De kracht van zachtheid

Volle maan van 19 april 2019

Dit is een artikel over de volle Maan van 19 april 2019. Dit is de tweede volle Maan in de Ram-Weegschaal as. Je kunt hierin lezen over diepe heling van onze gewonde harde (mannelijke) kant en de gewonde zachte (vrouwelijke) kant en hoe deze volle Maan ons stimuleert om een dialoog op gang te brengen tussen deze krachten in ons en buiten ons en waarin onze ware aard, onze zachte Wezensessentie de kans kan krijgen dit te helen.  

Dit is de tweede volle maan die opnieuw in de Ram-Weegschaal as valt. De Zon staat samen met Uranus is Stier en brengt veel bewustzijn en kracht op onze vechtlust, daadkracht, mannelijke kant en wat het nieuwe is dat wil ontvouwen. Maar deze volle Maan laat ook de gewonde vrouwelijke kant zien en vraagt om loslaten en dwars door de chaos heen in een nieuwe ordening te komen van jouw leven.  

Stop met vechten

Als je in deze periode niet lekker in je vel zit, dan kun je ervaren dat jij en jouw leven bestaan uit allemaal losse fragmenten. Niets lijkt dan te passen of aan te sluiten op elkaar. Het gevoel van machteloosheid kan diep zijn en uitzichtloos. Maar op het moment waarop je stopt met proberen om alle ballen omhoog te houden en je niet meer kan of wilt vechten, dan lijkt alles als vanzelf op te lossen. Dan brengt de stroom jou naar waar je wel kunt bestaan, komen er als vanzelf oplossingen en lijkt de berg ineens niet meer zo hoog. De goddelijke stroom van de gecorrigeerde zwarte Maan in Vissen kan alleen stromen als je loslaat. En laat zijn wat er is. Dan pas kan de goddelijke stroom door je heen werken en kan synchroniciteit ontstaan waarin al die gebroken losse facetten zich bevinden in een ordening, verbinding en eenheid.

Verandering van aanpak

De wisseling van een deel van de zwarte Maan van Waterman naar Vissen vanaf begin maart was en is niet simpel. Waar we onszelf voor maart nog konden openen voor transparantie en vrijheid en genieten van de expressie van onszelf, wordt er nu iets anders van ons gevraagd om onze kern te bereiken en te laten uitstromen. De Waterman energie vraagt met Priapus in Leeuw een centrering en een ordening van krachten op een gelijkwaardige en bewuste manier. Dat is nog steeds het geval, omdat de kern van de goddelijke stroom (de niet gecorrigeerde zwarte Maan) nog in Waterman staat, maar de Vissen energie (van de gecorrigeerde zwarte Maan) vraagt daarnaast nu ook totale overgave, het niet weten, alles loslaten en vertrouwen dat alles zijn eigen ordening heeft. Dit pad leidt soms dwars door de chaos heen. En tot half juli 2019 is deze combinatie van zwarte Maan in Waterman en Vissen actief. Het gaat dan dus om zowel bewust aanwezig te zijn (zwarte Maan in Waterman) met overgave aan de stroom die je dwars door de chaos heen leidt naar een nieuwe ordening en eenheid. Een eenheid en samenhang die je niet kunt bedenken, maar die alleen maar kan ontstaan.

Door de chaos heen

Het kan zwart worden, uitzichtloos, het niet weten en de enorme chaos en egospelletjes kunnen dan de boventoon voeren. De oordelen en sociale vraagstukken zijn enorm met dit huidige overlevingsmechanisme. Sociaal gezien wordt er een hoog en gevaarlijk spel gespeeld met de vaccinatie situatie rondom de mazelen. Maar weet dan dat overgave aan het leven de sleutel is. (Saturnus, zuidelijke Maansknoop en Pluto in Maagd 6de huis.) Je mag en hoeft niet meer te weten hoe je verder moet. De antwoorden zijn niet logisch. Het overlevingsmechanisme is nu dat het ego het wil oplossen. Zelfs dienstbaar zijn en alle ballen omhoog houden is niet meer het antwoord op alles wat uit elkaar valt en niet meer te lijmen en te rijmen valt. (Overlevingspunt in Leeuw en Maagd (Priapus). Vertraag en laat het bewustzijn en de energie zichzelf transformeren naar een nieuwe ordening, dwars door de chaos en het niet meer weten heen. (VM zwarte Maan in Waterman en gecorrigeerde zwarte Maan in Vissen conjunct Nessus in het 8ste huis en Neptunus in het 9de huis. )  

Integratie hard en zacht

We kunnen met deze volle Maan de wond van het Hart en van onze zachte energie intens ervaren. De pijn dat de brute en harde krachten het altijd zullen winnen van het zachte en vrouwelijke, van het Hart is diep. (Cheiron conjunct Mercurius in Ram en Venus in Vissen 9de huis.) Maar dat is een illusie, die zich pas toont wanneer we in de zachtheid van onszelf durven te blijven, ook als de hardheid buiten jou of in jezelf zich aandient. De zachtheid van je Hart en je Wezenlijke Zelf doet hardheid smelten, ruzies lossen op. Gewoon omdat hardheid niet onze natuur is en niet bij ons Wezenlijke authentieke Zelf hoort. Het is geboren uit overleving, om jezelf staande te houden, maar is niet Wezenlijk. Het is een mechanisme. De mannelijke harde kracht in ons is dus gewond. De vrouwelijke zachte kracht die onder de voet gelopen wordt, is gewond. Beide krachten zijn in pijn en in dualiteit. Er is met deze volle Maan een intens verlangen om een dialoog op gang te brengen tussen deze beide gewonde krachten in ons en in ons leven. En daar is moed, lef voor nodig, om de intense zachte innerlijke kracht toe te laten in verbindingen met onze gewonde harde kant en gewonde zachte kant.

Zachte hartekracht

De intens zachte kracht van het goddelijke in ons voelt vrouwelijk aan, maar heeft de beide duale krachten geïntegreerd in eenheid. Deze kracht is zacht en krachtig tegelijk. Deze kracht kan vanuit onvoorwaardelijkheid alles doen wijken, omdat het één en heel is in zichzelf. De Wezensessentie, jouw Godsvonk stroomt dan door je heen. Het laat zich niet sturen, maar kan alleen in onvoorwaardelijkheid aanwezig zijn. Dus onvoorwaardelijkheid (alles mag er zijn) naar jouw innerlijke gewonde hardheid en gewonde zachtheid (slachtoffer) maakt dat de goddelijke zachte stroom kan integreren hierin. Deze zachte kracht van onze Wezensessentie is nu extra krachtig beschikbaar, maak gebruik van dit cadeau. (noordelijke Maansknoop in Kreeft conjunct zwarte Zon 12de huis.)

Het pad der verrassing en vol magie

Zo kun jij jezelf ook buiten systemen en regimes plaatsen. Heb het lef om in je Hart en zachtheid te blijven als je bestraald wordt met 5G, gebombardeerd met zonnevlammen, als er verplicht gevaccineerd moet gaan worden. Als de Wezensessentie door je heen stroomt, dan kun je met je plasma energielichaam verstorende krachten opvangen. Blijf in je eigen trilling en er komt een oplossing die niet bestaand is, maar nieuw is voor ieder moment en situatie en persoon. Angst trekt je weer in de dualiteit en afscheiding. Vertrouwen in je Hart en dat je Wezensessentie jou door de chaos heen leidt is een flinke uitdaging, maar een weg met veel verrassingen en vol met magie. Vanuit deze kracht zijn we authentiek en komt naar ons toe wat Wezenlijk bij ons hoort.

De rol van Notre Dame

De rol van de Notre Dame in Parijs die afgelopen maandag is afgebrand is een bijzondere. Men is diep geraakt in het Hart en daarin is de Notre Dame een katalisator in diepe transformatie. Ik heb een beschrijving gegeven met mijn astrologie en ervaringen als achtergrond. Dit artikel vind je op mijn website en mijn Facebook tijdlijn. Paris is ‘Par Isis’, de stad van de godin Isis. De zachte goddelijke oerkracht van het goddelijke vrouwelijke die voorbij gaat aan het afgescheiden mannelijke of vrouwelijke krijgt de kans om te herrijzen. Deze gebeurtenis is een kans om het gewonde mannelijke en vrouwelijke te overstijgen. Lees in dit artikel welke krachten hier aan het werk zijn.

Welke keuze maak jij?

Heb het goed…
©Manuela van der Knaap

LAATSTE NIEUWS:

De agenda staat weer gevuld helemaal klaar voor een boeiend en bloeiend najaar. Neem even een kijkje, misschien zit er iets voor je bij.

MINERAAL VOOR DIT MOMENT: De Rozenkwarts met Titanium is vanaf 7 december weer leverbaar. Bestel nu alvast jouw exemplaar…

SPECIALE AANBIEDING VOOR DE FEESTDAGEN: hele mooie heldere Middel & Grote SELENIETLAMPEN voor een super lage prijs…

ER ZIJN NIEUWE CHRYSOCOLLA JUMBO’S EN KLEINE TROMMELSTENEN EN PLAKJES BESCHIKBAAR… (1-12-2021)Heel het gat in je persoonlijkheid en lage eigenwaarde…

KRIJG ALLE BERICHTEN VIA TELEGRAM BINNEN: Mijn telegramkanaal vind je door te zoeken in Telegram op ‘Inzichten.com nieuws 2.0’ (astrologische artikelen iedere nieuwe en volle Maan, YouTube video’s en elektromagnetische update meldingen als er verstoringen zijn en de link naar het artikel op de website.)  Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Bekijk mijn eerste videobericht over de processen voor het komende jaar (Zonsverduistering van 10 juni 2021). https://youtu.be/IVeA5eSW8zU

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

17 december 2021
09:45 - 18:00
Geen evenementen gevonden!

Meest recente berichten

Geplaatst op 17 november 2021

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Deel deze post op social media

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

Dit vind je misschien ook interessant

In dit artikel lees je over de totale Eclips en 2022. Er is een grote omkering in het bewustzijn en ons lichaam die nu bezig is. Het parallel tussen de tweede wereldoorlog en deze tijd en hoe de magische stroom van het kosmisch hart in het komende jaar voor bijzondere situaties zal zorgen. Ook staat dit artikel weer bol van de actuele, inspirerende en bewustmakende video’s. Ik wens je veel lees en kijk plezier…
We staan op een belangrijk kruispunt en doorgang naar het nieuwe tijdperk van Waterman. Daarin maken we nu innerlijk en in de wereld pittige tijden mee met hele diepe transformaties. De komende maand krijgen het mannelijke en vrouwelijke daarin een speciale rol. Lees in dit artikel wat deze processen zijn waar we nu doorheen gaan, op persoonlijk niveau en voor het massabewustzijn.
n dit beknopte artikel lees je over het gevecht en heling van het ego en het lichaam rond deze volle Maan en hoe dit de doorgang geeft om te gaan bouwen aan het nieuwe, dat nu een vlucht zal gaan nemen. Ook het overlevingsmechanisme staat in dit artikel beschreven en de beweging in het collectief. Ik wens je veel leesplezier…

Plaats een reactie