‘Jouw unieke bijdrage in het leven’

Nieuwe Maan in Waterman van 21 januari 2023

Geschreven door: Manuela van der Knaap

15,2 minuten leestijd

Dit is de beschrijving van de nieuwe Maan in Waterman van zaterdag 21 januari 2023. Dit artikel beschrijft de processen van het innerlijk en van die in de wereld voor de komende maand. Het is een maand van een scherpe overgang naar nieuwe inspiratie en verandering. We worden geroepen om onze unieke individuele plek in te nemen in het grotere geheel. Daar is moed voor nodig en het helen van pijn. Lees in dit artikel wat je hierin kan tegenkomen en wat de pijn en inspiratie je willen vertellen. Deze informatie is trouwens actueel voor heel 2023.

Lees je het artikel liever op een witte achtergrond, open dan de pdf boven aan de pagina.

De afgelopen weken waren pittig

We komen nu net uit een retrograde periode van Mercurius in Steenbok, die actief was tussen 29 december 2022 tot 18 januari 2023. Doordat de artikelen in deze periode zo intens waren en een pittige bevalling voor mij, heb ik de retrograde Mercurius niet meegenomen. De grote zonnevlammen die al vanaf begin 2023 actief zijn en ons bombarderen met hoogfrequent X-raylicht, maar ook de storm (harde wind) en deze retrograde Mercurius hebben als een optelsom ervoor gezorgd dat je in je coconnetje bleef en misschien heel graag in actie wilde komen, maar dit je niet gelukt is. De innerlijke processen waren diep en zeer pittig en draaiden om autoriteit en autonomie. Vanaf deze nieuwe Maan komt er weer ruimte voor actie in de wereld voor iedereen.

Onbestemd gevoel van verandering

Het afgelopen jaar was het de energie van het dierenriemteken Kreeft waarmee de energie van de  Bron, van het Goddelijke, ons inspireerde om naar binnen te gaan en onze innerlijke waarneming en het voelen verder te ontwikkelen. Iedere 9 tot 12 maanden wordt we aangesproken om een ander facet van onze kwaliteiten af te stoffen, op te poetsen en te herontdekken op nieuwe lagen. Deze inspiratie of instroom van de Goddelijke frequentie (net hoe jij het noemen wilt) is vanaf 9 januari voor een deel naar Leeuw gegaan en vanaf de 18de januari is het (hele kanaal) helemaal in Leeuw. Dit is dus de eerste nieuwe Maan met de inspiratie en instroom in Leeuw. Deze overgang brengt misschien een gevoel van ontevredenheid of een gevoel niet optimaal te functioneren in de omgeving of het werk dat je nu doet. Omdat het moeilijk is om het oude los te laten, ontstaat er mogelijk verwarring en een gevoel dat je even helemaal niets meer weet en zelfs de neiging kan hebben om alles aan de kant te schuiven en alles wat je doet, contacten of alles wat anderen doen totaal af te wijzen. Dan is het zoals het spreekwoord zegt: ‘Het kind met het badwater weggooien.’ Dus wees nu even voorzichtig met het nemen van beslissingen, wacht tot je wat bent gezakt in het nieuwe. Een andere reactie op de verwarring kan zijn dat je de verbinding met je binnenwereld en je gevoel dat het afgelopen jaar zo prachtig geopend is, weer afsluit. (Zwarte Maan in Kreeft ongeveer tijdens 2022 vanaf 18 januari 2022 gecorrigeerde zwarte Maan in Kreeft en 18 januari 2023 gaat de gecorrigeerde zwarte Maan Kreeft uit. Zwarte Maan in Leeuw ongeveer tijdens heel 2023. Vanaf 9 januari 2023 gaat de zwarte Maan naar Leeuw en 18 januari 2024 gaat de gecorrigeerde zwarte naar Maagd.)

Jouw unieke Goddelijke kwaliteit

Wat heeft die nieuwe stroom van Goddelijke energie die ons kan inspireren nu te brengen? Het is een roep voor het naar buiten brengen van het Wezenlijke van jezelf en om jouw unieke individuele kwaliteit in te brengen en zichtbaar te maken. In het grotere plan word jij het komende jaar dus geïnspireerd om in actie te komen en te gaan staan voor jouw unieke stukje Goddelijkheid en jouw plek in te nemen in het grotere speelveld. De essentie is genieten van wat je ervaart. (Zwarte Maan in Leeuw 11de huis. )

Ego-schreeuwen

De schaduwkant van Leeuw komt naar buiten als je de hoogfrequente inspiratie nog niet helemaal tot je kan nemen. De schaduw van Leeuw is het ego en het over- of onderschatten van jezelf. Je krijgt te ervaren wat in de weg zit om je ware Zelf te kunnen ervaren. We zullen het komende jaar een overvloed aan opgeblazen ego-schreeuwen gaan zien. ‘Kijk naar mij en wat ik doe!!!’ Er kan een diepe wond voelbaar zijn, waarin er iets schreeuwt om erkenning van de ander. Dan is er bevestiging nodig van de omgeving, terwijl de wond vraagt om erkenning van jezelf en jouw unieke individuele Goddelijke kwaliteit. Natuurlijk is het is ook nodig om jezelf zichtbaar te maken wanneer de Goddelijke inspiratie in Leeuw roept en om in contact te komen met de juiste mensen of situaties. Maar probeer daar dan creatief in te zijn en niet de geijkte paden van bijvoorbeeld nieuwsbrieven en podcasts voor te gebruiken, maar eerst naar binnen te gaan om te voelen waar je echt zin in hebt. (Zwarte Maan in Leeuw 11de huis oppositie Pluto in Steenbok conjunct Zon en Maan en Priapus in 5de huis in Waterman.)

Vind je nieuwe stroom

Er is beweging nodig om uit het oude los te komen, dus dat betekent ook afscheid nemen van wat niet meer past en ongewone nieuwe dingen te gaan doen. Actie te ondernemen. Ga alleen wandelen, misschien gewoon in de omgeving waar je woont of op een andere nieuwe locatie. Of ga ergens naar toe wanneer je voelt dat je daar zin in hebt, zoals het bezoeken van of bellen met die oude kennis. Of misschien voel je inspiratie om je huis opnieuw in te richten en op te ruimen. Het Goddelijke inspireert van binnenuit en begint klein, in je eigen omgeving. Van daaruit kom je stap voor stap op het nieuwe en geïnspireerde pad. Dat ontstaat organisch. Je herkent de juiste stroom doordat je geniet van wat je doet en misschien kan je ook je hart voelen dat overstroomt van blijdschap en een zuivere dienstbaarheid in verbindingen. (Zwarte Maan in Leeuw 11de huis oppositie Pluto in Steenbok conjunct Zon en Maan en Priapus in 5de huis in Waterman.)

Samenwerken voor zuiver voedsel

Dan wil ik graag nog even extra onder de aandacht brengen dat het hier ook gaat om jouw plek innemen in een groep of sociale omgeving. Daar waar jij voelt dat jouw inbreng echt gewaardeerd wordt en tot zijn recht komt. Dit wordt bijvoorbeeld extra gestimuleerd door wat er in de maatschappij aan het gebeuren is. Rondom voedsel begint de samenwerking volop op gang te komen. De noodzaak om onbewerkt voedsel te kopen wordt steeds duidelijker. Inmiddels is er toestemming vanuit Europa om insecten te verwerken in allerlei voedsel. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar de stof Chitine in de schilden van insecten is mogelijk een aanstichter van chronische klachten en allergieën. Ook wordt er gefluisterd dat men inmiddels mRNA-prikken aan het gebruiken is voor dieren zoals koeien, varkens en kippen en nog meer, maar daar heb ik zelf nog geen bevestiging van gezien. Ook hiervan weten we niet wat de gevolgen zijn voor onze gezondheid wanneer wij dit vlees eten. We worden zo als het ware gedwongen om steeds bewuster ons voedsel te kiezen en op zoek te gaan naar schone bronnen van voedsel. Mijn gevoel is dat dit een hoger doel dient en we op deze manier richting een zuivere maatschappij geduwd worden. Om zelf op zoek te gaan naar zuiver voedsel, is bijna niet mogelijk en zo goed als onbegonnen werk. Daardoor zien we inkoopcoöperaties en voedsel samenwerkingsverbanden op lokaal niveau als paddenstoelen uit de grond komen. (Zwarte Maan in Leeuw 11de huis oppositie Pluto in Steenbok conjunct Zon en Maan en Priapus in 5de huis in Waterman.)

Jouw bijdrage

Jouw inbreng in samenwerkingsverbanden kan grote effecten hebben op een gemeenschap. Het kan dus heel simpel zo zijn dat jij je geroepen voelt om voor een samenwerkingsverband dit uit te zoeken voor alles wat wordt ingekocht of de inkoop te regelen met boeren of intern een samenwerkingsverband op te zetten waarin zo efficiënt mogelijk de ingekochte producten kunnen worden verdeeld. Of te regelen dat een boer voor een groep mensen producten gaat verbouwen op contract. Het begint misschien als vrijwilliger, maar kan met de toenemende druk misschien ook wel een betaalde baan worden. Er is een gedrevenheid om sociaal aansluiting te vinden en te kunnen bijdragen aan iets wat groter is dan alleen voor jezelf. (Zwarte Maan in Leeuw 11de huis oppositie Pluto in Steenbok conjunct Zon en Maan en Priapus in 5de huis in Waterman.)

‘Je doet het voor een ander’

Wat heel erg goed in de gaten gehouden moet worden, is dat jij jouw inzet geeft vanuit vrijheid en dat je wat je doet zelf draagt en er een goed gevoel en blij hart van krijgt. Voor het komende jaar en extra sterk in de komende maand tot de volgende nieuwe Maan, is het overlevingsmechanisme: gedwongen sociaal gedrag. ‘Je doet het voor een ander’, was de veel gehoorde leus tijdens de coronatijd en daar zien we nu (zeer waarschijnlijk, want het moet nog onderzocht worden) ook de gevolgen van, met een ‘mysterieus’ sterfte-overschot en vele jonge topsporters en mensen die ‘plotseling dood neervallen’. Misschien voel je trouwens een diepe compassie en drang om mensen te ondersteunen, voor te lichten of de weg te wijzen naar mogelijke genezing aan hen die ziek worden in deze tijd. Weet dat er een groter plan is en we allemaal worden gestimuleerd om onze plek in te nemen in het grotere geheel. (Pluto in Steenbok conjunct Zon en Maan en Priapus in 5de huis in Waterman. Venus 5de huis conjunct Saturnus 6de huis beide in Waterman in een DUET.)

Strijden voor vrijheid?

Nog een andere valkuil voor het komende jaar en extra sterk voor de komende maand, is dat je gaat strijden voor vrijheid. Het top-down uitvoeren van digitalisering van geld en andere grote vernieuwingen gaan gewoon door, alsof er niets aan de hand is. Deze grote top-down vernieuwingen worden meestal gedreven door controle en financiële belangen. De angst hiervoor kan je ertoe drijven om ten strijde te trekken. Als het bij jouw passie hoort om hier iets in te doen, dan voel je je hart en je passie en een grote zuivere dienstbaarheid. Omdat je graag doet wat je doet is de beloning van de actie al voldoende. Er is vooral een grote rust en innerlijke stilte wanneer je een grens moet aangeven. Maar wanneer de strijd vanuit woede gebeurt of om de ander te MOETEN veranderen, dan ga je voorbij aan je eigen kwaliteiten en verlies je al je energie aan strijd en frustratie. Gebruik je creativiteit en zoek iets waar je in kan stromen en waarmee je in beweging kan komen. Al is het begin maar klein, kom in beweging, doe iets wat je normaal nooit doet, zodat je uit de oude vastzittende situatie kan stappen. (Zwarte Maan in Leeuw 11de huis oppositie Pluto in Steenbok conjunct Zon en Maan en Priapus in 5de huis in Waterman. Venus 5de huis conjunct Saturnus 6de huis beide in Waterman in een DUET.)

Razendsnelle vernieuwing

Uranus heeft vanaf 24 augustus 2022 retrograde gelopen. Tijdens deze nieuwe Maan van 21-8-2023 staat Uranus stationair en gaat vanaf zondag 22 januari 2023 weer vooruit lopen (direct). Dit betekent dat de kracht van Uranus extra groot is tijdens deze nieuwe Maan van 21 januari 2023. We gaan vanaf nu merken dat de vernieuwing, maar ook nieuwe uitvindingen met grote snelheid, naar buiten gaan komen. Tijdens de retrograde periode werd dit als het ware tegen gehouden en waren de vernieuwing en bewustwording naar binnen gericht, zodat we de basis konden leggen voor de sprong naar het nieuwe. Dus maak de riemen maar vast, de snelheid, toepassen van bewustwording, digitalisering van de natuur en vernieuwing komen de wereld in. Alle planeten lopen trouwens vanaf deze nieuwe Maan direct en dus naar buiten gericht, daardoor gaat het allemaal extra snel de komende tijd in de wereld. (Noordelijke Maansknoop 8ste huis conjunct Uranus 9de huis in Stier.)

Eerst voor jezelf zorgen

Ik vind het belangrijk om de intense astrologische stand van de kosmische wond van Cheiron onder je aandacht te brengen. Vanaf begin van het jaar 2023 tot eind april 2023 staat Cheiron samen met Jupiter in Ram. Het Ram-thema van Cheiron is al vanaf 2018 actief (tot in 2027). Dit gaat over de wijsheid, dat je eerst voor jezelf moet zorgen, voordat je voor een ander kan zorgen. Dus jezelf centraal zetten en de wijsheid en het Meesterschap laten je dan zien dat, als jij dat doet, gebeurt wat het juiste is voor jou, maar gek genoeg ook voor de ander. Verbindingen die niet kloppen zullen sneuvelen of veranderen en veroorzaken daardoor geen leed meer. Het IK en de individualiteit zorgen dat je zuiver jouw inbreng kan geven. (Jupiter in het 7de huis conjunct Cheiron in het 8ste huis in Ram.)

Moedig kiezen voor jezelf

Doordat Jupiter vanaf begin 2023 tot eind april 2023 samen staat met Cheiron in Ram, zal deze wijsheid extra uitvergroot worden. Jupiter is de planeet van de genezing. Er komt in deze periode dus extra druk te staan op de goed voelbare wond om echt voor jezelf te mogen of kunnen kiezen. Er kunnen daarbij angsten vrijkomen om egoïstisch en niet sociaal te zijn. Ook vraagt deze wond om moedig te zijn en door de sociale druk heen te breken en te kiezen voor wat voor jou juist is en er dan op te vertrouwen dat dit de algehele situatie zal helpen zuiveren en zichtbaar maken. Maar wat het vooral doet, is dat jij jouw plek inneemt op het grotere speelveld en daarmee de stroom van de oorspronkelijke Bron en het AL-Bewustzijn kan doorgeven. Het brengt je in een zuivere kosmische afstemming. (Jupiter in het 7de huis conjunct Cheiron in het 8ste huis in Ram.)

Wonderen op jouw pad

Wanneer je moedig voor jezelf kiest en jouw unieke pad, dan gebeuren er wonderen. Misschien heb je het al in korte momenten ervaren? De integratie met je oorspronkelijke kosmos-aarde verbinding, buiten de Matrix-dualiteit, waar ik het over heb in het jaarartikel van 2023, is daarbij ook noodzakelijk, maar gaat hand in hand met het doorbreken van de kosmische wond van Cheiron die ik hierboven beschrijf. Om gedragen te kunnen worden door het oorspronkelijke AL-Bewustzijn, moet je steeds de innerlijke afstemming houden en moedig kiezen voor je eigen autonome pad. Keer op keer op keer. Maar zodra je in de gaten krijgt dat je wordt gedragen door iets wat groter is en dat alles zich als vanzelf voegt, dan wordt die keuze steeds makkelijker, omdat je weet dat je iets vasthoudt in de zuivere kosmische afstemming voor het geheel. (Zwarte Zon in het 9de huis oppositie Mercurius conjunct Diamant 3ds huis Steenbok. Jupiter in het 7de huis conjunct Cheiron in het 8ste huis in Ram.)

Gedragen door de Goddelijke stroom

We komen nu stap voor stap in het manifesteren en laten de oude vorm van creëren achter ons. Als we creëren, dan ben je nog steeds actief de energie aan het volgen, iets in de wereld aan het zetten (buiten jezelf) of is de wil erbij betrokken. Je loopt dan als het ware achter de creatie aan. Als je manifesteert, dan ben je de stroom. Je weet wat zich gaat manifesteren, zonder dat je het bedacht hebt en alles voegt zich dan ook moeiteloos, omdat anderen voelen dat het klopt of inspireert en uitnodigt hun inbreng te geven. Er is in deze stroom veel harts-energie betrokken en er is geen enkele bedreiging of angst aanwezig. Het is een zeer subtiel verschil, maar ik hoop dat ik het aan je heb kunnen overbrengen. De meeste mensen zullen dit ervaren in momenten van magie. Maar deze momenten zullen steeds vaker komen en we zullen elkaar ook hierin inspireren en inspireren de juiste stroom te vinden. Het is allemaal heftig diep en tegelijkertijd ongelofelijk mooi. Ik wens je een geïnspireerde reis.

Heb het goed…

©Manuela van der Knaap van https://inzichten.com  

Mocht je het kunnen missen en het resoneert, dan wil ik je vragen om een hartdonatie te schenken om mijn werk te steunen en te zorgen dat het mogelijk blijft om het gratis aan te blijven bieden in 2023. Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/


ACTIVITEITEN:

**Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en dit is voor de nieuwe Maan en is op zondag 21 januari 2023 om 19:45 uur. In het begin van het webinar rond 20:00 uur geef ik weer live uitleg over de innerlijke en wereldse actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20. LET OP!!! HET WEBINAR IS EEN DAG LATER DAN DE NIEUWE MAAN. Daar is voor gekozen, omdat de Nieuwe Maan pas laat is en de ervaring leert dat het belangrijk is de exact samenstand is afgerond voordat je het webinar verlaat. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-22-januari-2023/
(Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

**NIEUWE WEBINARS ‘AARDEN IN JE OORSPRONKELIJKE NATUURLIJKE AARDING’ (buiten de Matrix). We hebben de afgelopen maand de volgende stap genomen voor de integratie van het Eenheidsbewustzijnsveld. We breken uit de Matrix en komen aan in onze natuurlijke Goddelijke aarding. Je kan hier meer over lezen in het jaarartikel deel 2.
We gaan tijdens dit ‘special’ webinar dus een combinatie maken met het mediteren met de ‘WORTEL AMETHIST’ om het EENHEIDSBEWUSTZIJN te integreren & de volgende stap ‘AARDEN IN JE OORSPRONKELIJKE NATUURLIJKE AARDING. DIT IS EEN SPECIALE WEBINAR VOOR HET ERVAREN VAN DE COMBINATIE VAN DE AGNI MANITIET EN HET DESTILLAAT VAN DE WOLLEMIA. Het is het fijnste als je meedoet samen met het mineraal en het destillaat. Ook de Satyaloka Azeztulietdoet mee, omdat deze ook belangrijk is voor het openen van de natuurlijke oorspronkelijke aarding tot op fysiek niveau. Dat is ons uitgangspunt. JE KAN OOK MEEDOEN ZONDER DE PRODUCTEN. De eerst volgende ‘Special’ webinar is op vrijdag 27 januari 2023: https://inzichten.com/events/special-voor-eenheidsbewustzijn-oorspronkelijke-aarding-actuele-online-activatie-meditatie-vr-27jan23/

Deel deze post op social media

SPIEGELBEELD juli/aug 2022: Ontmanteling bestuurlijke macht
Elektromagnetische update do 19-1 & vr 20-1 & VOORUITZICHTEN WEEK

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over ‘Jouw unieke bijdrage in het leven’

Één gedachte

  1. ijbelina werkhoven vrijdag 3 februari 2023 om 12:17- Beantwoorden

    fijn om te lezen, herkenbaar op een aantal delen,

Plaats een reactie