De bijzondere eclipsen van september 2015 – deel 2

Op 28 september 2015 was de laatste bloedrode Maansverduistering van de Tetrade van 2014 /2015. In dit vervolg wordt de rol van Pluto uitgelegd. De planeet van macht en onmacht laat ons zien dat we door een evolutionaire afronding gaan; voorbij dualiteit naar vrede.

2015 is een ‘Shemitah’ jaar. Dit is volgens de Bijbel het jaar waarin het lam niet wordt geslacht, maar rust krijgt. Het Shemitah oftewel Lam jaar vindt ieder zevende jaar plaats. Dit wordt ook wel een ‘Sabbatical year’ genoemd. Sommige profetieën zeggen dat dit de jaren zijn waarop God terugslaat. Het Joodse volk heeft opdracht gekregen om op de laatste dag van het Lam jaar schulden kwijt te schelden. ( Deuteronomium 15 ) *2 De vorige Lam jaren waren 2001 en 2008. Dat waren de jaren waarin ‘grote’ beurscorrecties plaatsvonden. In 2001 was er een correctie door de internet bubbel en ook de 9 /11 aanval op de Twin Towers in New York. In 2008 was er ook een correctie van de huizenbubbel. Welke bubbel zal in 2015 uiteenspatten ? Ik ga hier verder niet over speculeren, maar gezien de hachelijke situatie waarin het financiële systeem zich nu bevindt, is een financiële correctie helemaal niet ondenkbaar. *3

1945 was een Lam jaar

1945 was ook een Lam jaar, een Shemitah jaar. De Tweede Wereldoorlog kwam in dat jaar ten einde. In 1945 stond de Zwarte Maan ook in Weegschaal, net als nu. De zwarte Maan geeft in de kosmische horoscoop de energiestroom van de Bron aan; daar waar we geïnspireerd en opgetild worden naar nieuwe lagen van bewustzijn in onszelf en in de wereld. *( zwarte Maan in Weegschaal van tot….) Zwarte Maan in Weegschaal inspireert samenwerking, rechtvaardigheid en vrede. Er kwam wereldwijd samenwerking tussen landen op gang om de wereldoorlog ( Macht ) te stoppen en vrede te creëren. Ook lijkt het erop dat de wereldwijde problemen die veroorzaakt worden door de stroom van vluchtelingen en de macht van IS niet langer door één landzijn op te lossen. De periode van de zwarte Maan in Weegschaal zal wederom samenwerking bevorderen om deze en andere problemen het hoofd te kunnen bieden.

Piek van macht

Wanneer we astrologisch naar de verticale beweging van de planeten kijken, dan zien we dat de planeet die regeert overmacht; Pluto, op het moment van de Tweede Wereldoorlog op haar hoogtepunt was. De verticale beweging van Pluto gaande op het noordelijk halfrond en beleefde daar haar piek. Macht kwam toen maximaal tot expressie in de wereld ( DeclinatieNoord ). ( *Lees hierover meer in het astrologisch jaarartikel van 2012 bij declinaties Pluto ) Na 1945 waren we dit hoogtepunt voorbij. De grote wereldmachten voor- en achter de schermen die in deze periode zijn ontstaan, bepalen nog steeds ons wereldbeeld.

Innerlijke macht

Nu zijn we op het punt waar we in 1930 ook ongeveer waren. Het grote verschil is dat Pluto nu haar verticale beweging maakt op het zuidelijk halfrond van de aarde. De beweging gaat nu vooral naar binnen. Dit betekent dat de evolutie van het hemellichaam Pluto van ons vraagt om macht over onszelf te ontwikkelen: Innerlijke macht. Het pad naar autonomie en zelfbestuur.

Evolutionaire afronding

Pluto, het hemellichaam van macht en onmacht, laat op dit moment een evolutionaire afronding zien. Pluto ligt aan de randvan ons zonnestelsel aan het begin van de Kuiperbelt. De Kuiperbelt bestaat uit een brede band van brokstukken, kleinere hemellichamen en sterrenstof en vormt een band rond ons zonnestelsel. In juli 2015 bereikte het eerste ‘officiële’ onbemande ruimtevaartuig ‘New horizon’, het hemellichaam Pluto. Na een reis van 9,5 jaar werden de eerste beelden van Pluto naar de Aarde gestuurd. Voor ons als collectief was dit een belangrijke stap. Deze stap geeft aan dat we er aan toe zijn om Pluto, verbonden met macht, op een praktisch niveau bewust te maken. We gaan machten onmacht nu doorzien. In onszelf, de ander en in de wereld.

YouTube documentaire over first encounter Pluto. www.youtube.com/watch?v=rYg7rMgJuNQ

‘Final Frontier’

’Pluto is onze ‘final frontier’ en poortwachter in ons zonnestelsel naar het universum. Pluto beleven we in het gewone 3D leven vooral als macht en onmacht. De boodschap van Pluto moet eerst worden begrepen, voordat er op een veilige manier verbinding kan worden gemaakt met de rest van het universum. Tot nu gold het recht van de sterkste. Met macht wordt de omgeving beheerst, maar wat er feitelijk gebeurt is dat je weg bent bij jezelf en je vooral gericht bent op de ander en de omgeving. Als je onmacht ervaart, geef je jouw innerlijke macht en kracht uit handen. Machten onmacht zijn uitingen van polariteit. Als je bewustzijn gericht is op plezier en een basis heeft in jezelf, word je als vanzelf opgenomen in de ordening van het grotere geheel. Het is een illusie te denken dat we macht en controle hebben over iets buitenons. Overgave Pluto vraagt overgave van ons aan het grotere geheel. Als er liefde is voor jezelf, bewustzijn en aanwezigheid in jezelf, dan word je opgenomen in de grotere stroom en begint alles in je leven zich in synchroniciteit te bewegen. Het gaat om het opgeven van polariteit en controle. Dan word jij een onderdeel van de levensbloem van het leven. Je hoeft alleen maar jouw plaats in te nemen in het geheel. Jouw Seed of Life ( 7 cirkels ) als onderdeel van de grotere Flower of Life ( 37 cirkels ). Daarmee is Pluto onze ‘Final Frontier’. Als we de boodschap van Pluto hebben begrepen en toepassen, kan het Hoger Zelf ( multi-dimensionale zelf ) de organisatie van het leven bezielen.

‘First Encounter’

Met dit ‘First Encounter’ laat Pluto ons zien dat wij aan het begin staan van het meester worden van deze kracht. Op de eerste beelden werd Pluto getoond met een groot wit hart op haar oppervlak. Geen macht of onmacht, maar liefde en overgave zijn het antwoord en de doorgang naar het universele. Nu is het ruimtevaartuig doorgevlogen de Kuipergordel in. Om weer nieuwe lagen in ons collectieve bewustzijn te ontsluiten.

Integratie

Astrologisch wordt het bovenstaande zichtbaar in de samenstand tussen Pluto en de Diamant. De Diamant is het kristallisatie punt van de Godsvonk; van wie wij in Wezen ‘zijn’. Dus daar waar de Godsvonk tot integratie komt. Dit is het punt waar wij als mens werkelijk autonoom worden en authentiek ‘zijn’. De kracht van Pluto bereikt nu dus zijn kosmische octaaf, voorbij polariteit. Macht en onmacht worden overgave. Rond 24 oktober 2015 komt deze fase tot afronding. Deze samenstand is al een aantal malen exact geweest, maar dit is voor de laatste maal op 24 oktober 2015.

De weg naar vrede

Ik verwacht geen bijzondere gebeurtenissen, maar innerlijk is dit waarschijnlijk wel te ervaren. We gaan persoonlijk en collectief door een soort inwijding, waardoor we met meer gemak de polariteit kunnen loslaten en kunnen gaan leven vanuit het hart. Waarschijnlijk is dit wel direct beschikbaar voor de hele mensheid, maar zal niet iedereen direct deze weg van vrede kiezen. De weg naar vrede wordt eenvoudiger, is duidelijker beschikbaar.

Heb het goed…

©Manuela van der Knaap

Publicatie SPIEGELBEELD okt. 2015

Verdieping van de informatie, bronvermeldingen en astrologische voetnoten 1 t/m 29 zijn te vinden in DEEL I

LAATSTE NIEUWS:

De agenda staat weer gevuld helemaal klaar voor een boeiend en bloeiend najaar. Neem even een kijkje, misschien zit er iets voor je bij.

MINERAAL VOOR DIT MOMENT: De Rozenkwarts met Titanium is vanaf 7 december weer leverbaar. Bestel nu alvast jouw exemplaar…

SPECIALE AANBIEDING VOOR DE FEESTDAGEN: hele mooie heldere Middel & Grote SELENIETLAMPEN voor een super lage prijs…

ER ZIJN NIEUWE CHRYSOCOLLA JUMBO’S EN KLEINE TROMMELSTENEN EN PLAKJES BESCHIKBAAR… (1-12-2021)Heel het gat in je persoonlijkheid en lage eigenwaarde…

KRIJG ALLE BERICHTEN VIA TELEGRAM BINNEN: Mijn telegramkanaal vind je door te zoeken in Telegram op ‘Inzichten.com nieuws 2.0’ (astrologische artikelen iedere nieuwe en volle Maan, YouTube video’s en elektromagnetische update meldingen als er verstoringen zijn en de link naar het artikel op de website.)  Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Bekijk mijn eerste videobericht over de processen voor het komende jaar (Zonsverduistering van 10 juni 2021). https://youtu.be/IVeA5eSW8zU

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

17 december 2021
09:45 - 18:00
Geen evenementen gevonden!

Meest recente berichten

Geplaatst op 17 november 2021

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Deel deze post op social media

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

Dit vind je misschien ook interessant

Actueel minstens tot de volgende Maansverduistering in mei 2022. Deze horoscoop laat een blije energie en gebeurtenissen zien en een hele grote transformatie voor de mensheid tot in het fysieke lichaam aan toe. Dus ook pittige tijden voor het lichaam. In dit artikel geef ik je tips over het innerlijke proces en wat je kan doen om mee te bewegen en de lichamelijke ongemakken te verminderen.
Deze informatie is actueel tot juni 2022. Over Nederland en ook België, het bouwen aan een nieuwe basis voor de maatschappij, de vele ideologieën en hervormingen die opstapel staan voor het komende jaar. Op persoonlijk niveau ontluikt er ook een nieuwe basis, als een maagdelijke zonsopgang…
In 2021 zullen er veel veranderingen plaatsvinden. Er zal technologische vooruitgang komen, mensen zullen met angsten worden geconfronteerd en er zal een sterk verlangen zijn naar vrijheid en gelijkwaardigheid.

Plaats een reactie