Doorbreken van illusie

Volle maan in Ram 13 oktober 2019

Dit is de beschrijving van de processen die rond de volle Maan weer makkelijker in een nieuwe stroom komen. Thema’s van deze volle Maan zijn: Herijken van verbinding met het universele Licht van het universum, spiritualiteit en eenheid, projectie en de energetische gevolgen van projectie en energie spelletjes. Hoe Nep-tunus vernieuwt en het oude ondergraaft, de heftige botsingen rondom misverstanden van de afgelopen tijd. Schuld en schaamte rondom egoïsme en het gaan staan voor jouw deel, shaming en blaming en de uitverkoop van co2 schuld, meer integratie van regulier en alternatief, nieuwe vormen ontstaan voor holistische aanpak in de maatschappij en daarin jouw persoonlijke weg vinden. 

Eenheid en dualiteit

De Bron inspireert ons in deze periode om de Neptuniaanse kracht te herijken. Neptunus is onder andere verbonden met het universele Licht, eenheid, heelheid, collectieve processen, het onzichtbare, spiritualiteit, energie en omgaan met energie. Deze krachten zijn nu met meer gemak te ervaren en terug uit te nodigen in ons leven. Wanneer Neptunus in haar schaduw functioneert en haar kracht niet goed en zuiver kan stromen, dan valt zij uiteen in dualiteit. De kracht van Nep-tunus waarmee we heelheid en eenheid zien en ervaren, wordt dan afgescheidenheid en de onvrede en pijn hierover wordt naar buiten geprojecteerd. 

Schade van projectie

Met projectie kunnen we schade toebrengen aan anderen op het astrale niveau (energetisch). Dit kan zelfs scheuren in het energielichaam (aura) opleveren, waardoor de energetische bescherming wegvalt en iemand zich leeg getrokken kan voelen en zelfs in een soort van shock kan komen. We kunnen in de schaduw van de Neptunuskracht in symbiose komen met anderen, vast zitten in een illusie. Ook bedrog is veel eenvoudiger wanneer je afgescheiden bent van de ander. Maar ook is het mogelijk om energetisch op de energie van de ander te leven. Er zijn nog veel meer energiespelletjes die gespeeld kunnen worden en die niet zichtbaar zijn, maar wel grote gevolgen hebben voor het functioneren.  

Energie spelletjes 

In deze periode waarin de Bronenergie (zwarte Maan) samen staat met Neptunus worden we uitgenodigd om ons bewust te worden waar jij deze spelletjes nog speelt of betrokken bent in de spelletjes van anderen. Dit geld ook voor collectieve spelletjes die gespeeld worden, waarin we misleid worden, bespeeld, maar ook om te ontdekken waar de kracht ligt van het collectief.  

De weg van Nep-tunus

Kortom, we worden ons bewust waar nog afscheiding bestaat in jouw leven en dus eenheid afwezig is. En aangezien we praktisch gezien leven in een wereld van dualiteit, zal iedereen daarin wel het een en ander tegenkomen. Neptunus en ook het dierenriemteken Vissen, heeft een bijzondere manier om je hiervan bewust te maken. Nep-tunus en Vissenenergie ondergraaft, sluipt door het onderbewuste en maakt dat je zonder dat je het in de gaten hebt geleidelijk aan controle verliest en steeds meer in chaos komt. En op het moment waarop je in de gaten krijgt hoe laat het is, dan is er geen weg meer terug. Dan wordt je je pijnlijk bewust van de illusie waarin je geleefd hebt en met de acceptatie openen zich dan ook nieuwe mogelijkheden. 

Misverstanden

Ook misverstanden zijn aan de orde van de dag. Als er onvoldoende verbinding is, dan kan ieder in zijn of haar eigen wereld leven, in de veronderstelling dezelfde realiteit te bewonen. Maar deze huidige Bron instroom van zwarte Maan in Vissen in samenstand met Neptunus kan met een knal, (vaak een knallende ruzie) zichtbaar maken waar geprojecteerd wordt, we de ander niet horen of zelf niet gehoord worden en dus langs elkaar heen leven in een illusie. Hierbij kan ook een gevoel diepe eenzaamheid je overvallen. 

Duin met twee harten rv

Strijd en aanvallen

Rond de nieuwe Maan (28 september 2019) was Mars, de astrologische God van de oorlog, ook nog betrokken bij het overlevingsmechanisme in Maagd. In deze periode waren deze aanvallen, heftige ruzies, projecties en oordelen het meest heftig. Mensen hebben een zeer kort lontje en weinig geduld. Nu rond de volle Maan van 13 oktober 2019, begint dit alweer wat af te nemen, maar is nog steeds aan de orde.  

Magie van synchroniciteit

De helende kracht van Neptunus en Vissen en de grote gift van de samenstand met de huidige stroom van de Bron, de zwarte Maan, geeft je de mogelijkheid om diepe oude trauma’s te helen en de eenheid te herstellen in jezelf en in jouw leven. Neptunus en Vissenenergie is structuurloos en inspireert het stromen, synchroniciteit en magische oplossingen die niemand kan bedenken. En toch heeft ook deze kracht een structuur, een dragende kracht, een midden waarin deze kracht tot bloei kan komen. Met de zwarte Maan in Vissen in samenstand met Neptunus in het 10de huis is deze volle Maan van 13 oktober 2019 een kans om een nieuwe structuur te vinden in je leven, waarin deze magie van synchroniciteit, stromen en eenheid kan gedijen. Maar daarvoor moet je wel egoïstische belangen loslaten. (Saturnus, conjunct Diamant en zuidelijke Maansknoop ingaand Pluto is de top van de vlieger van de grote waterdriehoek in de horoscoop van deze volle Maan.) 

Schuld en schaamte voor egoïsme

Doordat de kosmische wond Cheiron in Ram betrokken is, kan er een diep schuldgevoel zijn en schaamte wanneer je iets voor jezelf wilt. Vooral als je bang bent om te kort te komen of het gevoel hebt een groter deel te nemen, nodig te hebben, dan de ander, dan kan er diepe pijn voelbaar zijn met onzekerheid en angst egoïstisch te zijn. Of juist enorme vechtlust om jouw deel te krijgen. Daarna kan diep zelf onderzoek volgen, want het is maar net wat jouw eigen overtuigingen zijn, die je te voelen krijgt of terug krijgt uit de omgeving.  

Shaming en blaming

In het collectief zien we dit terug in de persoonlijke verantwoordelijkheid die we dragen voor het geheel. Het collectief is opgebouwd uit allemaal individuen, die ieder hun eigen stukje bijdrage aan het geheel. Veranderingen in het collectief beginnen bij iedereen persoonlijk. In dit proces kan ook misbruik gemaakt worden van schuld en schaamte, zoals bij de CO2 lobby en de klimaatvraagstukken. Een goed voorbeeld is de stikstof reductie waar Nederland aan moet voldoen door de klimaatafspraken en die nu op het bord van de boeren wordt geladen. Terwijl Schiphol mag uitbreiden en elektrische auto’s gepromoot worden die aan het einde van de streep meer vervuilen dan de oude fossiele brandstoffen. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen van shaming en blaming. Wordt het: ‘als ik het maar heb’ of gaan we als één man of vrouw achter de boeren staan om deze klimaatillusie zichtbaar te maken? En ook andere illusies kunnen in deze tijd worden doorbroken, zoals wat niet klopt rondom het 5G netwerk en nog veel meer. De wereld zit nog vol met lobby’s en individuele en groepsbelangen die regeren. ( Zwarte Maan in Vissen conjunct Neptunus en Cheiron in Ram 10de huis. Saturnus conjunct Diamant en zuidelijke Maansknoop ingaand Pluto in Steenbok in het 7de huis. ) 

Ondersteuning voor holistische aanpak

In deze hectiek van veranderingen kunnen er nieuwe vormen ontstaan, nieuwe structuren waarin het individu zich kan gaan uitdrukken in het collectief. ( zw.Maan enz. conjunct Cheiron in Ram 10de huis.) Ook spiritualiteit en het holistisch samenleven in verbondenheid vinden een weg naar buiten, gewoon omdat deze kracht positief ondersteund wordt door de huidige energieën. Mensen beginnen dieper te doorzien waar illusie, bestuurlijk bedrog en belangen zijn. Er is een groot waterdriehoek in de horoscoop van deze volle Maan die daar in verbindt en een stroom op gang houdt. ( Venus conjunct Mercurius in Schorpioen 5de huis, driehoek zwarte Maan in Vissen conjunct Neptunus en Cheiron in Ram in het 10de huis, driehoek noordelijke Maansknoop conjunct ascendant en zwarte Zon. Saturnus conjunct Diamant, zuidelijke Maansknoop ingaand Pluto in Steenbok.) 

Integratie regulier en alternatief?

Ook voor de holistische aanpak is deze volle Maan een zegen en is het heel goed mogelijk dat reguliere en alternatieve methode bij elkaar kunnen komen door nieuw onderzoek. We zien daarin bijvoorbeeld dat het (onderbroken) vasten dat al jaren wordt toegepast door alternatieve therapeuten voor de behandeling van allerlei ziekten, nu haar weg vindt naar de ziekenhuizen en de reguliere artsen. In deze aflevering van ‘Dokters van morgen’, kun je zien hoe genezing mogelijk bereikt kan worden met vasten.

Kiezen voor jezelf

Voor ieder persoonlijk is dit grote driehoek natuurlijk ook werkzaam. Het is daarin belangrijk dat je voorbij de pijn van Cheiron in Ram in 10de huis kunt komen, waarin je niet of onvoldoende voor jezelf kunt en mag staan, uit angst voor egoïsme of door gebrek aan zelfstandigheid.  

Openen van de nieuwe vorm van eenheid

De andere belangrijke pijler is een samenstand van Mercurius en Venus in Schorpioen in het 5de huis. Deze kracht vraagt om liefdevolle communicatie, die geen zoete koekjes bakt, maar duidelijk is en gaat voor openheid en bereid is om met de billen bloot te gaan. Maar dus ook verbonden is met het ( kosmisch ) Hart en met een meer vrouwelijke aanpak. Daarmee bedoel ik meer empathisch en gaan voor inzicht en kennis van het ( kosmisch ) Hart ( het plasma / kristallijne bolletje op het middenrif ). Ook diepe communicatie met je innerlijk kind kan je de doorgang verschaffen uit de afgescheidenheid. Dus oude issues uit de vroege jeugd kunnen je bevrijden uit de illusie van afgescheidenheid en de weg openen naar een nieuwe vorm en benadering van de wereld. Een wereld waarin onvoorwaardelijkheid, eenheid en zorg hoogtij vieren. 

Heb het goed… 

© Manuela van der Knaap

LAATSTE NIEUWS:

1x per week op dinsdag worden de bestellingen verzonden. Je kan gewoon aankopen doen in de webshop. De webinars en kristaldagen gaan gewoon door. Workshops en consulten starten nog niet.

YouTube video. ‘Radicale vernieuwing en de kracht van de bezielde basis van het leven’. Radicale verandering in 2023. Podcast met Manuela over 2023:  https://www.youtube.com/watch?v=Y_60iYb21HQ

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE BERICHTEN VIA TELEGRAM BINNEN: Mijn telegramkanaal vind je door te zoeken in Telegram op ‘Inzichten.com nieuws 2.0’ (astrologische artikelen iedere nieuwe en volle Maan, YouTube video’s)  Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Meest recente berichten

Geplaatst op 2 juni 2023
Geplaatst op 18 mei 2023

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Deel deze post op social media

Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Pinterest

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

Dit vind je misschien ook interessant

Er zijn ongelofelijk omvattende krachten bezig vanaf de laatste nieuwe Maan, om de dualiteit en Matrix op te lossen. Lees in dit artikel waar we dat kunnen ervaren en wat die krachten zijn. Het hart speelt op vele niveaus haar hoofdrol. Het artikel staat weer bol met interessante informatie en inzichten voor je persoonlijke proces. Lees meer…
Dit artikel gaat over de processen rondom de nieuwe Maan in Stier van vrijdag 19 mei 2023. Deze zijn de komende maand actueel. Het lijkt erop dat we de komende weken onthullingen gaan zien van oude manipulerende zaken. Op het persoonlijke vlak gaat het om herstellen van vertrouwen in relaties en het lef hebben om in actie te komen om met Hart en Ziel te gaan doen waar je voor gemaakt bent. Met nieuwe informatie over het hart en SuperClusters. Lees meer…
Deze bijzondere volle Maan brengt ons een super grote doorbraak waarmee we los kunnen komen van oude frustrerende situaties. We krijgen van binnenuit de dragende kracht van vertrouwen aangereikt die een basis legt, waardoor je ware Wezenlijke Zelf eindelijk op een praktische manier kan stromen in de wereld. Dit artikel reikt je de inzichten aan of waar je die kan vinden. Lees meer…

Plaats een reactie