Leven van het Watermanprincipe

Activatie van het Watermanprincipe

Deze maand bespreken we het Watermanprincipe, dat nu zeer actief is als voorbereiding voor het intreden van het Watermantijdperk. Deze kracht van vrijheid, gelijkwaardigheid en broederschap laat zich nu heel krachtig voelen.

Het was de bedoeling deze maand te starten met het beschrijven van transformatieprocessen in een mensenleven. Doordat er nu zeer veel in beweging is op het gebied van het Watermanprincipe en -tijdperk, heb ik hier de voorkeur aan gegeven. In het meinummer van de volgende maand bespreken we de belangrijke transformatiemomenten van Saturnus op je levenspad.

Watermantijdperk

Er is een grote samenstand van planeten in het dierenriemteken Waterman op dit moment. Deze samenstand van planeten was al enige tijd aan het opbouwen en kwam tot een maximum hoeveelheid planeten in Waterman in februari /maart 2009. Vooral zons- en maansverduisteringen die in 2008 en 2009 in het dierenriemteken Waterman vielen zijn belangrijk voor het collectieve proces van groei naar het Watermantijdperk toe. De waarden van het eenheidsbewustzijn van Waterman zijn broederschap, gemeenschapszin, sociaal besef en samenhang, helderheid, bewustzijn, waarheid, genialiteit, de Geest, activatie van licht ( kundalini ), verlichting, vrijheid, uniciteit, vernieuwing ( alles steeds opnieuw en fris in het moment bezien ) en gelijkwaardigheid.

Leef vanuit de wetten van eenheid, dan zal de opbouw en activering van het Watermanprincipe een geweldige ervaring zijn van broederschap en vrijheid

Intensivering

Een intensivering van de activatie en integratie van het Watermanprincipe is met een krachtige aanzet begonnen met de zonsverduistering van 7 februari 2008. *1* Daar kun je over lezen in het artikel ‘Waarden in revisie‘ . Dit was voor mij astrologisch bekeken het echte startpunt voor activatie van het Watermanprincipe. De maansverduistering van 16 augustus 2008, activeerde het Watermanprincipe in het onderbewuste en maakte de kredietcrisis zichtbaar. *2*

Heling

De ringvormige zonsverduistering van 26 januari 2009 liet weer een grote samenstand van planeten zien. *3* Deze samenstand laat een diepe heling zien van het Watermanprincipe. Dus herstel van gelijkwaardigheid, vrijheid en bewustzijn. Mensen voelen nu de drang om zich met deze Watermanprincipes te verbinden. De zonsverduistering van 26 januari 2009 was extreem lang. 7 minuten en 51 seconden. Daardoor heeft deze activeringen heling van het Watermanprincipe bijna 8 jaar krachten invloed.

Ongrijpbaar

De maansverduistering van 9 februari 2009 laat opnieuw transformatie van waarden en waardesystemen zien. *4* Een samenstand van Neptunus met de Zon en de heerschappij van Neptunus in deze eclips, laat zien dat transformatie naar nieuwe waarden van eenheid van het Watermanprincipe op een ongrijpbare manier zal gaan, bestuurd vanuit het kosmischeniveau. Leef je vanuit de wetten van eenheid, dan zal de opbouw en activering van het Watermanprincipe een geweldige ervaring zijn van broederschap en vrijheid.

Een maansverduistering laat haar imprint achter in het onderbewuste en zet daarin van alles in gang zowel op het persoonlijke als in het collectieve niveau. Zowel de laatste zons- als maansverduistering nodigt ons uit om verbinding aan te gaan met het Watermanprincipe. In het nieuws uiten vele vrijheidstrijders (bijv. Tamiltijgers in Srilanka) moe te zijn van de strijd om vrijheid. Doordat Neptunus zo’n belangrijke rol speelt in deze eclips, zullen waarschijnlijk ‘de beurzen’ de maanden na deze maansverduistering ook aangesproken worden om het Watermanprincipe te integreren van vrijheid, gelijkwaardigheid, eerlijkheid, coöperatie en broederschap en kan ‘de beurs’ uit haar wankel evenwicht halen. Kortom op verschillende manieren laat de voorbode van ‘The Age of Aquarius’ zich nu krachtig ervaren.

Verlichting ?

Het beeld dat bij veel mensen bovenkomt als we denken aan een verlichte persoon is er één van een naar binnen gekeerd zwijgend persoon in een lang gewaad, veel mediterend. Of een oosters ogende persoon in een satsang. Dit is verlichting van het Vissentijdperk, waar de verlichte boven het volk geplaatst werd als leraar die de eenheid kon vatten. In deze rol geplaatst door de zoekers naar eenheid, lieten velen zich onderwijzen door een externe autoriteit. De verlichting van het Watermantijdperk ziet er heel anders uit, daar ligt de autoriteit in de binnenwereld. Die innerlijke autoriteit is een voorwaarde om in vrijheid te kunnen leven op een verantwoorde manier, maar daarover volgende maand meer.

In het Watermantijdperk willen we leven in gelijkwaardigheid en vanuit sociale samenhang, een actiefbewustzijn en de unieke kosmische kernkwaliteit.

Vooral samenwerking, bijvoorbeeld in de bedrijfsvorm van Coöperaties zal succes hebben in de toekomst. Een bank als de Rabobank is in haar beginsel daar een maatschappelijk voorbeeld van. Ook wil bewustzijn zich volledig ontvouwen in het dagelijkse leven. Je ziet in de wereld veranderingen die de intrede van het Watermantijdperk aankondigen. Opgelegde autoriteit verliest structuur en houvast ( Pluto door Steenbok heen tot 2025 ).

Pieken en dalen

De kosmische astrologie laat ons zien dat iedereen een ander stukje Godsvonk van de Bron vertegenwoordigd, een eigen unieke kernkwaliteit heeft en dat verlichting dus vele gezichten heeft. Ook hebben de vele kosmische astrologie consulten mij geleerd, dat ‘verlichting’ zich niet in een constante staat laat zien, maar dat we steeds verder groeien en soms honderd keer per dag in en uitdeze staat van ZIJN vliegen. Vooral op dit moment is dit sterk aan de orde en ervaren mensen die hun bewustzijn ontwikkelen hoge pieken van ZIJNskracht en eenheidservaringen, maar daarnaast ook diepe dalen. De veelvuldige virussen die op dit moment ziekte veroorzaken, helpen de Watermanenergie te integreren. Ook kun je veel energie door je heen voelen razen, bij sommige kan de kundalinienergie in de ruggengraat zich zelfs laten voelen. Het gevolg hiervan is heel veel helderheid ervaren in je hoofd en voelen en zien dat je anders uit je ogen kijkt. Alles lijkt veel meer te stralen. Pijn in gewrichten en overal in je lichaam kan ook even heel sterk aanwezig zijn, omdat de bestaande structuren willen veranderen, dus dat gebeurd ook in je lijf. De kosmische kernkwaliteit wil nu door ieder individu ook maatschappelijk integreren, zoals het Watermantijdperk van ons vraagt; een gelijkwaardige en bewuste samenleving. Wij mogen hierin leren en groeien, daar hebben we nog het hele Watermantijdperk voor, zo’n 2.000 jaar om te ontdekken en vervolmaken.

Astrologische verwijzingen

*1 De zonsverduistering van 7 februari 2008 was een grote samenstand van Cheiron, Mercurius, Zon, Maan en Neptunus en de Noordelijke Maansknoop in Waterman. Mercurius retrograde is heerser van de eclips.

*2 Tijdens de maansverduistering van 16 augustus 2008 stonden Maan, Neptunus, Noordelijke Maansknoop en Cheiron samen in Waterman. Heerser Neptunus.

*3 De zonsverduistering van 26 januari 2009 had een samenstand van Jupiter, Zon, Maan, gelukspunt en de Noordelijke Maansknoop pal op deAscendant. Heerser eclips Jupiter=heling en uitvergroten.

*4 Bij de maansverduistering van 9 februari 2009 stond de Maan in het tweede huis en de Zon in het achtste huis, de as die over waarden heerst. Heerser van de eclips is Neptunus.

Heb het goed… 

©Manuela van der Knaap  

Gepubliceerd Spiegelbeeld april 2009

Corona?

De workshops en kristaldagen in mijn praktijk kunnen gelukkig allemaal gewoon doorgaan en voldoen allemaal aan de nieuwe corona-regels.

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Meest recente berichten

Geplaatst op 24 oktober 2020
Geplaatst op 23 oktober 2020
Geplaatst op 22 oktober 2020
Geplaatst op 21 oktober 2020
Geplaatst op 20 oktober 2020
Geplaatst op 19 oktober 2020
Manuela van der Knaap

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Deel deze post op social media

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com 

Dit vind je misschien ook interessant

Dit is een artikel over de nieuwe Maan van 20 juli 2020 en de komeet Neowise, die het hele proces van de coronacrisis en lockdown in de aardse atmosfeer actief was. Dit artikel beschrijft het proces hierachter. Er komt een dieper begrijpen hoe je los kunt komen uit de polarisatie van de dualiteit en de Matrix. Lees meer…
Over het sleuteljaar 2020 en over de ringvormige Zonsverduistering van 26 december 2019, ‘The Christmas Ring Of Fire’, en de gedeeltelijke Maansverduistering van 10 januari. Zowel de persoonlijke innerlijke, als de collectieve processen voor de maatschappij en de Aarde worden in dit artikel belicht.
In dit artikel kun je lezen over woede en het oerveld van de Aarde, vuur in je aarding, het hoogste kosmische licht en tegelijkertijd enorme kracht. Over hoe we onze verbinding met de oerkracht verloren en hoe je deze nu weer kunt herstellen en over het webinarenergieveld…

Plaats een reactie