‘Intense verschuiving’

De nieuwe maan van 7 november 2018

Dit astrologische artikel gaat over de enorme verschuivingen die we deze maand te verwerken krijgen in onszelf en in de wereld. In dit artikel staat informatie over de nieuwe Maan van 7 november 2018 en wat deze maand en zelfs de komende maanden en jaren actueel is. Je kunt lezen over opnieuw versnelling en vernieuwing, gevoelens een podium geven, het werkelijk innerlijk gevoed worden, voeding en de Bourgondiër, geïnspireerde (universele) communicatie, energetische communicatie en telepathie, het grotere plaatje zichtbaar maken, plezier en geluk en liefde.

Veel verschuiving

Deze nieuwe Maan van 7 november 2018 in Schorpioen brengt veel verschuivingen met zich mee. Schorpioen is sowieso een dierenriemteken dat voor transformatie staat. De energie van Schorpioen kan angsten omhoog brengen en als deze ontvangen kunnen worden ( Stier invloeden oppositie ) en er mogen zijn, dan is de transformatie een feit. De belangrijkste verschuiving astrologisch gezien is van Uranus naar een nieuw teken. De andere grote verschuiving is van de noordelijke Maansknoop, die vanaf april 2017 door Leeuw ging, en ons de drang gaf om onszelf naar buiten te brengen. Deze kracht gaat nu in Kreeft lopen en gaat in een beweging waarin zich alles naar binnen ontwikkelt en ons gevoel en behoefte aan sfeer aandacht vragen. Dit kan voelen als een vreemde switch die je nu moet maken in jezelf en in je leven. Wat dit allemaal verder inhoudt beschrijf ik hieronder.

Energetische verschuivingen

De ervaring tijdens de nieuwe Maan die ik heb ervaren met de ‘Online Activatie & Meditatie’ was zeer intens. De collectieve energie liet zich door de wisseling van een aantal belangrijke energieën ervaren als zeer verwarrend, tegenstrijdig, onrustig en ongeduldig. Het was nodig om weer opnieuw in evenwicht te komen. Er werden ook nieuwe facetten geopend van het multidimensionale energiesysteem voor de ‘goddelijke’ lagen ( plasma lichaam ) en de lagen van de persoonlijkheid. Hierdoor ontstond veel meer stabiliteit, rust en bewustzijn. De liefde van het hart kan nu veel dieper in het lichaam, in de stof komen en door de persoonlijkheid heen werken. Met de nieuwe Maan wordt de nieuwe energie van de komende maand binnen gebracht, die zich dan vervolgens gedurende de maand verder ontvouwt en wordt geïntegreerd. In het verlengde van deze energie hebben we deze maand ook de activatie van de 11-11-11 ( 2018 ) poort, verbonden met heel veel vernieuwing en daarmee werd de energie van de nieuwe Maan ook op andere lagen geopend en verankerd. Omdat de verschuiving van energieën zo enorm is deze maand, kan het zijn dat het moeite kost om weer in evenwicht te komen. Besteed aandacht aan meditatie, ontspanning en in het nu zijn om je energiesysteem de ruimte te geven om opnieuw te kalibreren.

Snelheid en vernieuwing van Uranus

Uranus is op de dag van deze nieuwe Maan van de stabiliserende Stierenergie naar de vernieuwende Ram teruggelopen. Alles wat je aan vernieuwing in jezelf in gang had gezet de afgelopen jaren, wordt de komende tijd echt tot manifestatie gebracht. Uranus is voorlopig voor de laatste keer weer terug in Ram tot 7 maart 2019. Vanaf mei 2010 is de sneltrein van vernieuwing van Uranus in Ram, over ons heen gekomen. In deze periode is alles vernieuwd en inmiddels is niets meer zoals het was. Tussen mei 2018 en nu stond Uranus in Stier en kon alle vernieuwing wat meer in de stof komen en stabiliseren. Maar nu kunnen we ons opmaken voor de laatste implementaties van vernieuwing. Dit geldt zowel voor jezelf in je eigen leven, waar niets meer is wat het was, als ook in de wereld om ons heen. De discussies laaien weer op rondom vernieuwingen met robotisering, 5G en andere technologische hoogstandjes. Uranus in Ram brengt weer opnieuw versnelling van alles, soms zo snel, dat je mee moet en je daarvoor helemaal uit je comfortzone moet.

Innerlijk gevoed

De afgelopen 1,5 jaar was er veel nadruk op het naar buiten zichtbaar maken van jezelf. Een combinatie van de vernieuwing van Uranus in Ram en de Noordelijke Maansknoop in Leeuw daagde je uit om nieuwe paden in te slaan en jouw creatieve energie te laten stromen, jezelf mogelijk ook doormiddel van je eigen bedrijf zichtbaar te maken. De noordelijke Maansknoop is in de horoscoop de richting aangever van alle energie en wat er ontwikkeld wil worden. Vanaf nu tot 6 juni 2020 staat de noordelijke Maansknoop in Kreeft en komt er een nadruk op jouw binnenwereld, het innerlijk, de gevoelens en emoties. Maar dus ook interne focus, praktisch in je leven naar binnen gericht, je eigen innerlijke huishouding, zoals in het gezin, de sfeer in huis of elders, gezelligheid, familie; hierdoor word je innerlijk ook gevoed. Ook voeding, het innerlijke van de mens, het bourgondische krijgt in praktische zin weer meer aandacht. De komende 1,5 jaar kan de energie van de Maan veel krachtiger worden ervaren. En voor bedrijven komt de focus te liggen op de back-office; met de vraag is alles intern goed geregeld en welk gevoel communiceer je naar buiten met je bedrijf.

De komende maan(d)

De energie van jezelf op de kaart zetten blijft actueel ( Priapus in Leeuw 5de huis) , al dan niet vanuit het ego, want dat is het scherpe randje van de Leeuw energie. Maar er komt nu een focus bij die aandacht vraagt voor hoe het voelt wat je naar buiten brengt; voedt het je of trekt het je leeg.

Geïnspireerde communicatie

Mercurius in Boogschutter gaat in de komende maand vanaf 16 november tot 6 december retrograde lopen en dat geeft voor velen nogal wat communicatie verstoringen, maar dat kan alleen als je niet verbonden bent met wat er innerlijk speelt. Retrograde Mercurius vraagt namelijk altijd om het naar binnen gaan met de communicatie en dus intern te communiceren. Is dat in orde, dan ervaar je geen problemen met de Mercurius energie, zoals communicatie, informatie, verkeer, beweging ( o.a. afspraken maken ), kennis enzovoort. Dus ook hier is een tegenstrijdige energie, waarvan een deel naar buiten wil ( boogschutter ) en een ander deel, de retrograde beweging, naar binnen wil. Wat kan stromen is geïnspireerde communicatie, verbonden met het innerlijk en jouw gevoelens.

Spirituele inspiratie

Ook staat Mercurius vierkant met Neptunus in Vissen dus het is een prachtige tijd om spirituele inspiratie naar buiten te brengen. Er is echter een kanttekening; het kan ook zo zijn, dat er illusie en vervorming sluipt in wat je ervaart en naar buiten brengt. Een vierkant verbinding geeft spanning, maar dat kan ook gezonde spanning geven, die maakt dat het aandacht blijft vragen. Het kan zijn dat als deze vierkant verbinding weer ontbonden wordt na 22 november, dat pas op dat moment echt goed zichtbaar wordt wat je gecreëerd hebt. Deze astrologische stand geeft ook mogelijkheden om het grotere plaatje, het universele in alles te communiceren, universele taal misschien, waardoor zaken zoals energetische en telepathische communicatie worden extra geactiveerd.

Pluk de sterren

En dan staat Mercurius ook nog eens Out Of Bounds ( noord ) tot 21 november, maar ook tijdens de nieuwe Maan en deze kwaliteit werkt dus de hele maand door. Dit betekent dat Mercurius buiten de normale paden treedt en verder kan reiken dan de Zon, buiten het ‘dagbewustzijn’. Daarmee kun je met je inspiratie in potentie de sterren plukken. Deze astrologische stand laat zien dat het mogelijk is om op het gebied van communicatie buiten de normale paden te treden en op buitengewone onnavolgbare hoogte te functioneren met deze kwaliteit. Zoals met informatie, communicatie, kennis, kennis over het universele en vervoer, misschien wel iets rondom de ruimtevaart en UFO’s of buitenaardse zaken.

Gevoelens op het podium

Met de nieuwe Maan van 7 november tot 17 november staat de noordelijke Maansknoop in twee dierenriemtekens. Door de nieuwe Maan blijft dit thema de hele maand tot de volgende nieuwe Maan op 7 december actueel. De noordelijke Maanknoop staat in Leeuw ( true Node ) en in Kreeft ( gecorrigeerde ). De noordelijke Maansknoop geeft in de horoscoop aan waar de energie zich naartoe ontwikkelt. Dus ook hier weer die gemengde gevoelens, want de energie wil naar buiten en naar binnen tegelijk. Gevraagd wordt om een combinatie te maken en daarmee de gevoelens een podium te geven en zichtbaar te maken en deze eventueel te ervaren met muziek of op andere creatieve manieren.

Liefde

En met Venus net terug in Weegschaal en retrograde wordt de verbinding in de liefde gezocht. Allereerst in de liefde met en naar jezelf. Retrograde Venus in Weegschaal vraagt ons te onderzoeken hoe het is gesteld met het hart en onze vrouwelijke energie.

Plezier en geluk

#MeToo is uitgeraasd nu Jupiter op 9 november ( 2 dagen na de nieuwe Maan ) van Schorpioen naar Boogschutter is gegaan. Ook hier opnieuw een verschuiving van een energie die vanaf oktober 2017 erg aanwezig was en veel heeft geheeld rondom de Schorpioen thema’s, zoals seksualiteit, maar ook durven loslaten en transformeren. Nu met Jupiter in Boogschutter, mogen we onderzoeken hoe het gesteld is met ons enthousiasme, inspiratie, positiviteit, plezier en geluk. De helende energie van Jupiter zal deze kwaliteit het komende jaar weer meer in ons en onze wereld vrijmaken. Maar ook vuur dat omslaat in depressie, overdrijven en pushen zijn aan de orde om geheeld te worden. Jupiter gaat door Boogschutter tot 3 december 2019.

Ik wens je een goede maand toe, met veel verandering en dynamiek.

© Manuela van der Knaap

LAATSTE NIEUWS:

De agenda staat weer gevuld helemaal klaar voor een boeiend en bloeiend najaar. Neem even een kijkje, misschien zit er iets voor je bij.

MINERAAL VOOR DIT MOMENT: De Rozenkwarts met Titanium is vanaf 7 december weer leverbaar. Bestel nu alvast jouw exemplaar…

SPECIALE AANBIEDING VOOR DE FEESTDAGEN: hele mooie heldere Middel & Grote SELENIETLAMPEN voor een super lage prijs…

ER ZIJN NIEUWE CHRYSOCOLLA JUMBO’S EN KLEINE TROMMELSTENEN EN PLAKJES BESCHIKBAAR… (1-12-2021)Heel het gat in je persoonlijkheid en lage eigenwaarde…

KRIJG ALLE BERICHTEN VIA TELEGRAM BINNEN: Mijn telegramkanaal vind je door te zoeken in Telegram op ‘Inzichten.com nieuws 2.0’ (astrologische artikelen iedere nieuwe en volle Maan, YouTube video’s en elektromagnetische update meldingen als er verstoringen zijn en de link naar het artikel op de website.)  Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Bekijk mijn eerste videobericht over de processen voor het komende jaar (Zonsverduistering van 10 juni 2021). https://youtu.be/IVeA5eSW8zU

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

17 december 2021
09:45 - 18:00
Geen evenementen gevonden!

Meest recente berichten

Geplaatst op 17 november 2021

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Deel deze post op social media

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

Dit vind je misschien ook interessant

In dit artikel lees je over de totale Eclips en 2022. Er is een grote omkering in het bewustzijn en ons lichaam die nu bezig is. Het parallel tussen de tweede wereldoorlog en deze tijd en hoe de magische stroom van het kosmisch hart in het komende jaar voor bijzondere situaties zal zorgen. Ook staat dit artikel weer bol van de actuele, inspirerende en bewustmakende video’s. Ik wens je veel lees en kijk plezier…
We staan op een belangrijk kruispunt en doorgang naar het nieuwe tijdperk van Waterman. Daarin maken we nu innerlijk en in de wereld pittige tijden mee met hele diepe transformaties. De komende maand krijgen het mannelijke en vrouwelijke daarin een speciale rol. Lees in dit artikel wat deze processen zijn waar we nu doorheen gaan, op persoonlijk niveau en voor het massabewustzijn.
n dit beknopte artikel lees je over het gevecht en heling van het ego en het lichaam rond deze volle Maan en hoe dit de doorgang geeft om te gaan bouwen aan het nieuwe, dat nu een vlucht zal gaan nemen. Ook het overlevingsmechanisme staat in dit artikel beschreven en de beweging in het collectief. Ik wens je veel leesplezier…

Plaats een reactie