Spiritualiteit van oud naar nieuw – deel 1

De komende twee maanden wil ik graag wat verder uitweiden over de astrologische samenstand van Cheiron met Neptunus in Waterman die tussen 2008 en 2015 actief is. Deze samenstand creëert veel chaos en verwarring en maakt ons bewust wat spiritualiteit en eenheid werkelijk zijn. Tegenstrijdigheden worden zichtbaar en polarisatie en verwarring nemen toe. Daarom deze maand nog wat extra informatie over hoe jij je eigen weg kunt vinden naar jouw manier van eenheid in deze verwarrende tijden. Dit artikel gaat over verlichting in deze overgangstijd. Er is op dit moment veelverwarring over spiritualiteit en verlichting. Dit artikel geeft inzicht in spiritualiteit van de oude en de nieuwe energie.

In het april en mei nummer van Spiegelbeeld staat het proces van de samenstand van Cheiron en Neptunus in Waterman al uitgebreid beschreven. Je kunt deze artikelen downloaden. Deze maand gaan we meer in op de verfijnde lagen van deze astrologische stand.

We worden autonoom en gaan onze authenticiteit herkennen en onderkennen  

Overgangstijd

We verkeren nu in een overgangstijd van onze evolutie als mensheid. 2012 wordt vaak genoemd als brandpunt voor deze verandering. Er zijn zeer veel verschillende theorieën over 2012 en deze overgangstijd. Wij bevinden ons tussen twee tijdperken in. Opgedane ervaring- en levenswijsheid van het oude tijdperk van Vissen wordt nu gedolven en de inzichten van het nieuwe tijdperk van Waterman zijn zich nu aan het openen. De kern van deze collectieve transformatie is de vorming van een nieuw bewustzijnsniveau in de mensheid. Dit is een geleidelijk proces dat zich innerlijk in ieder mens ( als onderdeel van het collectief ) ontvouwt.

Verwarring

Ieder komt vanuit een andere achtergrond en heeft dus een andere invalshoek. We kunnen het beeld van de vogel gebruiken om het evolutieproces van ons collectief helder te maken. Sommige mensen zijn pioniers en begeven zich vooraan in de snavel en anderen weer in de staart om te zorgen voor stabilisatie van het geheel. Zelfs in je eigen leven kun je in het ene de vernieuwing leven en in het andere weer stabiliteit vinden in bestaande structuren en oude wijsheid. Want ieder mens is in zichzelf ook weer een collectief. Het oude en het nieuwe lopen dus door elkaar heen en creëren soms heel veel verwarring. Het oude is niet meer zo zeker en vast en het nieuwe is er nog niet. Dit proces van integratie van oud en nieuw is in de zomer van 2010 op haar hoogtepunt. Je kunt hier nog meer over lezen in het zomerartikel van 2010 deel I en deel 2 op mijn website.

Verlichting van de enkeling

Zo ook in het spirituele krijgen wij andere inzichten en lopen het oude en het nieuwe door elkaar heen. Het oude spirituele systeem wordt vaak door verlichte goeroes geleid. Zij laten ons zien wat we moeten doen om verlichting te bereiken. Deze verlichting is een constante staat. Ze is vaak verbonden met een religie en is te bereiken door de enkeling die veel aandacht besteed om zijn of haar bewustzijn te verruimen.

De nieuwe spiritualiteit is niet meer verbonden met een religie, maar dient een evolutionair proces van ons collectief naar een nieuw bewustzijnsniveau van het geheel.

We kunnen topmomenten beleven van verhoogd bewustzijn en om vervolgens weer andere aspecten van een lager bewustzijn in onszelf te ervaren

Collectieve verlichting

Het is een manier van leven en wil dus geïntegreerd worden in het dagelijkse bestaan. Velen voelen zich geroepen om bij te dragen aan een samenleving met meer verbondenheid, eenheid en liefde. Iedereen heeft zijn of haar stukje van de Bron in zich. Dit is de godsvonk en uit zich in een kernkwaliteit die verbonden in met de eenheid van de Bron. Deze autonome en authentieke kernkwaliteit van jouw wezenskern laat zich kennen door eenheidservaringen, diep weten en zien wat de goddelijke bedoeling is.

Groei naar verlichting

In deze nieuwe spiritualiteit ervaren we groei en spontane momenten van persoonlijke verlichting van binnenuit. Vaak vindt dit plaats in workshops en door samen te ZIJN in groepen. Als we spontane verlichtingservaringen hebben, werkt de godsvonk actief door ons heen. Er is geen behoefte meer aan goeroes die het voorleven, maar de werkelijke inzichten en wijsheid van de nieuwe spiritualiteit komen door ervaringen van binnen uit. Deze ervaringen maken ons onafhankelijk en zetten ons op eigen benen. We worden autonoom en gaan onze authenticiteit herkennen en onderkennen. ( Pluto in Steenbok ) Gelijkwaardigheid is een sleutelwoord en we vinden zelf onze verlichting in momenten door onze eigen weg te gaan in het leven. Ieder levend vanuit het authentieke Zelf, dat op een natuurlijke manier dienstbaar is aan het geheel.

Integratie van verlichting

Deze verlichting is op dit moment nog geen constant staat, omdat het collectief nog niet op een stabiel octaaf is aangekomen ( 5de dimensie ). We kunnen topmomenten beleven van verhoogd bewustzijn en om vervolgens weer andere aspecten van een lager bewustzijn in onszelf te ervaren. En dit allemaal om de verlichte inzichten te kunnen integreren in het totale collectief van wie jij bent en daarmee ook in het collectief bewustzijn van onze planeet.

Volgende maand deel II van dit artikel over de verwarring die de verfijnde lagen van de astrologische samenstand van Cheiron en Neptunus in Waterman creëert. In dit artikel vind je informatie over hoe jij je eigen weg kunt vinden naar jouw manier van eenheid in deze verwarrende tijden en Schepper kan worden van je eigen leven. Dit artikel beschrijft ons etherisch erfgoed en hoe deze astrologische stand ( en andere ) ons toont dat deze kwaliteit in ons opnieuw verwerven.

Heb het goed… 

©Manuela van der Knaap

Publicatie Spiegelbeeld september 2010

Nog een plaatsje vrij & Coronabeleid

Er is iemand uitgevallen voor de Mineralenworkshop van volgende week zondag 25 oktober. Dus er is 1 plaatsje beschikbaar. Wie kan ik daar blij mee maken? De essentie van de workshop gaat over het ontdekken van jouw Wezensessentie (Godsvonk) met mineralen en het helder maken wat deze reis van ons bewustzijn in de schepping nu eigenlijk is. Lees meer over deze workshop…

De workshops en kristaldagen in mijn praktijk kunnen gelukkig allemaal gewoon doorgaan en voldoen allemaal aan de nieuwe corona-regels.

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Meest recente berichten

Geplaatst op 20 oktober 2020
Geplaatst op 19 oktober 2020
Geplaatst op 18 oktober 2020
Geplaatst op 16 oktober 2020
Geplaatst op 15 oktober 2020
Geplaatst op 14 oktober 2020
Manuela van der Knaap

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Deel deze post op social media

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com 

Dit vind je misschien ook interessant

Over vrije expressie van het hart en vrouwelijke waarden en een verandering in de manier waarop je verbinding maakt met de wereld, het belichamen en toelaten van magie in je leven.
Over de bijzondere situatie rondom de drie verduisteringen van de afgelopen zomer. Iedere verduistering is apart omschreven. Verduisteringen zijn ankermomenten in de tijd voor kosmische energieën en werken soms jaren door, maar minimaal een half jaar.
Het heeft een grote, collectieve impact die 2,5 jaar doorwerkt. In dit deel is er aandacht voor vaccinaties, de Verenigde Staten en President Trump, ‘false flags’, ‘fake news’ en nieuwe woon-, werk-, relatievormen met een accent op jouw persoonlijke proces.

Plaats een reactie