die het uitdrukken, omdat het lijkt alsof je het doet vanuit eigen belangen, terwijl dat niet de drijfveer is. Het kan voelen alsof er meerdere lagen uitgedrukt willen worden, maar dat ze niet passen en daardoor juist in conflict komen, waardoor iets prachtigs wat aan het ontluiken is (nog) niet praktisch zichtbaar kan worden. Je loopt dus tegen grenzen op. En dit kan aan de orde zijn op vele vlakken. Tijdens dit proces kan er een diep gevoel van onwaardigheid voelbaar worden en ook dat jouw bijdrage er helemaal niet toe doet. Het toelaten van dit gevoel en het helemaal te durven onderzoeken, kan ruimte geven in jezelf om van jezelf te mogen zijn wie je bent in het NU. (Pluto in Steenbok 5de huis conjunct Mercurius in Waterman in het 6de huis. Priapus in Boogschutter en Steenbok 5de huis. Priapus in Boogschutter en gecorrigeerde Priapus in Steenbok. )

Groeien in vertrouwen

Vanaf 14 januari 2022 is de noordelijke Maansknoop van Tweelingen naar Stier gegaan. De noordelijke Maansknoop geeft de richting aan waarheen wij ons ontwikkelen. Omdat er vanaf begin januari al zo ontzettend veel aan het verschuiven was, heb ik gewacht om dit onderwerp aan te snijden. De energie en processen achter deze noordelijke Maansknoop in Stier helpt ons om manipulatie, angst en wantrouwen te overwinnen en los te laten en dus te groeien in vertrouwen, rust, veiligheid en liefde. En dat is dus precies wat we nodig hebben om uit de problemen te raken waar we nu als collectief in zijn beland. Maar dit gaat ook over het loslaten van afbraak en het verlaten van het moeras en van daaruit gaan bouwen aan het nieuwe en aan een nieuwe basis, maar dan verbonden met liefde en op een organische manier tot stand gekomen. Deze ontwikkeling is aan de orde tot 18 juli 2023.

Vrijheid met belangen

Tijdens deze volle Maan wordt het gedraai en gemanipuleer in de politiek en op alle bestuurlijke lagen enorm zichtbaar, omdat bestuurders op dit moment vanuit het niveau van hun ego maar moeilijk vat kunnen krijgen op praktische situaties. Maar het zijn overduidelijk sturende woorden die vrijheid verwoorden, maar waar grote belangen en eigen gewin aan het stuur zitten. En juist rondom deze volle Maan ligt extra de nadruk op autonomie en vanuit vertrouwen je eigen weg vinden binnen deze chaos en zo te bouwen aan een nieuwe maatschappij en bestuurlijk systeem. Als we de huidige situatie bekijken vanuit een groter perspectief, dan hebben ook de schaduwkrachten een functie, namelijk om iedere Ziel wakker te maken, te gaan staan en ook nog in actie te komen. (Pluto in Steenbok 5de huis conjunct Mercurius in Waterman in het 6de huis. Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen oppositie Noordelijke Maansknoop in het 10de huis in Stier. Saturnus ongeaspekteerd in Waterman 6de huis.)

De juiste vorm van expressie

De energiestroom van de Bron brengt je in contact met nieuwe mogelijkheden die hun uitdrukking vooral willen vinden op het sociale vlak, in vriendschappen, groepen en samenwerkingsverbanden en zo nog meer. Die essentie kan vanbinnen heel goed voelbaar worden, maar het kan nog niet helemaal in de juiste vorm van expressie komen, dus ook niet zichtbaar worden vanuit de essentie. De essentie wordt vertaald in een heel fijn gevoel. Dat kun je samen met anderen beleven, maar (nog) niet reproduceren of zichtbaar maken in een praktische materiële vorm. En misschien is het ook helemaal niet de bedoeling, dat het te reproduceren is, maar onze menselijke kwaliteiten willen ook graag meedoen in deze nieuwe manifestatie. We mogen echter leren hoe dat te doen op een nieuwe manier om aan te kunnen sluiten bij de stroom van het vernieuwde AL-Bewustzijn. Dit kan innerlijk een gevoel van conflict en druk oproepen, alsof er iets wil samenvloeien of samenkomen, maar wat niet lukt. (Zwarte Maan in Tweelingen conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Kreeft in het 11de huis oppositie Priapus in Boogschutter en gecorrigeerde Priapus in Steenbok conjunct Pholus in het 5de huis. Zwarte Zon in Kreeft 11de huis oppositie Diamant conjunct Venus en Mars in Steenbok 5de huis. Saturnus in Waterman is Heer van Pluto in Steenbok en staat ongeaspekteerd in het 6de huis. Maan is Heer van de Zwarte Maan in Kreeft en die staat op de Ascendant in Leeuw in het 1ste huis. Maan in Leeuw 1ste huis oppositie Zon in Waterman 7de huis.)

Liefde zal helen

Op lichamelijk niveau kan je mogelijk veel druk ervaren, alsof er iets door de cellen heen geperst wordt. Dit is de integratie van nieuwe lagen van het AL-Bewustzijn in de materie van het lichaam. Vooral in de armen en benen is de druk groot. Het hart en het AL-Bewustzijn willen stromen door iedere cel en in de armen en benen, zodat je handel en wandel op één lijn komt met je ware multi-dimensionale Wezensessentie. Dus als je stilgezet wordt, als er rust opgelegd wordt, zie dit dan als een zegen om deze integratie de ruimte te geven. Het is de rust en de liefde voor jezelf en voor je lichaam die de druk kan verlichten en de innerlijke verbindingen tot stand kan brengen. Maar het gaat vooral om de liefde en onvoorwaardelijkheid voor de lagere frequenties van delen van het ego die niet mee kunnen komen, omdat ze gewond zijn en vastzitten in oude programmeringen en in het herhalen van oude pijn. Dat is zowel in ons als in de wereld aan de orde en doordat er mag ZIJN wat er is, helen we de wond in onszelf en in de wereld. Pas dan kunnen we leven wie wij in Wezen ZIJN, in een praktische vorm die de energie ook uitdrukt en belichaamt in de diepste stof van de materie. Alles valt dan in lijn en samen in jou en door jou heen. (Astrologische verwijzingen idem alinea hierboven)

Voor inspiratie om je vuur van vrijheid op te richten: https://www.youtube.com/watch?v=Y6BtO9wSJuY

Heb het goed…<3

©Manuela van https://inzichten.com

KRIJG ALLE BERICHTEN VIA TELEGRAM BINNEN: Mijn telegramkanaal vind je door te zoeken in Telegram op ‘Inzichten.com nieuws 2.0’ (astrologische artikelen iedere nieuwe en volle Maan, YouTube video’s en elektromagnetische update meldingen als er verstoringen zijn en de link naar het artikel op de website.)  Link naar het Telegramkanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

JAAR-ARTIKELEN EN OVER DE HUIDIGE PROCESSEN:

Artikel over de nieuwe Maan in Waterman van 1 februari 2022 (energieën en processen voor de maand): https://inzichten.com/bevrijding-van-het-ego-door-liefde/

Dit is het artikel bomvol met video’s en uitleg over de Totale Eclips van zaterdag 4 december 2021 & de jaarhoroscoop voor 2022: https://inzichten.com/de-magische-overwinning-van-het-hart/

Dit is het artikel over de bijna totale Maansverduistering van 21 november 2021 over het innerlijke proces van 2022: https://inzichten.com/een-hele-grote-sprong-voor-de-mensheid/

VOOR GEÏNTERESSEERDE:
Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en is een nieuwe Maan van woensdag 16 februari 2022 om 19:45. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-volle-maan-16-februari-2022/ Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

Er zijn 1x per maand speciale webinars voor actuele thema’s verbonden met de aanschaf van een mineraal in mijn webshop. Het huidige speciale webinar is ingepland op woensdag 9 maart 2022 VOOR EENHEIDSBEWUSTZIJN met de Wortel Amethist. JE KAN MEEDOEN ZONDER WORTEL AMETHIST. We hebben hele bijzondere ervaringen gehad met deze webinars. De ervaringen waren diepe heling, ervaren van heelheid, thuiskomen en omhulling, ervaren en integreren van de Bronenergie. Angsten en stress verdwenen bij veel mensen voor sommige deelnemers is dit zelfs blijvend veranderd. Dit proces met de Wortel Amethist is ondersteund in het openen en integreren van het vernieuwde AL-bewustzijn dat de dualiteit van de Matrix opheft. Dit is een geweldige ervaring voor jezelf, maar we leveren ook een grote bijdrage aan het collectief met het in evenwicht brengen van de polariteiten en het herstellen van verbindingen tussen de polariteiten, die nu zo ongelofelijk groot zijn. TIJDENS DIT WEBINAR WORDEN NIEUWE LAGEN VOOR HET EENHEIDSBEWUSTZIJN IN JEZELF HERINNERT EN GEINTEGREERD (ieder op het eigen niveau). Voor meer informatie kijk op de website: https://inzichten.com/events/special-wortel-amethist-voor-eenheidsbewustzijn-activatiemeditatie-wo-9mrt22/

Tijdens de kristaldagen word je door het helende kristalnetwerk van binnenuit begeleid om exact de juiste mineralen te selecteren voor dat moment. Tijdens het consult gaan we samen ervaren wat de geselecteerde mineralen voor je doen. Door de begeleiding ervaar en weet je wat je aanschaft. Ook is het heerlijk om aanwezig te zijn in de helende energie van mijn kristalnetwerk met duizenden mineralen. Er zijn nog een paar plekjes op zaterdag 12 februari 2022: https://inzichten.com/events/kristaldag-op-zaterdag-12-februari-2022/  en op woensdagmiddag 23 februari 2022: https://inzichten.com/events/kristalmiddag-op-woensdag-23-februari-2022/

Overweeg eens om een hartdonatie te schenken als deze artikelen over de elektromagnetische updates en mijn astrologische artikelen je ondersteunen. Zodat ik deze updates gratis en open kan blijven aanbieden en schrijven. Als het echt goed voelt voor jou, dan ontvang ik graag zo’n opsteker. Resoneert het op een goede manier, dan is dit de link naar de Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/ )

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update do 10-2 & vr 11-2 & vooruitzichten weekend
Van sneltrein naar stoptrein & update eind juni 2022 & juli & augustus

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over ‘Welke essentie breng jij in de vorm?

2 Gedachten

  1. Scarfam dinsdag 15 februari 2022 om 11:24- Beantwoorden

    U schrijft zo mooi en puur elke keer weer! Groeten van een leeuw😇

    • Manuela van der Knaap dinsdag 15 februari 2022 om 11:57- Beantwoorden

      <3

Plaats een reactie