Uranus, vrijheid, licht, bewustzijn, DEEL 1

Deze maand deel I van het belangrijkste transformatiemoment van Uranus, de planeet van vrijheid, licht, ‘hoger’ bewustzijn, het ‘hoger zelf’ en ‘Eros’ de levenskracht. Dit transformatiemoment is de midlifecrisis die we beleven rond het 40ste levensjaar. Het ‘hoger Zelf’ klopt aan de deur. Vele vluchten naar een nieuwe liefde en horen de innerlijke boodschap niet. In dit artikel uitleg over de rijkdom die ligt te wachten om in deze levensfase tot je te nemen. De basis van de informatie over Uranus komt voort uit de wijsheid van de psychologische astrologie. In deze column bespreken we deze inzichten vanuit de invalshoek van de kosmische astrologie. Dit is de astrologie van de kernkwaliteit, het goddelijke ZIJN in de mens

Tussen het 38ste en 45ste levensjaar staan je leven, lichaam en geest te schudden op haar en zijn grondvesting. Uranus klopt aan de deur en kondigt verandering aan. Eros, de kracht van het leven laat zich voelen, het leven wil geleefd worden tot in het kleinste deeltje van je cellen. Het leven wil bezield worden. Het mannelijke en vrouwelijke wil in balans komen, waardoor de Kundalini die lag te slapen in de wortelchakra wakker wordt en zich een weg zoekt door de chakra’s heen. De Kundalini heeft de potentie om op haar weg naar boven alle blokkades weg te branden en dit veroorzaakt vaak veel ongemak. Uranus de planeet van vrijheid, licht en bewustzijn komt ons bevrijden en opladen zodat de tweede helft van ons leven een feestje kan worden gevuld met levenslust en -kracht. Dit artikel gaat over het proces van (transit) Uranus oppositie Uranus (radix).

Uranus periode

Dit transformatieproces van levenkracht van Uranus kan een jaar duren, maar gemiddeld zo’n 18 maanden. Bij mensen geboren voor en rond 1950 is dat meestal tussen het 38ste en 40ste levensjaar dat deze periode aanbreekt. Voor de mensen geboren rond 1968 begint deze periode iets later in het leven zo tussen het 40ste en 42ste levensjaar en de leeftijd loopt nog verder op voor de geborenen rond 1980 met 42ste en 43ste levensjaar als aanvang van dit transformatieproces.

Het ware pad

In deze fase bekruipen ons onaangename gedachten en gevoelens. Je gaat voelen waarmee je niet tevreden bent in je leven. Er ontstaat behoefte om de balans op te maken. Is dit wat je bedoeld had te doen met je leven? Is er iets terechtgekomen van de dromen die je had in je jonge jaren. Wordt mijn Ziel gevoed? De tijd gaat dringen. Ga je nu alsnog de sprong wagen om vrij te zijn en je dromen te gaan leven en je leven te bezielen? Je wordt aangezet om te gaan onderzoeken waar je ware pad ligt.

Het heilige huwelijk

Het proces van de Uranus oppositie creëert omstandigheden waardoor je ‘Hoger zelf’ samen kan vallen met jou en maakt dat je spiritueel volwassen wordt. En dat gebeurt heel grondig. Om in evenwicht te komen als spiritueel volwassen mens is het balanceren van mannelijk en vrouwelijk van groot belang. Dit betekent dat de meeste mannen tijdens dit proces worden uitgenodigd om naar binnen te gaan en hun innerlijke vrouw te ontmoeten. Daarmee vrouwelijke kwaliteiten toe te laten in zichzelf als, kwetsbaarheid, zachtheid en gevoelens toe te laten, waardoor het hart kan openen. Voor veel vrouwen is dit een proces van het versmelten met hun innerlijke man en worden zij naar buiten getrokken de wereld in en uitgedaagd om in hun kracht te komen. Waardoor de keelchakra, de chakra van manifestatie, wordt geopend. Pas als het innerlijk heilige huwelijk is voltrokken kunnen we als mens in balans zijn in ons leven en kan spirit leiden. We hebben dan gevoel en hart om te luisteren naar de innerlijke bezieling en de kracht om het uit te voeren in de wereld.

Het heilige huwelijk van de traditionele man

Onze maatschappij ondersteunt mannen niet om vanuit hun gevoel en het hart te leven. Een echte man is stoer en toont geen gevoel, hoor je vaak. Daardoor zullen veel mannen in eerste instantie de neiging hebben de oplossing buiten zich te zoeken. Ineens is er veel belangstelling voor jonge vrouwen en wordt vaak de partner ingeruild voor een jongere versie. Vaak spelen erectiestoornissen en onzekerheid over de eigen mannelijkheid daarin ook een belangrijke rol. Na een aantal jaren zal ook deze relatie ontevredenheid oproepen en niet vervullen. De echte vervulling ligt bij de innerlijke vrouw en de vrouwelijke kwaliteiten als kwetsbaarheid, zachtheid, gevoelens, liefde en bezieling. Als hij die vindt, zal de liefde uitstromen naar alles in en om hem heen. Ook naar de levenspartner en wordt er nieuw leven geblazen in de relatie van het ‘huwelijk’ in de buitenwereld.

Het heilige huwelijk van de traditionele vrouw

De essentie van het proces voor de vrouw is het oppakken van haar kracht en haar droom neerzetten, iets waar ze trots op is en tevreden over kan zijn. Voor de traditionele vrouw die de zorg op zich heeft genomen voor het gezin, is dit proces van de Uranus oppositie een ware revolutie. Ze krijgt zin iets te doen, alleen voor haar zelf en wil uit haar harnas breken. Als dit lukt, komt ze in haar kracht en dit straalt ze uit naar de omgeving.

Het heilige huwelijk in de moderne samenleving

In onze moderne maatschappij zijn tegenwoordig de scheiding tussen man en vrouw niet meer zo strak en duidelijk. De revolutie van de ‘Metroman’ heeft gemaakt dat een man ook vanuit zijn gevoeligheid kan en mag leven. De moderne carrièrevrouw is al jong in contact met haar daadkracht, maar moet daarmee vaak haar vrouwelijke kwaliteiten en binnenwereld ontkennen. Het gaat in dit proces om het brengen van evenwicht tussen de mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten. De overgevoelige man zal opzoek moeten naar zijn daadkracht en de daadkrachtige vrouw naar haar zachtheid, hart en innerlijke wereld van bezieling.

Heb het goed… 

©Manuela van der Knaap 

Gepubliceerd Spiegelbeeld oktober 2009

LAATSTE NIEUWS:

1x per week op dinsdag worden de bestellingen verzonden. Je kan gewoon aankopen doen in de webshop. De webinars en kristaldagen gaan gewoon door. Workshops en consulten starten nog niet.

YouTube video. ‘Radicale vernieuwing en de kracht van de bezielde basis van het leven’. Radicale verandering in 2023. Podcast met Manuela over 2023:  https://www.youtube.com/watch?v=Y_60iYb21HQ

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE BERICHTEN VIA TELEGRAM BINNEN: Mijn telegramkanaal vind je door te zoeken in Telegram op ‘Inzichten.com nieuws 2.0’ (astrologische artikelen iedere nieuwe en volle Maan, YouTube video’s)  Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Meest recente berichten

Geplaatst op 2 juni 2023
Geplaatst op 18 mei 2023

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Deel deze post op social media

Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Pinterest

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

Dit vind je misschien ook interessant

Alle actuele problemen op de wereld vragen om het in vrijheid samenkomen tot eenheid en gelijkwaardigheid. Ze vragen om Watermantijdperk-oplossingen. De volle maan van 22 augustus in het dierenriemteken Waterman sloot een belangrijke poort van bewustwording.
Over afbraak mega-structuren, ombuigen overleving naar een voedende stroom. Opnieuw een heftige innerlijke en lichamelijke transformaties met cadeau. Dit artikel is tot maart 2023 actueel. Lees meer…
Alle actuele problemen op de wereld vragen om het in vrijheid samenkomen tot eenheid en gelijkwaardigheid. Ze vragen om Watermantijdperk-oplossingen. De volle maan van 22 augustus in het dierenriemteken Waterman sloot een belangrijke poort van bewustwording.

Plaats een reactie