Het heilige huwelijk tussen hemel en aarde

Nieuwe maan 4 mei 2019

In dit artikel kun je lezen over de energieën en processen van de nieuwe Maan op 4/5 mei 2019 voor de komende Maan(d) tot de volgende nieuwe Maan. Je kunt lezen over bestuurlijke macht die naar binnen keert, oude lichamelijke kwalen, zuivere voeding, integrerende oerkracht, het heilige huwelijk van kosmische krachten, magische Marskracht en hoe je deze maand uit je overleving kunt komen. 

Draken pixabay rechtenvrij

Bestuurlijke wanprestaties

Saturnus in samenstand met Pluto (en zuidelijke Maansknoop) in Steenbok is een astrologische stand die alle macht knijpt uit situaties verbonden met bestuurlijke zaken, maar ook met autonomie en authenticiteit. In een land als Venezuela zien we opstand met geweld voor overname van bestuur, in Frankrijk zijn het de gele hesjes en in Nederland en bijna in heel Europa is er een gevecht bezig tegen onder andere verplichte vaccinaties, de massale bomenkap en 5G. Kortom, als je goed om je heen kijkt op bestuurlijk niveau dan worden de controle en drijvende krachten achter de bestuurlijke macht steeds beter zichtbaar. Dit proces van zichtbaar maken van bestuurlijke macht en wanprestaties bereikt zijn piek begin 2020 ( Saturnus conjunct Pluto in Steenbok. ) Het net van bestuurlijke macht lijkt zich te sluiten, maar is dat wel zo? Deze maand heeft een magische Mars in Tweelingen 7de huis ( OOB ) en Mars is verbonden met demonstraties, doorpakken en daadkrachtig handelen met magische resultaten. Als je het maar aangaat vanuit communicatie en verbinding.  

Intern orde op zaken stellen

Deze twee harde krachten zijn beide van vooruit (direct) lopend, afgelopen weken terug (retrograde) gaan lopen. ( Voor Pluto gebeurde dit op 24 april tot begin oktober en voor Saturnus op 29 april 2019 tot half september. ) Dit betekent dat deze dwingende bestuurlijke macht/kracht zich naar binnen richt. Op collectief niveau betekent dit dat bestuurders de bal terug gekaatst krijgen om intern orde op zaken te stellen. Ook hier is de kracht van naar buiten gerichte bestuurlijke macht nu naar binnen gekeerd. Voor ieder persoonlijk betekent dit dat met deze nieuwe Maan in het 1ste huis, het lichaam vraagt om het in eigendom nemen van je bestaan. Maar ook om te stoppen met jezelf met hardheid over je grenzen te jagen of jezelf juist te veel te begrenzen en in ‘de tang’ te houden. De energie gaat naar binnen om daar helder te maken hoe jij omgaat met jezelf.  

Oude lichamelijke kwalen

De intense zachte goddelijke stroom integreert voor wie daar aan toe is meer en meer in het fysieke lichaam. Dit brengt op nieuwe niveaus oude lichamelijke kwalen omhoog om diep geheeld te worden. Deze kwalen waren vaak al vroeg in je leven aanwezig of spelen al vele levens een rol. Vaak juist als je voelt dat je eindelijk gaat stromen waarvoor je geboren bent en dus helemaal je leven in eigendom hebt genomen, dan melden deze oude kwalen zich. En er zijn nogal wat oordelen over ziek zijn in het spirituele veld ( overleving/Priapus in Maagd ). Deze oude kwalen hebben jou iets te vertellen en achter deze laatste kwalen (of eigenlijk erdoorheen) zit een diamant verscholen. Deze kracht is jouw persoonlijke sleutel tot totale autonomie en authenticiteit tot in de kern van iedere cel, DNA en iedere vezel. ( Diamant conjunct Saturnus, zuidelijke Maansknoop en Pluto. )

Zuivere voeding

Zuivere voeding is hierin vaak ook noodzakelijk om de laatste averij die we opgelopen hebben door het leven in de dualiteit van de Matrix te neutraliseren en helen. In overleving wordt je voeding een gevangenis, een polarisatie van goed en fout voedsel en voel je je slachtoffer. Maar als je dat waar je lichaam goed op reageert in eigendom neemt, als een innig verbond met je lichaam om te kunnen helen, dan gebeurt dit vanuit liefde en kan de helende kosmische stroom en oerstroom uit de Aarde optimaal integreren. Dat is liefde en dus geen beperking. ( Priapus in Maagd in 8ste huis NM mei 2019 )

Onvoorwaardelijke eenheid

De zwarte Maan is net helemaal Vissen in gegaan ( ook de gecorrigeerde zwarte Maan. ). Vissen is in haar goddelijke octaaf de energie van het universele, synchroniciteit, het energetische, spirituele (paranormale),  collectieve processen (verbinden van verschillen bij bijvoorbeeld virussen/vaccinaties in een groter goed) en eenheid. We worden in deze periode tot begin maart 2020, gestimuleerd en geïnspireerd om de eenheid toe te laten in ons leven en deze kracht te integreren in onszelf. Eenheid kan pas integreren als er onvoorwaardelijkheid is en dat is een flinke uitdaging. Dat betekent dat alles er mag zijn, dat we in het hier en nu alles nemen zoals het komt. Niet om er in te zwelgen of het voor altijd zo te houden, maar om het te aanvaarden, te omarmen. Als dat lukt, dan ontstaat er liefde en innerlijke rust en openen zich nieuwe mogelijkheden, zelfs in uitzichtloze situaties.

Oerkracht

De super zachte energie van onze Godsvonk, Wezensessentie is afgelopen maand nog duidelijker en dieper in het fysieke lichaam gekomen. De volle maan van april was daarin een diepe transformator en een flinke uitdaging. De goddelijke stroom (zwarte Maan) die nu helemaal in Vissen is gekomen vraagt om verdere integratie en dus ook om onvoorwaardelijkheid. In verbinding met de Aarde roept deze zachte kracht van je Kern een instinctieve oerkracht op. Dit is een warme stevige stroom die absolute zelfbeschikking eist. Deze oerkracht opent super scherpe waarneming en weet in een nanoseconde waar jijzelf, situaties en mensen jou ondermijnen. 

Onoverwinnelijke Kosmisch Mens

Deze instinctieve oerkracht lijkt in eerste instantie een kolkend wild, grof, vuur (drakenenergie) dat niet te hanteren is en misschien zelfs vernietigend, maar deze oerkracht komt als een geschenk. Deze oerkracht kan wel ontvangen worden als de superzachte kosmische kracht van jouw Kern (Wezensessentie) in het lichaam aanwezig is. Dan kunnen deze twee stromen integreren: de oerkracht van de Aarde en de lichtkracht van de kosmische Wezensessentie. Dit zijn nieuwe lagen van integratie van deze krachten. Dit is het kosmische Heilige Huwelijk op een nieuwe laag van ons bestaan en de geboorte van de onoverwinnelijke ‘Kosmische Mens’. ( zwarte Maan in Vissen 2de huis. )  

Vertrouwen voor de persoonlijkheid

Vanuit onvoorwaardelijkheid en vertrouwen van de stroom kan deze integratie plaatsvinden. De nieuwe Maan staat in Stier, het dierenriemteken van vertrouwen, veiligheid en rust. Deze staat ook nog in het 4de huis tijdens de nieuwe Maan, wanneer de nieuwe informatie binnenkomt voor de komende Maan(d) tot aan de volgende nieuwe Maan. Het 4de huis is ook verbonden met de Aarde. De integratie van deze stromen gaat voorbij de persoonlijkheid en vraagt op dus op het niveau van de persoonlijkheid onvoorwaardelijk vertrouwen om deze krachten met succes te kunnen integreren. ( Loslaten van controlerende krachten van het ego is zuidelijke Maansknoop conjunct Saturnus en Pluto in Steenbok, naar noordelijke Maansknoop in Kreeft conjunct zwarte Zon in 8ste huis. )   

Magische Mars

Mars is heerser van Cheiron de kosmische wond, die nu tot in 2027 in Ram staat. En nu staat Mars in oppositie met Jupiter. Jupiter staat zelfs op de Ascendant tijdens de nieuwe Maan op 4/5 mei 2019. Hier is die oerwoede mee verbonden. Mensen hebben een kort lontje en met deze nieuwe Maan krijg je de gelegenheid om deze intense boosheid te helen en in liefde te integreren in jezelf. Mars staat Out of Bounds (Noord) en dat betekent dat Mars nu in staat is om zeer bijzondere magische situaties tot stand te brengen. Zoals de integratie van oerkracht met het kosmische licht in jezelf, wat een magische kracht, stevigheid en manifestatiekracht mogelijk maakt. Dit opent ook allerlei andere magische mogelijkheden voor alles wat verbonden is met Mars, zoals het mannelijke in de breedste zin (in en buiten jezelf), handelen, sportprestaties en daadkracht. Voor het lichaam is Mars verbonden met de Gal en de kaken. ( Mars in Tweelingen OOB op descendant oppositie Jupiter in Boogschutter op de Ascendant )  

Van overleven naar magie

Het lijkt erop alsof het opnieuw een pittige maand gaat worden met veel transformatie en loslaten. ( Zwarte Maan in Vissen 2de huis en Priapus in het 8ste huis. ) Als je overal ‘leeuwen en beren’ ziet, te kritisch bent (oordelen) het denkt te weten (hoofd/mind) of het te goed wilt doen, dan is het overlevingsmechanisme bezig. ( Priapus in Maagd 8ste huis. ) Dan kan het voelen alsof alles uit elkaar valt en niets wil lukken, er zit geen samenhang in wat je waarneemt. Het grotere plaatje is niet zichtbaar wanneer je hierin vast zit. Je komt pas los van de kritische, oordelende, gefragmenteerde situatie als je loslaat en je verbindt met je gevoel, naar binnen gaat, om te luisteren naar de inhoud van de boodschap. ( zwarte Zon in Kreeft conjunct noordelijke Maansknoop 7de huis. ) Dan kan het grotere plaatje pas zichtbaar worden en komt er een stroom opgang die je het antwoord brengt. Het is het openen van de weg van ‘the Fool’ van de tarot (kaart nummer 0), het niet weten en het ook niet hoeven te weten leidt je de oplossing, die dan op een magische manier stap voor stap ontvouwt. ( zwarte Maan in Vissen )     

Tarot met links boven The Fool, kaart 0

Nieuwe magische basis

Dit is de maand waarin je een basis kunt gaan bouwen voor jezelf, waar je vanuit eenheid, in samenwerking met de goddelijke stroom kunt bestaan. Het financiële gebied is deze maand iets wat veel onder de aandacht komt en waarin een nieuwe magische weg gevonden mag worden. ( 2de huis. ) Laat los en laat je verrassen. De stroom van ‘The Fool’ de 0 kaart van de tarot kan je de juiste stroom tonen. Met deze astrologische stand kun je het niet bedenken, het ontstaat onder je handen op een magische manier.  

**Horoscoop Nieuwe Maan mei 2019: 04 mei 2019 22:45:25 GMT Greenwich.

Heb het goed…
©Manuela van der Knaap

LAATSTE NIEUWS:

De agenda staat weer gevuld helemaal klaar voor een boeiend en bloeiend najaar. Neem even een kijkje, misschien zit er iets voor je bij.

MINERAAL VOOR DIT MOMENT: De Rozenkwarts met Titanium is vanaf 7 december weer leverbaar. Bestel nu alvast jouw exemplaar…

SPECIALE AANBIEDING VOOR DE FEESTDAGEN: hele mooie heldere Middel & Grote SELENIETLAMPEN voor een super lage prijs…

ER ZIJN NIEUWE CHRYSOCOLLA JUMBO’S EN KLEINE TROMMELSTENEN EN PLAKJES BESCHIKBAAR… (1-12-2021)Heel het gat in je persoonlijkheid en lage eigenwaarde…

KRIJG ALLE BERICHTEN VIA TELEGRAM BINNEN: Mijn telegramkanaal vind je door te zoeken in Telegram op ‘Inzichten.com nieuws 2.0’ (astrologische artikelen iedere nieuwe en volle Maan, YouTube video’s en elektromagnetische update meldingen als er verstoringen zijn en de link naar het artikel op de website.)  Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Bekijk mijn eerste videobericht over de processen voor het komende jaar (Zonsverduistering van 10 juni 2021). https://youtu.be/IVeA5eSW8zU

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

17 december 2021
09:45 - 18:00
Geen evenementen gevonden!

Meest recente berichten

Geplaatst op 17 november 2021

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Deel deze post op social media

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

Dit vind je misschien ook interessant

In dit artikel lees je over de totale Eclips en 2022. Er is een grote omkering in het bewustzijn en ons lichaam die nu bezig is. Het parallel tussen de tweede wereldoorlog en deze tijd en hoe de magische stroom van het kosmisch hart in het komende jaar voor bijzondere situaties zal zorgen. Ook staat dit artikel weer bol van de actuele, inspirerende en bewustmakende video’s. Ik wens je veel lees en kijk plezier…
We staan op een belangrijk kruispunt en doorgang naar het nieuwe tijdperk van Waterman. Daarin maken we nu innerlijk en in de wereld pittige tijden mee met hele diepe transformaties. De komende maand krijgen het mannelijke en vrouwelijke daarin een speciale rol. Lees in dit artikel wat deze processen zijn waar we nu doorheen gaan, op persoonlijk niveau en voor het massabewustzijn.
n dit beknopte artikel lees je over het gevecht en heling van het ego en het lichaam rond deze volle Maan en hoe dit de doorgang geeft om te gaan bouwen aan het nieuwe, dat nu een vlucht zal gaan nemen. Ook het overlevingsmechanisme staat in dit artikel beschreven en de beweging in het collectief. Ik wens je veel leesplezier…

Plaats een reactie