‘Vertrouwen in de kracht van het Licht’

Nieuwe Maan in Kreeft 6 juli 2024

Geschreven door: Manuela van der Knaap

11,7 minuten leestijd

In dit artikel kan je lezen over de actuele persoonlijke en collectieve processen voor de komende maand verbonden met de nieuwe Maan in Kreeft van zaterdag 6 juli 2024. Er is veel leed en manipulatie in de wereld zichtbaar en deze maand krijgen we mogelijkheden aangereikt om oude ervaringen uit andere tijden zoals Atlantis, Avalon en de Katharen te helen en om te zetten naar vertrouwen in Lichtkracht en divine timing van de universele Bron. Lees in dit artikel wat er nu anders is en hoe je deze heling tot je kan nemen.

Lees je het artikel liever op een witte achtergrond, open dan de pdf bovenaan deze pagina.

De Bron aan zet

Deze nieuwe Maan valt samen met de Bron-energie en dit betekent dat deze maand de Bron, het Goddelijke, het universele aan zet is. Het is maar hoe jij het Goddelijke wilt noemen. Met nieuwe Maan is er altijd een instroom van nieuwe frequenties, die we dan vervolgens gaan verwerken en integreren. Met de volle Maan is die nieuwe impact voor een deel al door ons en de wereld verwerkt. Tijdens de volle Maan is de impact van die informatie het diepste en ook het meest praktisch en daarom voelen veel mensen de impact van de volle Maan sterker dan die van de nieuwe Maan. Maar eigenlijk worden met de nieuwe Maan de nieuwe processen en informatie aangeboden, die wij dan weer in onszelf in evenwicht mogen brengen. Mediteren met of vlak na de nieuwe Maan is dus veel effectiever om met meer gemak door de maand te bewegen. Met deze nieuwe Maan komt er dus belangrijke nieuwe informatie binnen van de Bron over het leven in heelheid. Dus dit is een belangrijke nieuwe Maan. Liefde, zorgzaamheid, herstel van vertrouwen in je Lichtkracht en binnen- en buitenwereld in lijn krijgen zijn daarin de sleutel. In het artikel van de volle Maan was deze nieuwe informatie al zichtbaar. Het gaat over een nieuwe manier van heling in ons multidimensionale energieveld, die op termijn verrassende nieuwe manifestaties gaat geven. Er kwam ook een kristal naar mij toe dat dit proces de komende maanden tot een jaar gaat ondersteunen (United Colors of Happinez Crystal). Door met dit kristal te werken, ondersteun je ook deze beweging en integratie van het nieuwe. Je kan meer lezen over het nieuwe veld dat nu ter beschikking komt in mijn artikel over de volle Maan van 22 juni 2024: https://inzichten.com/2024/06/een-nieuwe-innerlijke-ruimte-manifestatie/  (Zwarte Zon conjunct nieuwe Maan in Kreeft 4de huis conjunct Venus 5de huis.)

Zinloos

Het wordt echt heel erg duidelijk dat er veel manipulatie en indoctrinatie gebruikt wordt bij het ontwikkelen van het nieuwe in de wereld, zoals de energietransitie, digitaliseren met kwantumcomputers en AI, bestuurlijke veranderingen zoals CBDC, digitale identiteit en 5G en 6G, weermodificatie om het klimaat onder controle te krijgen en ga zo maar door. Op alle fronten is dit nu zichtbaar voor wie het wil zien. Mogelijk ervaar je veel boosheid over deze opgelegde vernieuwingen die nu op topsnelheid ontvouwen. Persoonlijk voel je je misschien onmachtig om hier iets tegen te doen. Net zoals klokkenluiders tegenwoordig vaak niet durven op te staan tegen misstanden, omdat het grote persoonlijke gevolgen heeft en de informatie over de misstanden vaak nog niet eens de oude media bereikt of enige aandacht krijgt. Dus het lijkt allemaal verloren en geen zin te hebben. Je kan ook een diep gevoel hebben rond deze nieuwe Maan dat je gewond bent, niet kan functioneren en zelfs intense moeheid en ziek of beroerd zijn is aan de orde. (Saturnus conjunct Priapus, Neptunus en Ascendant in Vissen conjunct Priapus in Ram 1ste huis. Priapus sextiel Pluto in Waterman 11de huis. Cheiron 1ste huis in Ram.)

De hand van de Bron

Maar de verschillende horoscopen laten al een tijdje zien, dat er in de basis een andere beweging bezig is. De veranderingen zijn toch echt verbonden met de energie van de Bron, terwijl het lijkt alsof er nu geen bescherming en leiding is van de Bron. Het grote verschil is, dat de manipulatie in de wereld direct en groot zichtbaar is, maar de sturende hand van de Bron niet. De kracht van de Bron (het universele) werkt namelijk op een heel andere manier, meer op de manier van het nieuwe tijdperk van Waterman. Daarin krijgt een ieder van binnenuit sturing om zijn of haar passie te volgen en zo te bouwen aan het nieuwe en dan daarmee verzet te plegen, door te doen waar je eigenlijk boven jezelf uitstijgt en ook super blij van wordt. Zo heeft iedereen een ander stukje van de puzzel neer te leggen in het grotere geheel. De een is klokkenluider en heeft een pittige rol in de wereld om situaties zichtbaar te maken voor het grotere geheel. Een ander zorg weer voor het vasthouden en ontwikkelen van stilte en Zijn en heeft dus juist de rust op te zoeken. Ik heb o.a. een functie om te bouwen aan de nieuwe persoonlijke en collectieve energievelden van ZIJN die nodig zijn in het nieuwe Watermantijdperk (autonomie, gelijkwaardigheid, broederschap, vrijheid, sociale samenhang). Al die losse facetten zijn niet zo zichtbaar als een gezamenlijke kracht. Maar die komt pas tot uiting als een onoverwinnelijke kracht met divine timing.  Wanneer de tijd dus rijp is, komen al die facetten van al die Goddelijke kwaliteiten in ons in verbinding met elkaar en ontstaat er een draagvlak voor het nieuwe. Maar voor die tijd, voorafgaand aan het nieuwe, is er chaos en is de samenhang van alles niet zichtbaar. Verbindingen tussen de losse facetten worden nu wel al gelegd. (Groot driehoek: Pluto in Waterman 11de huis driehoek zwarte Maan in Weegschaal 7de huis en gecorrigeerde zwarte Maan in Maagd 6de huis driehoek Mars conjunct Uranus in Stier 2de huis. Zwarte Maan in Weegschaal 7de huis en gecorrigeerde zwarte Maan in Maagd 6de huis oppositie Saturnus conjunct gecorrigeerde Priapus en Neptunus in Vissen 12de huis conjunct Ascendant en Priapus in Ram 1ste huis.)

Acceptatie en vertrouwen

Je kan vanuit paniek voor wat je ziet aankomen vluchten of extreme maatregelen nemen, maar wat er van ons gevraagd wordt is ten eerste dieper te accepteren dat het IS zoals het IS. Dit is al een hele klus, om zoveel afbraak, manipulatie, pijn, ziekte en verdriet die je in de wereld en om je heen ziet een plek te geven. Acceptatie is geen werkwoord, maar vraagt van ons om de moed te hebben om de situatie te zien voor wat deze IS en te voelen wat dit met je doet en daarmee heel je die. Daarmee kom je met je aandacht en aanwezigheid in de realiteit en dat geeft juist kracht en stevigheid. Daarnaast is vertrouwen in de onoverwinnelijke kracht van je eigen innerlijke Licht en de divine timing en plan van de Bron (het universele Licht) cruciaal om door te kunnen gaan, zonder kopje onder te gaan in de emoties, slachtofferschap, strijd en pijn over wat er in de wereld en om je heen allemaal gaande is. (Zie alinea hierboven voor de astrologische verwijzingen.)

Oude ervaring helen

Als er geen vertrouwen is in de kracht van het Licht en de Bron, dan begint de heling met het onderkennen daarvan. Tijdens het leven in de afscheiding van de dualiteit heb je waarschijnlijk al heel lang geen ervaringen meer gehad die de kracht van het Licht of je eigen innerlijke Licht hebben getoond. Waarschijnlijk zijn er wel momenten geweest waarin dat Licht zijn kracht toonde, maar in grote lijnen heb je tijdens de overleving van een leven in de dualiteit vooral ervaren dat je machteloos bent tegen controle en macht van buitenaf. En dat heeft diepe sporen achtergelaten, die we in deze periode ook weer aan het helen zijn. Die diepe sporen zijn veel groter dan alleen maar van dit leven. Ze zijn al begonnen toen we de ‘zondeval’ maakte de dualiteit in van de Matrix en dus zijn er ook herinneringen aan andere tijden, zoals Lemurië, Atlantis, Avalon en de Katharen, waarin de greep van de afscheiding en macht steeds groter werd. Dus het is niet vreemd dat er nu veel angst omhoog komt en ook het vertrouwen in het Licht niet op orde is. Maar we gaan nu ook naar een ander tijdperk. Met de val van Atlantis kwamen we de Matrix in tijdens het Leeuwtijdperk. Nu gaan we de dualiteit van de Matrix uit, omdat het tijdperk van Waterman begint. We bewegen nu dus weer uit de duale situatie waar macht en controle de boventoon voeren. (Zie alinea hierboven voor de astrologische verwijzingen.)

Heling boosheid

Onze innerlijke heling van de oude pijnen en verdriet over de periode waarin dit anders ging, is nu goud waard en maakt het verschil. We gaan de komende tijd groeien in onze Lichtkracht en het vertrouwen in deze kracht en de organiserende kracht van de divine timing van de Bron (het universele). Maar dat kan alleen maar als je je openstelt voor nieuwe ervaringen. In onze innerlijke multidimensionale binnenwereld is deze heling al begonnen (zie volle Maan artikel 22 juni 2024). Iedere keer als je je druk en boos maakt over de ellende die de huidige manipulatie en misstanden teweegbrengen, bevestig je de angst en onmacht en laat je als het ware iets naar binnen wat je opnieuw vergiftigt. Zolang er boosheid is, zit er meestal nog angst, verdriet en pijn achter. Keer je naar binnen en ga ermee in contact om het zo te helen. Als er echt acceptatie is, dan komt er zachtheid en een diep innerlijk weten wat jouw bijdrage is en wanneer. Acceptatie betekent niet dat je je kracht verliest, nee, je bevrijdt je innerlijke Lichtkracht juist. (Zie alinea hierboven voor de astrologische verwijzingen.)

Binnen en buitenwereld in lijn

We krijgen deze maand extra hulp om de situatie die we ervaren in onze binnenwereld op één lijn te krijgen met wat er in de wereld gebeurt. Dus dat wat je voelt klopt met wat je ziet in de wereld. Soms zijn situaties zo heftig, dat je niet kan geloven dat het echt waar is. Dan ontstaat er twijfel en het niet kunnen verwerken van situaties en informatie. Dan gaat wat je voelt en wat je ziet uit de pas lopen. Dan ga je ook bevestiging zoeken door je visie met anderen te bespreken of misschien zelfs op te dringen. Als het echt mag zijn zoals het IS, omdat je vertrouwt op je eigen innerlijke waarneming en je diepere weten en op de kracht van het Licht in jou en in de wereld, dan kan je in het hier en nu zijn en vertrouwen dat je zal weten wat nodig is voor jou. Dan is het mogelijk te zien wat bijna niet aan te kijken is, omdat er vertrouwen is in jezelf, je pad, je Lichtkracht en de hand van de universele Bron. Dan vallen binnen- en buitenwereld samen en verdwijnen projecties en de behoefte om te sturen en controleren. Dan is er rust. Deze heling wordt ons nu aangereikt. (Zwarte Zon conjunct nieuwe Maan in Kreeft 4de huis.)

Heb het goed…

©Manuela van der Knaap van https://inzichten.com

Mocht je het kunnen missen en het resoneert, dan wil ik je vragen om een hartdonatie te schenken om mijn werk te steunen en te zorgen dat het mogelijk blijft om het gratis aan te blijven bieden in 2024. Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/

Plaats deze week nog je bestelling, want volgende week zijn we 1 week gesloten, tussen 13 en 21 juli 2024, dus die week worden er geen pakketten verzonden.

In augustus gaan we naar de slow modus en om alles weer in orde te maken voor het najaar. We verzenden de bestellingen in augustus alleen op 21 augustus. Dus zorg dat je voor die tijd je bestelling hebt geplaatst.

NIEUWE EN VOLLE MAAN ARTIKELEN & WEBINARS GAAN WEL GEWOON DOOR.

ACTIVITEITEN VOOR GEÏNTERESSEERDE:

Lekker bijkomen, helemaal in rust en ZIJN en op deze manier ook nog eens blokkades loslaten en van binnenuit laten ontvouwen van het nieuwe innerlijke multidimensionale energieveld. Doe mee met de wekelijkse meditatie-webinars om in evenwicht te komen of te blijven. Het eerstvolgende webinar vind je in de agenda op deze website en dit is de nieuwe Maan zaterdag 6 juli. DE MEDITATIE IS EEN DAG LATER OP zondag 7 juli 2024 start om 19:45 uur. Je kan vanaf 19:30 uur de webinarstudio binnenkomen. In het begin van het webinar rond 20:00 uur geef ik weer live uitleg over de actuele innerlijke en wereldse actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20 uur. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-7-juli-2024/ (Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

Het eerst volgende EENHEIDSBEWUSTZIJNS MEDITATIE WEBINAR daarna is op donderdag 11 juli 2024 is er een speciaal webinar voor integratie van het Eenheidsbewustzijn. Dit is een heerlijk webinar om in het EENHEIDSBEWUSTZIJN helemaal te ontspannen en weer bij jezelf te komen in zachtheid, stilte en ZIJN. DIT ZIJN NIEUWE WEBINARS ‘AARDEN IN JE OORSPRONKELIJKE NATUURLIJKE AARDING’ (buiten de Matrix). De Matrix (dualiteit) is aan het afbrokkelen en dat merk je in jezelf door pittige ongewone maar essentiële processen die zich aandienen. De scheiding tussen de Matrix en andere multidimensionale delen begint te verdwijnen en geeft heel veel ongemakken en intensivering van processen en voor sommige zelfs trauma’s die plotseling actief worden. De integratie en heling van deze multidimensionale delen van ons bewustzijn is nu dus extra nodig. Op deze avond doen we dat vanuit het zachte Eenheidsbewustzijnsveld. Je krijgt begeleiding van binnenuit om in je natuurlijke (Goddelijke) aarding te komen. Het eerstvolgende ‘Special’ webinar EENHEIDSBEWUSTZIJNS MEDITATIE WEBINAR is op donderdag 11 juli 19:45 uur: https://inzichten.com/events/special-actuele-online-activatie-meditatie-11-juli-2024/ Om 20:00 uur geef ik (Manuela) nog LIVE uitleg over de actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20 uur. & donderdag 25 juli 19:45 uur: https://inzichten.com/events/special-actuele-online-activatie-meditatie-25-juli-2024/

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update vrijdag 28-6 & VOORUITZICHT WEEK
Elektromagnetische update vrijdag 5-7 & VOORUITZICHTEN WEEK

Laatste nieuws

***De praktijk is gesloten tussen 13 en 21 juli 2024, dus die week worden er geen pakketten verzonden***

In augustus gaan we naar de slow modus en om alles weer in orde te maken voor het najaar. We verzenden de bestellingen in augustus alleen op 21 augustus. Dus zorg dat je voor die tijd je bestelling hebt geplaatst.

JE KAN GEWOON AANKOPEN

NIEUWE EN VOLLE MAAN ARTIKELEN & WEBINARS GAAN WEL GEWOON DOOR.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Sugar Blade Laser uit Mongolie (Heling en herstel van licht in het hart en van daaruit alles) United Colors of Happinez Crystal (Interne multidimensionale communicatie en heling, herstel van lichtheid en blijdschap. Nieuwe vormen van creatie.). En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over ‘Vertrouwen in de kracht van het Licht’

Plaats een reactie