Maansverduistering 18 /19 oktober 2013

Deze gedeeltelijke verduistering van de Maan is in Nederland zichtbaar vanaf 23:49 op vrijdag 18 oktober 2013. Het hoogte punt van de gedeeltelijke verduistering is om 1:51 op zaterdag 19 oktober 2013. Een maansverduistering gaat altijd hand in hand met een zonsverduistering. De bijbehorende zonsverduistering is op 3 november 2013.  Maansverduisteringen werken altijd door op het onderbewuste en is een soort inprenting van energie die een aantal maanden te ervaren is en doorwerkt.

Sinds de Ster-tetraeders van afgelopen zomer ervaren velen emotioneel zwaar weer. Er is al enige tijd een ‘Groot waterdriehoek’ actief. Deze was ook een belangrijk onderdeel van de twee Ster-tetraeder. De informatie in de astrologische artikelen over de twee Ster-tetraeders blijft voorlopig dit jaar nog wel actueel. Lees meer over de ster-tetraeders... open het eerste artikel… open het tweede artikel

Opruimen

Steeds meer omvattende lagen van wie wij authentiek zijn ( Godvonk/Wezenskern ) dalen dieper in het lichaam in. Deze indalingen komen van voorbij de dualiteit/polariteit, dus voorbij religie. Ook van  voorbij het Christusbewustzijn. Het is het pure ZIJN. Alle nog niet verwerkte emoties en innerlijke zaken worden nu naar buiten getrokken op een intense manier door middel van schaduw in de wereld komen we die dan tegen. ( door het groot driehoek en de receptie tussen Saturnus en Pluto ) Hierdoor krijgen we de kans diepe beschadigingen van het innerlijk los te laten en te resetten. Het gaat hier om gevoelens zoals wraak, jaloezie, strijd en het naar buiten projecteren van oordelen en onbewuste ongenoegens, maar ook het rond vliegen van onuitgesproken zaken/belangen, macht en onmacht zijn zeer goed voelbaar en kunnen je leegtrekken. Het leven kan dan voelen als een dorre woestijn. Er is dan geen voeding en je bent de uitputting nabij. De energie dwingt om los te laten. ( Pluto in Steenbok in receptie met Saturnus vierkant Uranus in Ram )

Familiezaken

Er ligt dit jaar een focus op familiezaken en het gezin. Ook hier worden nog onopgeloste zaken zichtbaar en voelbaar zodat we ze kunnen oplossen. ( 2013 staat de zwarte Maan in Kreeft ) Het gaat er nu om dat we de oude resten in ons die ons en de wereld niet meer dienen, zien en loslaten. Als een tandarts die alle gevolgen en schade onderzoekt en repareert. ( sabian symbol 9de graad Schorpioen ) Zoals ook al is beschreven in de artikelen van de Ster-tetraeders op deze website, is er niet meer nodig dan aanwezigheid en het ervaren van al deze lagen in ons. Het nieuwe kosmische licht maakt enorme nieuwe ruimte in ons lichtlichaam/energielichaam, fysieke lichaam en brengt ons dieper in het leven vanuit ZIJN. We veranderen, maar dit is misschien nog niet altijd zo praktisch zichtbaar. De veranderingen stellen ons in staat om meer en meer te kunnen leven vanuit ZIJN.

Dit meer en meer leven en behoefte voelen om te ZIJN legt dan direct weer het volgende probleem bloot dat zo voelbaar is op dit moment namelijk; We krijgen ons leven niet meer praktisch georganiseerd. ( Zwarte Maan in 11/12 in Kreeft, conjunct zwarte Zon en Jupiter oppositie Priapus /overleving in Steenbok conjunct Pluto en Diamant in het 5 /6de huis horoscoop Maansverduistering ) De binnenwereld, het gevoel ( soms heftige emotie ) wil uitstromen in het praktische, maar het ‘moeten’ staat zo in de weg. Dit is het moeten van de structuren als werk en geld waar wij ons in willen/moeten persen. De innerlijke ontwikkelingen maken het steeds minder mogelijk om nog mee te gaan in het heilige MOETEN. Deze innerlijke ontwikkelingen worden op dit moment vooral ervaren als diepe ongrijpbaar angsten en ons lichaam dat het af laat weten. Laat je niet teveel deprimeren door deze ervaringen, ze zijn nodig om het nieuwe licht te brengen in het afgescheidene in ons.

Oud en nieuw, macht en vrijheid

Er is een intense dans gaande tussen oud en nieuw en tussen macht en vrijheid. De druk bouwt al een tijdje op en komt op 1 november weer tot een spanningspunt, ontlading. ( 1 november Pluto in Steenbok vierkant Uranus in Ram ). Deze astrologische stand is al vanaf halverwege 2012 gaande en gaat nog door tot in het voorjaar van 2015. Het oude in ons, maar ook in de wereld om ons heen moet plaats gaan maken voor het nieuwe. Overgave en loslaten maken dat de spanning constructief kan gaan werken. Blijf je vasthouden in oude versleten patronen, dan kan de spanning zo groot worden, dat je niet meer kan functioneren. Laat los, hou niet vast, maar ga voor de vrijheid en dan zal het bewustzijn en de nieuwe energie z’n werk kunnen doen en ruimte maken in jou en in je leven.

Helen van het kind in ons

Het grote waterdriehoek dat nu al enige tijd bij ons is, maakt dat er veel op los geprojecteerd wordt. Ook wordt er een sterke weerstand ervaren en behoefte om te begrenzen ( Noordelijke Maansknoop conjunct Saturnus ). Deze druk bouwt al een vanaf de zomer op. De druk bouwt vooral op naar binnen en uit zich in het moeizaam lopen van communicatie, het niet in contact kunnen komen en verstoringen in communicatie. ( Maan- en Zonsverduistering Mercurius retro conjunct Noordelijke Maansknoop en Saturnus in Schorpioen ) We komen meer in contact met onze eigen schaduwzijde. Er komt nieuw licht vanuit heelheid, voorbij dualiteit die deze facetten in ons zichtbaar maakt. Het gaat in vele gevallen om het helder krijgen van onder liggende oude trauma’s uit de kindertijd, waar nu eindelijk licht op schijnt en zich openbaart, zodat bewust een plekje kan krijgen en geheeld kan worden. Hierdoor worden we completere mensen, kan het onschuldige kinderlijke in ons weer stralen en ZIJN.

Astrologische achtergrond info

De grote waterdriehoek is zwarte Maan in Kreeft, conjunct zwarte Zon, conjunct Jupiter driehoek Cheiron Neptunus driehoek Noordelijke Maansknoop conjunct Saturnus en Mercurius in Schorpioen. De basis van de waterdriehoek die al een flinke tijd van kracht is bestaat uit: Zwarte Maan en Zon en Jupiter in Kreeft, Saturnus in Schorpioen driekhoek Cheiron en Neptunus in Vissen. Ook maakt Saturnus nog een receptie met Pluto en de Diamant wat het zeer intens en heftig maakt. Horoscoop Maansverduistering: 19-10-2013 0037 MET Greenwich. Ook komt 1 november 2013 het vierkant Pluto in Steenbok vierkant Uranus er weer aan. Deze stand geeft een enorme opbouw van druk en deze Maan- en Zonsverduistering zijn daarvoor momenten van belang.

Heb het goed…

©Manuela van der Knaap

LAATSTE NIEUWS:

1x per week op dinsdag worden de bestellingen verzonden. Je kan gewoon aankopen doen in de webshop. De webinars en kristaldagen gaan gewoon door. Workshops en consulten starten nog niet.

YouTube video. ‘Radicale vernieuwing en de kracht van de bezielde basis van het leven’. Radicale verandering in 2023. Podcast met Manuela over 2023:  https://www.youtube.com/watch?v=Y_60iYb21HQ

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE BERICHTEN VIA TELEGRAM BINNEN: Mijn telegramkanaal vind je door te zoeken in Telegram op ‘Inzichten.com nieuws 2.0’ (astrologische artikelen iedere nieuwe en volle Maan, YouTube video’s)  Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Meest recente berichten

Geplaatst op 2 juni 2023
Geplaatst op 18 mei 2023

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Deel deze post op social media

Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Pinterest

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

Dit vind je misschien ook interessant

JAARHOROSCOOP DEEL 2. Inspiratie om je bezieling en doel in dit leven te gaan leven en delen met de wereld. Actueel van mei 2023 tot mei 2024. Ook is er veel spanning en zijn er diepe intense confronterende processen die in de basis veel zichtbaar maken van je eigen schaduwkanten, maar ook vele verbindingen in je leven. Met extra inzicht over de actuele expansie en de keerzijde van spiritualiteit die vanuit wilskracht wordt geïnitieerd. Ik wens je veel leesplezier…
JAARHOROSCOOP DEEL 1: over de bijzondere ‘Totale Hybride Eclips’ actueel van april 2023 tot april 2024. Er staat een grote totale transformatie met radicale vernieuwing voor de deur en het ontstaan van een compleet nieuwe basis voor het leven. In dit artikel lees je over de veranderingen en hoe je de stevige begeleidende hand van het universele kan herkennen. Met extra informatie over hoe los te komen van 3D- en 4D en tijd en ruimte voor jezelf, maar ook voor de hele mensheid en de planeet.
JAARHOROSCOOP DEEL 2: De totale Maansverduistering is een verankering voor de innerlijke processen voor 2023. In dit artikel kan je lezen over het overlevingsmechanisme die er vooral op lichamelijk niveau flink inhakt. Met ons innerlijke proces bewegen we de ruimte van de dualiteit van de Matrix uit en naar een natuurlijke aarding. Het belooft een jaar van transitie te worden met grote veranderingen voor je dagelijkse bestaan. Lees meer…

Plaats een reactie