Neptunus en Cheiron samenstand, deel 1

In deze column kosmische astrologie laten we de wijsheid van astrologie spreken om inzicht te geven in actuele situaties in de maatschappij en in je eigen leven. Onze invalshoek is de kosmische astrologie. Dit is de astrologie van de kernkwaliteit, het goddelijke ZIJN in de mens en beschrijft de weg van dualiteit naar eenheid. De komende twee maanden behandelen we de samenstand van Cheiron met Neptunus in Waterman. Deze samenstand maakt ons o.a. bewust van projectie, de Bron, illusie en bedrog, spiritualiteit, collectieve zaken, het omgaan met bewustzijn, eenheid versus dualiteit en ongelijkwaardigheid. Hierin worden we ons bewust van onhoudbare situaties en de noodzaak te groeien en te veranderen, zowel in het persoonlijke leven als op collectieve schaal.

Rond 2008 is deze astrologische samenstand van Cheiron met Neptunus in Waterman al actief merkbaar in onze werkelijkheid. De samenstand van de astroïde Cheiron met de planeet Neptunus blijft actueel tot in 2015. Zowel in 2009 als in 2010 versterkt de enorme gasreus Jupiter de werking van deze astrologische samenstand van Cheiron en Neptunus. ( Transits in 2009 en d.m.v. de jaarhoroscoop in 2010, zie www.inzichten.com .) Jupiter vergroot alles uit, waardoor het gezien, genezen enzo mogelijk opgelost kan worden.

De mythe van Cheiron

Om een dieper inzicht te geven in essentie van de werking van Cheiron vertel ik hier in vogelvlucht de mythe; Cheiron was half paard en half God en raakt verwond door een pijl met dodelijk slangengif. Hij was dodelijk gewond, maar doordat hij half God was kon hij niet sterven. Hij heeft heel wat gedaan om de helse pijnen te verlichten en werd daardoor een groot healer. Hij kon alleen zichzelf niet helen. Uiteindelijk heeft hij de God Zeus gesmeekt om zijn onsterfelijkheid af te nemen zodat hij kon sterven. Volgens sommige overleveringen werd hij getransformeerd in het dierenriemteken Boogschutter. Boogschutter is het teken dat bereikt wordt in de groei na Schorpioen. De Boogschutterenergie staat voor leraarschap, profeetschap en inspiratie, die bereikt wordt als je door het vuur van de transformatie van Schorpioen, de dood, bent geweest. Dan wordt je een inspiratie, voorbeelden healer voor anderen.

Leven met de zielspijn?

Volgens velen is de zielenpijn van Cheiron niet te helen en zullen we moeten leren leven met de pijn, zoals de letterlijke uitleg van de Mythe verteld. Ik kijk daar anders tegenaan en zie dat het wel degelijk mogelijk is om deze wond om te zetten naar Meesterschap. We zijn dan genoodzaakt keer op keer gelouterd en bewust te mogen worden van het mechanisme van Cheiron. We gaan steeds weer door de pijn, schuld (karma) en schaamte heen, om deze iedere keer opnieuw om te zetten in wijsheid. Hierdoor kan de diepere wijsheid en gidsfunctie van Cheiron begrepen wordt. Deze waardevolle levenservaring kan ingezet worden als deze kosmische wond van Cheiron met haar oude pijnen en alarmbellen zich aandient.

Onder de loep

In de samenstand van Cheiron met Neptunus in Waterman, het onderwerp van dit artikel, laat Cheiron ons de gewonde aspecten van Neptunus en Waterman ervaren. De onderwerpen waar dit op van toepassing is in ons persoonlijk leven en in het collectief zijn onder anderen;

 • De plaats die God inneemt in ons leven.
 • Spiritualiteit, de Bron en het ervaren van eenheid en het universele.
 • Het niets, tijdloosheid, vormloosheid, het niet afgescheiden zijn.
 • Subtiele energie, de ongeziene werelden en het mystieke.
 • Projectie. (ook film en tv)
 • Het holografische, zo kleiner, zo groter.
 • Het geheel (collectief) en hoe de losse aspecten daarin functioneren.
 • Bewustzijn op slachtoffer- en daderschap.
 • Opoffering en lijden.
 • Eerlijkheid, illusie en bedrog.
 • Besef dat we een onderdeel zijn van een groter geheel.
 • Als we het samen moeten doen, hoe zit dat dan met gelijkwaardigheid.
 • Dromen, idealisme en hoop.
 • Fictie, Surrealisme, sprookjes, poëzie, mythe en fantasie.
 • Chaos en verwarring.
 • Ook de wonden van Waterman zoals; gelijkwaardigheid,bewustzijn, vrijheid en sociaal besef worden voelbaar

Al deze onderwerpen liggen onder de loep en hierin krijgen we te voelen en te ervaren waar ze niet op de juiste manier worden gebruikt. Met deze samenstand kunnen we er niet meer omheen en vraagt de jeukende wond continu aandacht.

Werking van Neptunus

De werking van Neptunus is mystiek en is voor het verstand niet te vatten. Als Neptunus met iets verbonden is, lijkt het aan de oppervlakte alsof er niets aan de hand is, maar ze ondergraaft in de diepste lagen alles wat niet verbonden is met eenheid en de organisatie van het grotere geheel. Als een duveltje uit een doosje duikt ze dan uit de diepte (het onderbewuste) omhoog, en is er ineens een enorm probleem waar je niet meer omheen kunt. Vooral ego en alles wat afgescheiden is van het geheel of afscheiding veroorzaakt, krijgt van Neptunus een les in dualiteiten eenheid. Zij maakt de weg vrij naar de eenheid. Door de Neptuniaanse processen gaan we begrijpen waar we afgescheiden zijn in ons persoonlijk leven, maar ook als collectief. Er is veel niet verbonden met eenheid in onze wereld en daarom is deze samenstand van Cheiron met Neptunus van enorme invloed in onze maatschappij. Ik zal wat praktische voorbeelden geven die op dit moment krachtig aanwezig zijn.

Ongelijkwaardigheid

Er is steeds meer verontwaardiging over ongelijkwaardigheid. Een voorbeeld daarvan is, dat banken en de mensen in de top van de samenleving, geld mogen creëren vanuit het niets. De rest van de mensheid mag dat niet en moet hard werken om geld te genereren. Dit werd zichtbaar door de financiële crisis. Nu is het duveltje uit het doosje en is het spotlight op het financiële stelsel gekomen. De illusie in het collectief dat het financiële stelsel op bestuurlijke niveaus goed geregeld zou zijn, is doorgeprikt. Het wordt nu zichtbaar dat het financiële systeem het grote geheel onvoldoende ondersteund. Zo werkt de samenstand van Cheiron met Neptunus, ze ondergraaft een situatie of een systeem. Het lijkt in eerste instantie allemaal wel mee te vallen, maar maakt zichtbaar wat Nep(tunus) is en beschadigd de kern van iets wat de eenheid in het grotere geheel beschadigd. Een van de gevolgen hiervan is dat steeds meer mensen aangeven wel iets van waarheid te zien in samenzweringstheorieën. Dat was een paar jaar geleden ondenkbaar.

Oplossen als collectief

Neptunus heerst over het collectieve en het collectieve onderbewuste. Nu Cheiron en Neptunus samen staan in Waterman, worden wij ons bewust van de wonden van ons collectief. We zijn één groot geheel. Door Internet en telefoon, reizen met vliegtuigen, is er internationale communicatie en uitwisseling en beseffen we meer en meer dat alles met elkaar samenhangt. Ongelijkwaardigheid en enorme verschillen tussen rijk en arm, mede door misbruik of gebruik van bronnen van onze Moeder Aarde worden tastbaar en roepen grote vraagtekens op. Wie heeft recht waarop, hoe verdelen we de rijkdom en hoe lossen we crisissen op en wie is verantwoordelijk? Al deze vraagstukken worden nu in het grote geheel van het collectief getrokken. Vele vraagstukken zijn alleen nog maar op collectief niveau op te lossen.

Noodzaak van samenwerking op collectieve schaal

Milieutop

We worden ons dus steeds bewuster dat we de crisissen die er nu zijn niet meer op te lossen zijn alleen op kleine schaal. De milieutop in Kopenhagen begin 2010 was een aanzet hierin, maar het lijkt erop dat er weinig is bereikt en dat de dringende noodzaak voor een collectieve oplossingen vooral samenwerking, nog onvoldoende gewicht heeft. Of het nu wel of niet klopt dat er een milieucrisis is, het zich ontluikende volgende stadium van onze evolutie, het nieuwe tijdperk van Waterman, laat ons vooral de noodzaak van samenwerking op collectieve schaal voelen en zien.

In de financiële crisis zien we dat sommige landen als Griekenland, Spanje, Portugal, IJsland en nog vele anderen landen het erg moeilijk hebben. Omdat alles via de moderne communicatie binnen een seconde met elkaar in verbinding kan staan, heeft een faillissement van een land op termijn grote gevolgen voor andere landen. Ook hierin zijn we niet meer separaat. Het lijkt erop alsof dat besef nog niet helemaal is doorgedrongen, omdat we individuele landen met problemen onvoldoende opnemen in het grote geheel. Het is dan ook waarschijnlijk dat het mogelijk ineenstorten van het financiële systeem zal beginnen bij een paar kleinere en in de financiële markt onbelangrijk lijkende landen. Maar met effect merkbaar in het hele financiële systeem wereldwijd. Cheiron en Neptunus in Waterman maken ons bewust van deze collectieve afhankelijkheid en haalt deze wond omhoog om geheeld te worden. Het besef dat chaos en disbalans in een kleiner onderdeel van het geheel het hele systeem kan aantasten wordt dan zichtbaar en dat is het besef dat we nodig hebben om te kunnen evolueren naar ons volgende niveau van bestaan, het Watermantijdperk.

Volgende maand meer over de samenstand van Cheiron en Neptunus inWaterman. We gaan dan verder met praktische voorbeelden, die laten zien wat deze stand in ons collectief zichtbaar maakt, maar ook het persoonlijke proces wordt dan belicht. Projecties zijn op dit moment overal in enorme proporties aanwezig. Dualistisch denken en polarisaties die je nu veel om je heen ziet zoals, kiezen voor licht of donker worden o.a. volgende maand uitgediept en uitgelegd. Ook de spirituele werking van deze samenstand komt uitgebreid aan de orde.

Heb het goed… 

©Manuela van der Knaap   

Publicatie Spiegelbeeld april 2010

LAATSTE NIEUWS:

De bestellingen worden 1x per week verzonden. Bestel je voor dinsdag 16:00 uur, dan worden je bestelling dezelfde week verzonden. (Meestal op woensdag of donderdag afgegeven bij DHL.) Als de gelegenheid het toelaat worden de bestellingen van woensdag en/of donderdag ook verzonden in dezelfde week, maar geen garantie dus als je besteld na dinsdag 16:00 uur. Neem een kijkje in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. De laatste zijn de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke).

NIEUWE VIDEO over de Totale Super Nieuwe Maan Eclips van maandag 8-4-2024:https://www.youtube.com/watch?v=tmctzGBV_u0

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Podcasts op mijn YouTube kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0  https://www.youtube.com/watch?v=N1oJIvxLaF4

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars en de nieuwe online workshop ‘SCHEPPING EN ZO…’ waar ik mijn levenswerk met je deel. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

Er wordt een nieuwe website gebouwd met veel technische verbeteringen, een optimale mobiele versie en een lichtere kleur regenboog-achtergrond. Het is helaas nog niet gelukt om de website te verhuizen naar de nieuwe versie. Dus je ziet  nog de oude omgeving. De nieuwe versie komt zo snel als verantwoord is online.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Meest recente berichten

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Deel deze post op social media

Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Pinterest

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

Dit vind je misschien ook interessant

Over de intense transformatie waar we sinds de eclipsen van oktober 2023 doorheen gaan. We zijn in een grote transitie gekomen, een naar een nieuwe ruimte voor het leven op aarde. Dit zal ook in 2024 nog aan de orde zijn. Lees waarom alles nu zo intens is en de oude patronen zo heftig opspelen, maar lees ook wat je eraan kan doen.
Alle actuele problemen op de wereld vragen om het in vrijheid samenkomen tot eenheid en gelijkwaardigheid. Ze vragen om Watermantijdperk-oplossingen. De volle maan van 22 augustus in het dierenriemteken Waterman sloot een belangrijke poort van bewustwording.
Alle actuele problemen op de wereld vragen om het in vrijheid samenkomen tot eenheid en gelijkwaardigheid. Ze vragen om Watermantijdperk-oplossingen. De volle maan van 22 augustus in het dierenriemteken Waterman sloot een belangrijke poort van bewustwording.

Plaats een reactie