Kosmische Astrologie, DEEL 3

Deze maand gaan we weer verder met de beschrijving van de mogelijkheden die astrologie te bieden heeft. In het decembernummer is uitleg gegeven over de achtergrond van de “Kosmische Astrologie”. Nu de praktische uitwerking van de “Kosmische Astrologie” en de kernkwaliteit in het dagelijkse leven. Maar wat is nu de kernkwaliteit ?

Zoals in het decembernummer al beschreven staat is de kernkwaliteit een uiting van jouw wezensenergie, de Godsvonk. De Godsvonk is een aspect van de Bron. Vanaf de oerknal ben je dit specialisme aan het ontdekken en delen. De kernkwaliteit is wie je in wezen bent in deze schepping, in vele levens en existenties. Deze wezensenergie van de Godsvonk of kernkwaliteit zetelt in het lichaam in de thymusklier vlak boven het hartchakra en wordt ook wel het ‘hoger hart’ genoemd. Als de wezensenergie zich aandient voel je beweging en / of tintelingen in de thymusklier. Je kunt ook druk ervaren en soms kan het integreren van de wezensenergie in de thymusklier zelfs pijnlijk zijn. Een ander ankerpunt van de wezensenergie in het lichaam is de hara ( drie vingers onder de navel ).

De wezensenergie komt naar buiten in het dagelijkse leven als een kernkwaliteit, een specialisme van een kwaliteit die bovennatuurlijk is. We zouden het goddelijk kunnen noemen. Het is een kwaliteit van ZIJN, die door de mens heenwerkt en waar je met het verstand niet bij kunt. Ook kun je het niet oproepen, het is er of het is er niet. Het werkt d.m.v. een diep weten. De kernkwaliteit schept altijd eenheid en laat je diep en intens geluk en vrede ervaren.

De kernkwaliteit in je leven

Hoe ziet zo’n kernkwaliteit er nu praktisch uit in je dagelijks leven?

  • Het kunnen waarnemen hoe jijzelf en anderen hun bewustzijn gebruiken in verbindingen en dus ook niet gebruiken.
  • Vanuit de energie van het (goddelijke) mannelijke, weten hoe je spontaan op een steeds unieke manier kunt handelen en daarmee constant nieuwe paden opent als pionier in een organisatie of bijvoorbeeld basiswaarden zichtbaar maakt.
  • Balans en harmonie brengen in het onderbewuste, de losse polen in de dualiteit verbinden, waardoor spanning in het onderbewuste verdwijnt. Zowel in mensen als op beschadigde plaatsen van onze planeet Aarde en in al het ander waar verbinding mee aangegaan wordt.
  • Transformatie opgang brengen, waar de voortgang / evolutie stilstaat. Dus door afbraak wat niet meer dient, opbouw weer mogelijk maken. De één doet dit door te confronteren in het contact en de ander doet dit door het laten zien van basisvoorwaarden die afwezig zijn of het juist bewustmaken van de benodigde basiswaarden. Beroepen als interim of crisismanager zijn hier dan voorbeelden van. Maar er kan ook door bijvoorbeeld klank transformatie in gang gezet worden.

De Kernkwaliteit is wie je in wezen bent

  • Geïnspireerd zijn om zorg te hebben voor de cultuur of het scheppingsplan en met dit enthousiasme en een heldere alomvattende filosofie een structuur helder maken met nieuwe basiswaarden die het geheel dienen.
  • Het universele waarnemen in het leven en dit door middel van film of bewustmakende tekst zichtbaar maken.
  • Steeds opnieuw spel creëren in bijvoorbeeld workshopvorm die mensen uitnodigt om vanuit hun kern te leven op een speelse en vrije manier. Of hen direct in deze kern brengt.

Verlangen

Er zijn ervaringen geweest van de wezensenergie waarin jij jouw specialisme ( kernkwaliteit) in haar goddelijke eenheid totaal beleefde. Er is een diep verlangen naar het opnieuw beleven van deze eenheid, want dit is wie je in Wezen bent. Dit verlangen van de Ziel is bij iedereen aanwezig. Bij de één intenser en bewuster dan bij de ander, maar verlangen naar het beleven van de kernkwaliteit (Zwarte Maan) is onze allerdiepste vaak onbewuste drijfveer in het leven.

Afsluiten van de kernkwaliteit

Gezond verlangen herinnert je aan het leven vanuit je kernkwaliteit. Dit maakt dat we willen en kunnen groeien. De kernkwaliteit wordt meestal ongemerkt toch al geleefd, door de één wat meer dan de ander. Meestal is er tot het 4de uitlopend naar het 7de levensjaar een natuurlijke verbinding met de wezenskern. Rond deze leeftijdsluiten de meeste kinderen hun verbinding met de Bron af, passen zich aan om niet steeds opnieuw afgewezen te worden in wie ze in Wezen ZIJN. De kernkwaliteit uit zich in eenheid en wordt vaak niet herkend of gewaardeerd in een omgeving die in dualiteit leeft. Na een periode van verwarring komen kinderen dan totaal in overleving terecht. Bij speciale standen van de kernkwaliteit vindt het sluiten en afwijzen van de wezenkern niet plaats. Dan treedt er vaak vervorming op om de pijn van de afwijzing, het niet herkend worden of geen aansluiting kunnen vinden met je kernkwaliteit dragelijk te maken. Het loslaten van de kernkwaliteit en het leven vanuit overleving was tot nu toe vaak een noodzaak om te kunnen integreren in de gemeenschap. Je ziet nu dat de ‘nieuwetijdskinderen’ vaak niet meer deze weg van integratie hoeven te gaan. Doordat ouders en anderen in hun omgeving de kernkwaliteit waarnemen en het kindje kunnen en willen ondersteunen in het integreren van deze kwaliteit op Aarde.

Jij bent de regisseur van je leven

Potentiële momenten van groei

Het leven brengt je transformatiemomenten, waardoor de wezenskern weer geopend kan worden en je steeds meer en meer vanuit de kernkwaliteit kan gaan leven. Het overleven wordt dan stukje bij beetje omgezet in aarding van de wezenskern in een specialisme, een kernkwaliteit. Deze persoonlijke transformatiemomenten kunnen gevonden worden in de psychologische astrologie en brengen je op een natuurlijke manier meesterschap in de materie. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Om werkelijk je diepste drijfveren te kunnen neerzetten, heb je de innerlijke autoriteit en vormkracht van Saturnus nodig. Deze kracht krijgt haar update en groeimomenten rond je 29/ 30ste, 58/ 60ste en 87/ 88ste levensjaar.
  • Pluto is de wachter op de drempel om te kunnen leven vanuit de ZIJNskracht van de kernkwaliteit. Pluto leert je te leven vanuit acceptatie en overgave en macht en onmacht te laten varen. Je niet meer aan te passen aan de ander of de ander te willen veranderen. De belangrijkste Pluto transformatie is tegenwoordig actief tussen het 35ste en 38ste levensjaar.
  • De kosmische wond van Cheiron vindt activatie en daar in heling wanneer ze weer op en tegenover het geboortepunt is gekomen in de horoscoop. Alleen de terugkeer op het geboortepunt is voor iedereen hetzelfde moment in het leven, namelijk rond het 49ste en 50ste levensjaar, het andere moment is voor iedereen verschillend. Het alchemistische transformatieproces van Cheiron zet de wond van schuld en schaamte om in wijsheid. De angst ontstaan door ervaringen opgedaan tijdens het afdalen in de dualiteit voorbij, waardoor het gebruiken van de kernkwaliteit niet meer wordt gevreesd.

Vrije wil

Voorop in al deze transformatieprocessen staat de vrije wil. Jij bent de regisseur van je leven, maar het leven helpt je daarbij een handje, door je momenten voor grote potentiële groei te brengen. Maar alleen jij kunt bepalen hoe je in deze processen zult staan.

De belangrijke transformatiemomenten in een mensenleven en wijsheid uit de psychologische astrologie, ga ik vanaf volgende maand uitdiepen en delen in deze column.

Heb het goed… 

©Manuela van der Knaap  

Publicatie spiegelbeeld maart 2009. Door de pdf bijlage van dit artikel te openen krijg je de oorspronkelijke weergave in Spiegelbeeld te zien.

LAATSTE NIEUWS:

De bestellingen worden 1x per week verzonden. Bestel je voor dinsdag 16:00 uur, dan worden je bestelling dezelfde week verzonden. (Meestal op woensdag of donderdag afgegeven bij DHL.) Als de gelegenheid het toelaat worden de bestellingen van woensdag en/of donderdag ook verzonden in dezelfde week, maar geen garantie dus als je besteld na dinsdag 16:00 uur. Neem een kijkje in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. De laatste zijn de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke).

NIEUWE VIDEO over de Totale Super Nieuwe Maan Eclips van maandag 8-4-2024:https://www.youtube.com/watch?v=tmctzGBV_u0

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Podcasts op mijn YouTube kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0  https://www.youtube.com/watch?v=N1oJIvxLaF4

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars en de nieuwe online workshop ‘SCHEPPING EN ZO…’ waar ik mijn levenswerk met je deel. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

Er wordt een nieuwe website gebouwd met veel technische verbeteringen, een optimale mobiele versie en een lichtere kleur regenboog-achtergrond. Het is helaas nog niet gelukt om de website te verhuizen naar de nieuwe versie. Dus je ziet  nog de oude omgeving. De nieuwe versie komt zo snel als verantwoord is online.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Meest recente berichten

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Deel deze post op social media

Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Pinterest

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

Dit vind je misschien ook interessant

Over de intense transformatie waar we sinds de eclipsen van oktober 2023 doorheen gaan. We zijn in een grote transitie gekomen, een naar een nieuwe ruimte voor het leven op aarde. Dit zal ook in 2024 nog aan de orde zijn. Lees waarom alles nu zo intens is en de oude patronen zo heftig opspelen, maar lees ook wat je eraan kan doen.
Dit artikel is een special over Pluto in Waterman, omdat we nu de intense transitie daarvan meemaken, laat ik je de zien wat er allemaal in beweging komt, want dat is super veel. Het artikel geeft inzicht in de reis van ons bewustzijn en het ontstaan van het Watermantijdperk. Maar ook praktisch over de veranderingen in de maatschappij en je dagelijks leven voor de komende 20 jaar. Onderaan het artikel kan je lezen over de actuele processen voor de komende maand van de nieuwe Maan in Waterman van zaterdag 10 februari 2024, die de kracht van Pluto in Waterman helpen kanaliseren.
Er was een mega uitbarsting op de Zon op oudjaaravond rond 22:30 uur met een X-5.01 zonnevlam vanaf de rand van de Zon. In dit artikel neem ik je mee en laat ik je zien wat er wel klopt over de activatie van deze extreme zonnevlam. Ik hoop op een simpele manier gestaafd met feiten iets te kunnen bijdrage aan een stukje realiteitszin rondom deze mega-blast van de Zon. Met uitleg met grafieken (met video), feitelijke en over wat er in jou gebeurd tijdens zo’n grote uitbarsting, de trillings- en bewustzijnsverhogingen. Lees meer…

Plaats een reactie